Uzak Durmanız Gereken 5 Supplement [Video Çevirisi]

Faydalı bir paylaşım olmuş.
1.Testo
Taurine, L-Glutamine ve L-Arginine İçin Risk Değerlendirmesi | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Yukarıda verdiğim linki incelemenizie tavsiye ederim.
Tribulus, Anabloic halo vb... doğal testo booster ürünler hiç kullanmadım .Türkçeye çevrilmiş yabancı araştırmalardan netten edindiğim bilgiler doğrultusunda tabiri caiz ise şişirme ürün kategorisine girdiğini düşünüyorum.
2.Gainer
Gainerlar için gereksiz denmiş videoda 100/100 katılıyorum.

3.Arginine
Nox ürünler içinde arginine -beta alanine +cafein taurine etken maddeleri +creatine türevleri recovery ürünler mevcuttur ,tek başına arginine + cafein kullanıpta antreman esnasında performans artışı sağlanması mümkündür.Yani odaklanmanız gereken nokta nox ürünlerin enerji artışı ve pump etkisi verdiği gerçeği ,tek başına arginine olarak bakmamak lazım .

4.L-Glutamine
Protein Tozları ve Glutamine Oyunu | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
(Yani kullandığınızda size katkı yapar ama ne ölçüde ?)
Supplement firmalarının vaad ettiği ölçüde değil .

5.Kompleks Creatine -Creatine çeşitleri
Kompleks creatine örnek olarak X-plode içinde creatine ve türevleri mevcutur-Creatine malate ,creatine bhyl ester (Genelde nox ürünler içeriğinde creatine türevlerine rastlarsınız) Creatine mono dışında tek başına piyasaya sürülmüş türevi Türkiye piyasasında kendine yer edinememiştir.

Faydalı bir paylaşım olmuş.

4.L-Glutamine
Protein Tozları ve Glutamine Oyunu | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
(Yani kullandığınızda size katkı yapar ama ne ölçüde ?)
Supplement firmalarının vaad ettiği ölçüde değil .

Linkte protein tozları içindeki glutamineden ve bazı markaların gerçeği yansıtmadığından bahsedilmiş yada yeni sporcular için çokta gerekli olmadığından. Şu glutamine konusunu daha açık bi şekilde belirticek biri var mı @PeNa ?

Glutamine ve arginine hakkında özel 2 ayrı video çevireceğim elimden geldiğince yakın bir sürede. İzlediğim kadarıyla söylüyorum, günde birkaç defa antrenman yapan ileri düzey atletlerde bile glutaminin etkisinin neredeyse sıfır olduğunu, sıradan bir vücut geliştiricide ise hiç olmadığını, glutamin supplementasyonuyla ilgili iddia edilen etkilerin yanlışlığını tek tek anlatarak göstermiş. Tavsiyem, almayı düşünüyorsanız vazgeçin, zaten alıyorduysanız da artık almayın.

gerçekten çok güzel faydalı çeviriler bende bugün arginine almaya niyetlenmiştim sayenizde 75 tl cebimde kaldı glutamine ile ilgili çevirinizi ise merakla bekliyorum

Bu adamın uzmanlık alanı nedir bilmiyorum ama kimya bilgisi zayıf. Özellikle glutamin hakkında söylediklerinde çok fazla hata var.

Hataları yazarsanız kendisine mesaj olarak bildirebilirim.
Konunun ana teması doğru bahsi geçen supplementlere para harcamak akıl karı iş değil . Sadece anlatımlarında değindiği teknik detaylarda hatalar var. Buda ana temayı genelde çok bozmuyor.
Fakat protein tozlarında %10 oranında glutamin bulunur demesi yanlış. Böyle bişey söz konusu değil .

Hadi farzedelim protein tozlarında peptid bağlı olarak %10 glutamin var. Oral olarak alınan serbest pure glutaminin bile %65 oranında emilmesi çok iyi bi rakamken peptid bağlı bir aminoasitten böyle bi absorbasyon oranı beklemek hata olur.

Öteki teknik detaylara girmiyim gereksiz bilgi yoğunluğu olmasın :) .

Yukarda da yazdığım gibi bu gibi bazı teknik detaylarda hatalar var. Genel olarak anlatım faydalı diyebilirim.

Back
Yukarı