Merhaba,
Beni fitness'a çeken durum; sektör içerisindeki medya boşluğu oldu. Gerek YouTube edit & montaj, gerek Instagram amatörlüğü o kadar üst düzeydeydi ki bir kaç kişiye örnek ürün ve edit yapmam ile kendimi aranan adam ilan ettim. Sadece Türkiye' de değil, dünya düzeyinde yarışmalara katılan, bu işi çok profesyonelce yapmış ve hala yapmakta olan insanlara ''ek iş'' olarak, günde 1-2 saatimi verip sosyal medya alanlarında görev aldım. Bunun sonucunda çalıştığım insanlar ile yakın iletişimde oldum. Her bir öğrenciye hazırlanan programları görebilme imkanına sahip oldum ve sonuç olarak şunları açıklayabilirim;
1 - Standart antrenman programları amaca göre tekrar tekrar bir çok kişiye veriliyor.
2 - ''Uzakta'' olan sporcu egzersiz tekniklerine de uzak olduğu için; çok uzunca bir süresini olayı kavramaya çalışmakla geçiriyor, bilirsiniz ki egzersizi doğru yapabilmek en mühim esastır bu sporda.
3 - Beslenme programları standart, hiç kimsede alternatif öğünler yok, varsa da çok az. Verilen bir rutin size minimum 1 ay boyunca dayatılıyor. Kalori hesaplamaları ise hazır, 2.000 kalorilik bir yağ yakımı bir kaç ayrı kişiye verilebiliyor.
4 - Tüm bu adı üzerinde '' kişiye özel '' hesaplamalarını yaklaşık 10 dakikasını ayırarak hazır kompozisyonlar üzerinden yapıyor ve karşılığında sizin ortalama 1 aylık belki de maaşınızı alıyor.
Burada bana çıkışanlar olabilir ama ben bir ajansta çalışan, işini de profesyonelce uzun yıllardır yapan görsel tasarım uzmanıyım. Bu tecrübeleri edindiğim 3 sporcuyu da bıraktım, bunlardan 3'ü de YouTube da oldukça fenomenler ve uzaktan eğitim adı altında iyi bir de gelirleri var. Sizlere naçizane tavsiyem, uzaktan eğitim gibi bir saçmalığa para yatırmayıp; standart ve sektörde uzun zamandır uygulanan programlara yönelin, beslenmenizi hesaplayabileceğiniz yığınla web sitesi var, tüm makrolarınızı elde edebilirsiniz ve besin içeriğinde bulunan protein/karb/yağ gibi oranlara ulaşabileceğiniz onlarca yer de mevcut. Egzersizlere gelirsek; her birinin nasıl yapıldığını görebileceğiniz yabancı kaynaklı YouTube kanalları mevcut, oradan da doğru formları öğrenmeniz mümkün. Aslında ufacık bir araştırmayla her şeye erişmek mümkün.
Olay hiç zor değil, çok basit. Paranızı çöpe atmayın. Benden size dostça tavsiye.