Merhaba Ayaz,
Konunu görünce nacizane tavsiyelerimi ve düşüncelerimi paylaşmak istedim. Öncelikle senin sporcuya aşılamak istediğin doğru beslenme bilincini, beslenmenin temel ilkelerini, bilgiler verip öğretici olma düşünceni takdir edip destekliyorum. Uzaktan beslenme programı sağlamada temel sorun sporcunun kan bulgularına bakılamaması ve detaylı görüşmenin yapılamaması. Bunu sağlamaya çalışan diyetisyenler var. Ancak çoğunlukla kan bulgularına bakılmıyor ve beslenme alışkanlıkları detaylı öğrenilmiyor. Haliyle, sporcunun tüketmekte zorlanacağı besinler veya öğün planlamaları gibi sorunlar ortaya çıkıyor.(tıpkı antrenman programında yazan hareketlerin yapılacağı makinaların salonda yer almaması gibi.) Bu yüzden eğer böyle bir hizmet sağlamaya başlarsan bunlara özen gösterebilirsin. Beslenme alışkanlıklarını ölçecek anketler, besin tüketim sıklığı hatta 2-3 günlük besin tüketim kayıtları alıp beslenmelerini düzenlemeye çalışabilirsin. Ayrıca bilgi verecek pdfler hazırlayabilirsin.(
http://beslenme.gov.tr/content/file...risi/Kitaplar/a/a_03_sporcu_beslenmesi_28.pdf gibi)
Senin için söyleyebileceklerim ise, bu alanda çok fazla yanlış bilgi var. Güncel sporcu beslenmesi kitaplarını okumanı tavsiye ederim. Baştan sona her şeyi en güncel bilgilerle öğrenebilwceğin en iyi kaynaklar sporcu beslenmesi kitapları. İng çeviriler yaptığını belirttiğin için öyle zannediyorum ki kolayca okuyabilir ve erişim sağlayabilirsin bu kitaplara. Nancy Clark, Anita Bean, Louise Burke, Marie Dunford, Jose Antonio gibi isimlerin güzel sporcu beslenmesi kitapları var. Eğer tek bir kişiye bağlı kalmak istemezsen ACE ve NSCA'nın bu alanda yayınlanan kitapları var. Bunları da okumaazsan en azından ACSM nin 2016 nutrition and athletic performance rehberini ya da Uluslararası Spor Beslenmesi Birliği ve Uluslararası Olimpiyat Komitesinin bu alanlardaki güncel derlemelerini okuyup makro, besin seçimi, öğün planlama, takviyeler gibi konulardaki bilgileri sağlam referanslara dayandırabilirsin. Başarılı olman dileğiyle, iyi sporlar.