Uzaktan Personal Trainer tecrübeler

Ben İzmirde yaşıyorken hatta o zamanlar hakan79 ile aynı salonda çalışıyorken sırf bu sitedeki paylaşmış olduğum bilgilerle ve tavsiyelerle spora başlayıp gelişim gösteren arkadaşlar vardi. Hala pm olarak yüzlerce mesaj posta kutumda duruyor. Hatta İstanbuldan sırf tanışıp birlikte antrenman yapmak için çalıştığımız salona gelirlerdi. Bir kaç gece misafirim olan arkadaşlar da oldu. Ben hiç ücret almadım ama o arkadaşları gördükçe ücrete mukabil olamayacak bir haz alıyordum.

O zamanlar bu işi profesyonelliğe dökecek vaktim olmadı. Öğrenciydim ve çalışıyordum ama şu sıralar sırf kendi gelişimim için antrenörlük belgesi alıp hobimi daha ileri seviyeye taşıma düşüncesindeyim.
Yap.guzel olur ama ayaz bizim millet cahil.yani senin boyunu bilmiyorum ama 47 cm kolun 7 yağ oranın yoksa boyunda 175 cm fln olacak biraz da karizma işte o zaman bu iş iş.senin yerinde olsam şuan ki formunu bilemem eğer iyi ise yarışmaya girer turkiyede reklam yapardım:).ki bu iş de çok zor.

Yap.guzel olur ama ayaz bizim millet cahil.yani senin boyunu bilmiyorum ama 47 cm kolun 7 yağ oranın yoksa boyunda 175 cm fln olacak biraz da karizma işte o zaman bu iş iş.senin yerinde olsam şuan ki formunu bilemem eğer iyi ise yarışmaya girer turkiyede reklam yapardım:).ki bu iş de çok zor.

Aslında "antrenör hedeftir" denir. Hedefler bu spordan para kazanmayı düşünmeyen ve normal hayati olup da hobi olarak yapan insanlar için gerçekçi olmali. 47 cm takır takır kupkuru biceps kaç kişi için gerçekçi hedef olur bilinmez.

Bir de söyle bir şey var.
Bir personal trainer beraber çalışacağı kişi konusunda seçici davranmalı. Yani karşılıklı konuşup anlaşma sonucunda birlikte çalışılıp çalışılmayacağına karşılıklı karar verilmeli.
Kimya uyuşmalı vs vs.

Aslında "antrenör hedeftir" denir. Hedefler bu spordan para kazanmayı düşünmeyen ve normal hayati olup da hobi olarak yapan insanlar için gerçekçi olmali. 47 cm takır takır kupkuru biceps kaç kişi için gerçekçi hedef olur bilinmez.

Bir de söyle bir şey var.
Bir personal trainer beraber çalışacağı kişi konusunda seçici davranmalı. Yani karşılıklı konuşup anlaşma sonucunda birlikte çalışılıp çalışılmayacağına karşılıklı karar verilmeli.
Kimya uyuşmalı vs vs.
Abi ben tecrübemi soyluyorum.ulkemiz böyle.tabi kim ne olur bilemez
Benim de hayalim steroidsiz fitness model olup bir supplement markasindan sponsor kazanmak.tabi bu benim hayalim.:Den azından senin ki daha gerçekçi.bi girsen solana orda kilere hocalık yaparsin;)yavastan da online koçluk.ama güven ve kalite onemli:)

Cevapların icin teşekkürler.
Okumak istersen benim bu forumda 2006 yılından beri almanca ve ingilizceden tercüme ettiğim makaleler var. Kendi resimlerim olan basligi kendi istegimle kaldirttım. Avatar resmim iyi zamanlarımdan. Yanlış hatırlamıyorsam almancadan tercüme ettiğim antrenman planlari da olacak. Bazıları kendi başlığım ile kalkmış da olabilir.

Selamlar :)

Teşekkür ederim bakarım bir ara :)

Merhaba Ayaz,
Konunu görünce nacizane tavsiyelerimi ve düşüncelerimi paylaşmak istedim. Öncelikle senin sporcuya aşılamak istediğin doğru beslenme bilincini, beslenmenin temel ilkelerini, bilgiler verip öğretici olma düşünceni takdir edip destekliyorum. Uzaktan beslenme programı sağlamada temel sorun sporcunun kan bulgularına bakılamaması ve detaylı görüşmenin yapılamaması. Bunu sağlamaya çalışan diyetisyenler var. Ancak çoğunlukla kan bulgularına bakılmıyor ve beslenme alışkanlıkları detaylı öğrenilmiyor. Haliyle, sporcunun tüketmekte zorlanacağı besinler veya öğün planlamaları gibi sorunlar ortaya çıkıyor.(tıpkı antrenman programında yazan hareketlerin yapılacağı makinaların salonda yer almaması gibi.) Bu yüzden eğer böyle bir hizmet sağlamaya başlarsan bunlara özen gösterebilirsin. Beslenme alışkanlıklarını ölçecek anketler, besin tüketim sıklığı hatta 2-3 günlük besin tüketim kayıtları alıp beslenmelerini düzenlemeye çalışabilirsin. Ayrıca bilgi verecek pdfler hazırlayabilirsin.( http://beslenme.gov.tr/content/file...risi/Kitaplar/a/a_03_sporcu_beslenmesi_28.pdf gibi)

Senin için söyleyebileceklerim ise, bu alanda çok fazla yanlış bilgi var. Güncel sporcu beslenmesi kitaplarını okumanı tavsiye ederim. Baştan sona her şeyi en güncel bilgilerle öğrenebilwceğin en iyi kaynaklar sporcu beslenmesi kitapları. İng çeviriler yaptığını belirttiğin için öyle zannediyorum ki kolayca okuyabilir ve erişim sağlayabilirsin bu kitaplara. Nancy Clark, Anita Bean, Louise Burke, Marie Dunford, Jose Antonio gibi isimlerin güzel sporcu beslenmesi kitapları var. Eğer tek bir kişiye bağlı kalmak istemezsen ACE ve NSCA'nın bu alanda yayınlanan kitapları var. Bunları da okumaazsan en azından ACSM nin 2016 nutrition and athletic performance rehberini ya da Uluslararası Spor Beslenmesi Birliği ve Uluslararası Olimpiyat Komitesinin bu alanlardaki güncel derlemelerini okuyup makro, besin seçimi, öğün planlama, takviyeler gibi konulardaki bilgileri sağlam referanslara dayandırabilirsin. Başarılı olman dileğiyle, iyi sporlar.

Bence sakıncası yok.Kaliteli ve sözünün eri hocalar her zaman gerek.Ufak bir kinayeydi sadece,yanlış anlamayın.
Merhaba Ayaz,
Konunu görünce nacizane tavsiyelerimi ve düşüncelerimi paylaşmak istedim. Öncelikle senin sporcuya aşılamak istediğin doğru beslenme bilincini, beslenmenin temel ilkelerini, bilgiler verip öğretici olma düşünceni takdir edip destekliyorum. Uzaktan beslenme programı sağlamada temel sorun sporcunun kan bulgularına bakılamaması ve detaylı görüşmenin yapılamaması. Bunu sağlamaya çalışan diyetisyenler var. Ancak çoğunlukla kan bulgularına bakılmıyor ve beslenme alışkanlıkları detaylı öğrenilmiyor. Haliyle, sporcunun tüketmekte zorlanacağı besinler veya öğün planlamaları gibi sorunlar ortaya çıkıyor.(tıpkı antrenman programında yazan hareketlerin yapılacağı makinaların salonda yer almaması gibi.) Bu yüzden eğer böyle bir hizmet sağlamaya başlarsan bunlara özen gösterebilirsin. Beslenme alışkanlıklarını ölçecek anketler, besin tüketim sıklığı hatta 2-3 günlük besin tüketim kayıtları alıp beslenmelerini düzenlemeye çalışabilirsin. Ayrıca bilgi verecek pdfler hazırlayabilirsin.( http://beslenme.gov.tr/content/file...risi/Kitaplar/a/a_03_sporcu_beslenmesi_28.pdf gibi)

Senin için söyleyebileceklerim ise, bu alanda çok fazla yanlış bilgi var. Güncel sporcu beslenmesi kitaplarını okumanı tavsiye ederim. Baştan sona her şeyi en güncel bilgilerle öğrenebilwceğin en iyi kaynaklar sporcu beslenmesi kitapları. İng çeviriler yaptığını belirttiğin için öyle zannediyorum ki kolayca okuyabilir ve erişim sağlayabilirsin bu kitaplara. Nancy Clark, Anita Bean, Louise Burke, Marie Dunford, Jose Antonio gibi isimlerin güzel sporcu beslenmesi kitapları var. Eğer tek bir kişiye bağlı kalmak istemezsen ACE ve NSCA'nın bu alanda yayınlanan kitapları var. Bunları da okumaazsan en azından ACSM nin 2016 nutrition and athletic performance rehberini ya da Uluslararası Spor Beslenmesi Birliği ve Uluslararası Olimpiyat Komitesinin bu alanlardaki güncel derlemelerini okuyup makro, besin seçimi, öğün planlama, takviyeler gibi konulardaki bilgileri sağlam referanslara dayandırabilirsin. Başarılı olman dileğiyle, iyi sporlar.

Tavsiyelerin ve görüşlerin için teşekkürler:)
Selamlar

Ben berkay türkkan dan aldım. İnstagram veya youtubedan takip edenler bilir kendisini dürüst parayı değil öğrencisini önemseyen natural biri olarak tanıyorsunuz.Ancak prohram başladığında işler değişiyor. İlk öncelikle sizle iletişimi kesiyor. Demek istediğim ona sosyal medyadan ulaşamıyorsunuz onunla sadece soru cevap platformundan iletişim halinde oluyorsunuz. Eğer daha yakın bir iletişim istiyorum derseniz whatsapp paketini satın almanız gerekiyor 150 tl. Benim hayatımda gördüğüm en büyük saçmalıklardan biriydi bu. Programlara gelelim. Ben full paket satın aldım 6 haftalık ve fiyatı 270 tldi. Antreman programı ve beslenme programı sıkıntı yoktu güzel hazırlan mıştı ancak supplement düzeni ise :DD yazan şey anen şu:antremandan sonra 1 ölçek protein tozu. Son olarak, kendisinden memnun kalmadım. Eğer aklınızda soru varsa burdan sorabilirsiniz.
YALNIZ ÖĞRENCİ SORU MUHABBETİNİ sınırsız yaparsa senin istediğin gibi bizler bokunu çıkarırız. sonuçta bu adamında kendine özel bir yaşamı var. ben watsaap aldım soruyorum sorumu alıyorum cevabı sonuçta bu adam yaşam koçun değilki 24 saat sana bana cevap versin tavsiyelerde bulunsun. haa uzaktan pt muhabbetine gelince bu spordan bihabersen salondakiler seninle ilgilenmiyorsa tavsiye ederim en azından 2 3 ay sonra işi sen koparıyorsun zaten :)

Ben online pt'lere para vermeyi, parayi çöpe atmakla eşdeger olarak görüyorum. Sebeplerini sıralayayım.
Genelde bu hizmeti veren kisiler dogal olmayan vücutlarıyla size satacağım programı uygulayarak benim gibi bir vücuda sahip olabilirsiniz algısı yaratarak, konu hakkında bilgisiz kişileri maalesef kandırıyor ve sömürüyorlar.
Çoğunluğunun bu konuda almış olduğu eğitimi, üniversite diploması, bilimsel çalışması maalesef yok. Tek sahip oldukları steroidli vücutlar ve profesyonel çekilmiş fotoğraflar.
Verdikleri programların kişiye özel olduğunu söylüyorlar. Ama ne hikmetse verilen programlar internette bulunan standard fitness, bodybuilding programları. Keza kendi keşfettikleri bir antreman sistemi, hareket vs. de yok.
Hepsinin fiyatları genelde çok yüksek.
Diğer konu da işin ticari ve yasal boyutu. Çoğunluğunun şirketi, ofisi var mı devlete vergi ödüyor mu ondan da şüpheliyim.
Son olarak,
internette küçük bir aramayla onlarca program, döküman, bilgi varken, youtube'da takip edebileceğiniz tonla kanal varken, online pt'lere vereceğiniz paranın 10'da 1'ine subscribe olabileceğiniz freeletics gibi antreman sistemlerini alabilecekken
, neden insanlar zor kazandıkları paralarını online pt'lere veriyorlar anlamıyorum. Üstelik Türkiye gibi korsan kullamının oldukça yaygın olduğu bir ülkede.

İşin ustaları youtube de videolar paylaşıyor Bilgehan Koc, GYM Kong gibi kanallar var gerek yok pt bozuntularına

Back
Yukarı