Aklıma takılanları sizlerle yaplaşmak istiyorum.
Yani oruç tutmak bir işe yarayabilir. 2 yıl kadar önce bir kitap okumuştum, "Sağlık İçin Oruç Bıçaksız Ameliyattır" adında Gülhan Beydemir tarafından yazılmış. Orda bundan değil ama insan vücudunun sadece su orucu ile birkaç günden bir aya kadar bu oruç ile inanılmaz bir detoks sağladıklarından bahsediyordu. Ayrıca tabii birşey tüketilmediği için de kilo kaybından.,
Peki artıları ve eksileriyle düşününce biz vücut geliştirmeciyiz ve günlük belli bir miktar protein girişini sağlamalıyız ki kas kaybı minimuma insin. Diğer taraftan, yukarda
jeune_turc in bahsettiği durum ise bir hayli güzel ama midenin boş olması gerekiyor anladığım kadarıyla. Adını hatırlamadığım bir kitapta da Amerikalı doktorun biri 1 haftalık süreçte sadece protein tozu tüketimiyle bir diyet öneriyordu. Bunu daha önceden forumda başka bir konuda yazmıştım ve kimisi olmaz, karbonhidratsız kas kaybı gerçekleşir demişlerdi ki bence de hakları var. Diğer bir durumsa bu her 2 diyette de karbonhidratsızlıktan vücudun ketojenik duruma geçebilmesi durumu.
Daha önceden ketojenik diyet yapmışlığım varki gerçekten etkileri çok güzel
O halde mideyi doldurmadan, protein girişini durdurmadan ve ketojenik durumu bozmadan neler yapılabilir?
- Damardan aminoasit, temel yağ asitleri ve vitaminlerin alınması mümkün mü?
Günlük 6-7 öğün yemek yiyen biri olarak bir günde tekrar tekrar serum yemek adamı sinir eder
Onun dışında hydrowhey veya isolate kullanmak sindirim hızını arttırır ama mideyi dolduracaktır. Bu durum tokluk sağlar mı? Eğer sağlamazsa multivitamin ile protein tozu kullanımı işe yarayabilir. Ama buda günlük en az 10 ölçek protein demek. Maliyeti çok yüksek, ayrıca sabit bir aminoasit grubu alınmış olacak o halde aminoasit çeşitliliği nasıl sağlanacak?
Karbonhidratı alımıda olmayacağı için,,, Ketojenik durum olacak peki onun içinde yağ alınmalı ama nasıl?
İşin aslı bu durumu biz sporculara nasıl uyarlarız bilmiyorum ama uyarlayabilirsek yağsız kas kütleli sporcular olmamız kaçınılmaz. Tabii bayaa güzel bir durum.