VÜCUT BOZUKLUĞU VE GELİŞİM

Arkadaşlar hepinize merhaba.Foruma yeni üye oldum ve ilk postumu açmakta bulunuyorum.Burada çok tecrübeli ve bilgili kişilerin bulunduğunu öğrendim ve sizlerden bir nebze de olsa tavsiyelerinizi,bilgilerinizi almak istiyorum.

18 Yaşında 186 cm boyunda 84-85 kg aralığında bir bireyim.Vücudumdaki yağ oranı %18-19 aralığında.Amacım bu yağ oranını %14-15'e indirmek ve aynı zamanda iyi bir vücuda sahip olmak.Yazın 2 ay spora gidip bırakmıştım.Şimdi geçen hafta hiç bırakmama kaydı ile tekrar yazıldım.Bilmiyorum ama içimde bir gariplik var.Yaptığım spordan vücudum için en iyi verimi alıyor muyum ? diye kendime sorup duruyorum.Sizlere uygulayışımı anlatmak istiyorum.Lütfen bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Vücudumda bölgesel yağlanmalar var ve bu beni çok rahatsız ediyor.Bel çevrem çok yağlıydı bir hayli azalttım yağ oranını ama hala az da olsa orada duruyor ve beni çok mutsuz ediyor.Aynı şekilde göğüs kısmımda ciddi oran da azalsa da hala biraz yağlanmalar bulunmakta.Sizlerden isteğim bu yağlardan kurtulup yağ oranımı %14'e nasıl düşürebilirim ve iyi bir vücuda nasıl sahip olabilirim ?

Pazartesi Kol-Göğüs ( Her biri 4 hareket )
Çarşamba Sırt(Kanat)-Arka Kol ( Her biri 4 hareket )
Cuma Omuz-Karın ( Omuz 4 hareket ,1 hareket trapez ,6 hareket karın )
Pazar Bacak ( 4-5 Hareket )

Spora başlamadan önce 10 dakka koşu bandında ısınıyorum orta koşuda.Spor bittikten sonra 5 dakka aynı şekilde koşup bitiriyorum.Beslenmeye gerekli özeni tam gösteremesem de yağlı ve şekerli şeylerden olabildiğimce uzak durmaya çalışıyorum.Çok çalışmama rağmen vücudumda çok iyi gelişim göremiyorum.Bunun da büyük ihtimal diğer insanların söylediği gibi bu sporun büyük bir kısmının beslenme oluşturduğu için.Acaba vücuda gerekli proteini alamadığım için protein tozu mu kullanmalıyım ? Lütfen bu konuda uzman arkadaşlar bana yardım edebilir mi ? Yardım etmek isteyene vücudun fotoğrafını atabilirim.

Şimdiden okuyup yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Diyetten ziyade yaşama ve beslenme biçimimizi değiştirmekten başka bir çaremiz yok. Üstelik hemen radikal değişikliklerle kendimi korkutarak ve bu işten soğutarak değil, yavaş yavaş küçük değişiklikler ile fark yaratmalıyız , bu işte öncelik olan sabırdır , hiç bırakmadan devam et farkı görüceksin .

Back
Yukarı