Vücut geliştiricilerinin hızı

Herkese merhaba.Sorum şu vücut geliştiriciler daim ağırlık çalıştıkları için kasları da baya bi büyük olduğu için onlar daha hızlı yumruk,tekme ata bilirmi?Ve ya daha hızlı koşa ve daha yükseye zıplaya bilirmi?yani insanlar arasında böyle bi söz var body yapmak hantallaşdırır.Yani hakikaten öylemi?brad casttleberry diye bi bodyci var.Adam baya iyi koşucu,kendiside baya yükseye zıplıyor.Yani bodyciler hantalmıdır?yoksa normal insana göre daha hızlı ve çevikmidirler?

Kas kütlesi, senin kilon, yağın , yaşın, boyun ve kemik yapınla orantılı olmalı. Aksi takdirde, fazla kas kütlesi ile erken yorulursun.
Ama yine de kondisyona yönelik ekstra çalışmalar yaparsan bunun önüne belki geçebilirsin.
Kas kütlesi kısa süreli patlayıcı kuvvet gerektiren sporlarda daha çok işe yarar.

O çevik Bodycilerin çoğu jimnastik vb.. kökenli. Yani zaten esnek yapılarının üstüne Body yapıyorlar. Yani zaten adam parende atabiliyor. Body yaptıktan sonra çevikleşmiyorlar. Önceden yaptıkları sporlardan dolayı çevikler.

Bir yerden okumuştum galiba. Birazda eklemelerim var :).

Kas kütlesi ne kadar artarsa oksijen gereği de o kadar artar bu durumda normal bir insandan daha çabuk yorulursun. Hem dövüşçülere bir bak istersen çoğunluğu kaslı değil kaslı değil dediğim bodyciler gibi değil kasları var ama kuvvetliler, güçlüler, ve hızlılar adamlar. Sağlıcakla.

172 cm 86 kg yim.60 cm üstü zıplıyorum.tabi yıllarca basketin vs etkiside var.3m yüksekliğe yakın yere zıplıyorum .durduğum yerde zıplayıp 2 metre den fazla ileriye zıplıyorum 3 m olabilir uzun zamandır bakmadım.boks yaptığımdan yine çok seri yumruk ataıyorum.ama bunları yapar iken çok terliyorum işte burada kasda oksijen olayı devreye giriyor.

Cok kas hız ve dayaniklilik icin dezavantajdir.
Oksikjen tuketimin artar
Kilon artar
Hiz istiyorsan hiz antrenmani yapmalisin

Back
Yukarı