Vücut Geliştirmede Yüksek Tekrarlı Antrenman Şart Mıdır?

benim bildiğim çevremde herkes 6 12 tekrar arası çalışıyor çoğuda iyi ben bunu öylerim sadece o da değil hayatım da hiç 6 tekrarın altına inmedim ama her sette kendimi parçaladım gittim en ağır kiloları taktımda çalıştım sporumun 1 senesinde ölçülerim şuydu
omuz 125
göğüs 108
bel 90
kol 35
bacak 53
kalf 33 dü
1 sene sonra bulkda şu ölçüleri gördüm
omuz 140 üstü
göğüs 118 üstü
bel 85
kol 43.25
bacak 60
kalf 42 iydi
ben dediğim gibi hiç bir zaman 6 tekrar altına düşmedim her zaman 2 şeye önem verdim kontrollü çok ağır kaldırmak ve hissetmek 5 tekrar kas yapar mı evet yapar ama daha çok güç verir[DOUBLEPOST=1502377174][/DOUBLEPOST]
şimdi iki tane dambıl row çalışma şeklini göstereyim
1.ci kişinin çalıştığı ağırlık daha yüksek ancak ağırlığı vücut ivmesini kullanarak çekiyor ve kası tam sıkıştırma yapmıyor
diğer kişinin çalıştığı ağırlık daha düşük ama ağırlığı vücut ivmesini kullanmadan çekiyor ve sıkıştırma yapıyor
2.ci çalışan kişi aslında kaslarında hissettiği ağırlık tonajının 1.ci ağır çalışan kişiden pek bir farkı yok hatta belki daha ağır olabilir
ağırlık arttırmayı yerine göre yapmak lazım ağırlık ağırlık diye kafayı bozduğun zaman ağırlıkları çalıştırırsın kendini çalıştırmazsın
çünkü devamlı ağırlık arttırmayı düşünmek çok saçma durumlar içerisine sokuyor insanı salonda görüyoruz ve o derece bir fark da yaratmıyor
kas gelişimi güç kazanımı ne yaparsanız yapın uzun zamanla olacak bir şeydir
çok güzel bir örnek vermişsin

benim bildiğim çevremde herkes 6 12 tekrar arası çalışıyor çoğuda iyi ben bunu öylerim sadece o da değil hayatım da hiç 6 tekrarın altına inmedim ama her sette kendimi parçaladım gittim en ağır kiloları taktımda çalıştım sporumun 1 senesinde ölçülerim şuydu
omuz 125
göğüs 108
bel 90
kol 35
bacak 53
kalf 33 dü
1 sene sonra bulkda şu ölçüleri gördüm
omuz 140 üstü
göğüs 118 üstü
bel 85
kol 43.25
bacak 60
kalf 42 iydi
ben dediğim gibi hiç bir zaman 6 tekrar altına düşmedim her zaman 2 şeye önem verdim kontrollü çok ağır kaldırmak ve hissetmek 5 tekrar kas yapar mı evet yapar ama daha çok güç verir[DOUBLEPOST=1502377174][/DOUBLEPOST]
çok güzel bir örnek vermişsin
Merhaba,
Zaten gelişim olmayacağını iddia etmiyoruz. Hatta belli bölgeler daha çok izolasyon egzersizi olması sebebiyle daha çok gelişecektir. Ancak en doğru olan, en optimum seçenek sürekli 6-12 tekrar arası çalışmak değildir. 1 tekrarlar dahi çalışılmalıdır ve doğru yapıldığı takdirde sakatlamayacak, aksine geliştirecektir. Şart olduğunu da söylemiyoruz, ancak bu tekrar aralıklarına inilip ağır çalışmanın kesinlikle çok iyi sonuçlar vereceğini belirtiyoruz.

Merhaba,
Zaten gelişim olmayacağını iddia etmiyoruz. Hatta belli bölgeler daha çok izolasyon egzersizi olması sebebiyle daha çok gelişecektir. Ancak en doğru olan, en optimum seçenek sürekli 6-12 tekrar arası çalışmak değildir. 1 tekrarlar dahi çalışılmalıdır ve doğru yapıldığı takdirde sakatlamayacak, aksine geliştirecektir. Şart olduğunu da söylemiyoruz, ancak bu tekrar aralıklarına inilip ağır çalışmanın kesinlikle çok iyi sonuçlar vereceğini belirtiyoruz.
yani diyorsun ki örn bench p gibi temel egzersizlerde 5 tekrar yaparken barbel rowda mesela 8 tekrar vy fly lar fln 12 14 16 tekrar gibi çalışamalıyız

Back
Yukarı