Merhaba,
20.07.2014 te spor yapmaya başladım. Yaşım 34, Boyum 180cm, kilom 98'di. Ne yazık ki uyguladığım ilk programı bir yere kaydetmek aklıma gelmedi. Ancak 1,5 ay boyunca uyguladım... sonra 10 gün kadara tatil nedeniyle ara vermek zorunda kaldım ve programım 10 bu nedenle uzamış oldu... kısacası aslında 2 ay uygulamış oldum. Akabinde antronör isteğim üzerine yeni bir program yazdı ancak bazen haftada üst üste 3 gün ara vermek zorunda kalmam nedeniyle 2 günlük program yerine yine ilk programa muadil bir program yazdı...
Programım söyle;
Bisiklet 20 dakika
Leg press 3x16
Dumbbell Lunges 3 x 10
Crunches 4 x Maksimum
Leg Raise 4 x Maksimim
twiss 3 dakika
Incline bench press 3 x 16
Bench dumbell fly 3 x 12
lat press down 3 x 12
Dumbbell Shoulder Press 3 x 12
One Arm Dumbbell Tricep 3 x 12
dumbbell Scott Curl 3 x 12
bisiklet 20 dakika
ilk programa nazaran biraz daha iyi bir program... ancak neredeyse 3 ay olmasına rağmen 3 kilo verdim ve herhangi bir vücut şekillenmesi vs. olmadı. Beslenme programını ve sporumu aksatmadan yapıyorum çok nadir 3 gün ara vermek zorunda kalıyorum ancak ayda 1 falan... Antronör bir üst programı yazdığı taktirde 3 gibi ara vermem durumunda yine ilk programı gelmediğim gün kadar uygulamam gerektiğinden falan bahsetti, bu nedenle benim için bu programın daha uygun olduğunu ve böyle devam etmemin daha doğru olacağını söylüyor... Kafam biraz karışık, mesela bir defa spordan önce yemeğimi yiyemedim ve bunun sorun yaratıp yaratmayacağını sorduğumda; sorun olacağını kaslarımın gelişmek yerine küçüleceğini istersem protein içerek 20 dakika sonra spora başlayabileceğimi söyledi. Bana da mantıklı geldi, öylede yaptım... Bunun üzerine kaçıracağım öğünlerde kullanmak üzere protein almayı düşündüğümü ve optimum whey alacağımı söylediğimde bana bsn-s...6 'yı önerdiğini whey'den kendisinin memnun olmadığını söyledi ve 170 liraya getirebileceğini söyledi... ben forumdaki yorumlara da bakarak whey aldım ve şimdiye kadar 4-5 kez kullandım... bir etkisini göremedim ama işe yarayacağını umuyorum. Kullanım şeklim spordan 30 dakika önce ve spordan 30 dakika sonra şeklinde... spordan sonra ayrıca protein tozundan sonra 200 gr kadar tavuk göğüsü yiyorum... fatsecret programı ile ortalama bir protein hesabı yaptığımda 130 değeri çıkıyor, bu değer öğle yemeğine göre muhtemelen 140 civarına kadar çıkacak. bunlara ek olarak 2 ölçek protein tozu sizce günlük protein ihtiyacım için yeterli midir(protein tozunu sadece spor yaptığım günler alıyorum)?
Sizce bu program yeterli mi?
Bu seviyedeyken protein tozu almam doğru mu?
Antronör 2 gün spor, 1 gün dinlenmeyi öneriyor. Bu program sizce çok mu az mı? yani normalde her gün farklı bir kas grubunun çalıştırılması öneriliyor!
Sabırla okuyup cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.