Vücut Tipleri Hakkında Geniş Bilgi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan diez
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
-Geniş omuzluyum
-İnce kemikliyim
-Kollarım boyuma göre kalın
-Ne kadar yağlı olmasamda kollarımdaki damarlar pek belli olmuyor
sizce ben hangi yapıdayım

ben kendimi hala çözemedim zayıf ince yapılı daima define kalıbına göre kuvvetli bir vücuda sahibim 188 boy 72 kg % 3.5 yağ oranım var çok süratliyim ve iyi sıçrarım 100 göğüs 73 bel saldırganım acıya dayanıklıyım duygusalım neyim şimdi ben ?

Vücut Tipleri :

Arkadaşlarım bir kaç konuda açıklamışlar fakat geniş bir bilgi buldum paylaşayım dedim;

Sheldon şu üç beden yapısı tiplemesi yapar :

- Endomorf : Endomorf tiplerin beden yapısı yuvarlak ve yumuşaktır. Endoderm’den oluşan dokuların hakim olduğu vücut yapısıdır.Kalın kemikli çabuk şişmanlamaya eğilimli kısa boylu ve sağlam yapılı kişilerdir Endomorflar çok çabuk gelişebilirler kısa zamanda yüksek ağırlıklarla çalışmalarını sürdürebilirler. Vücutları kütleli ve adelelidir.Ancak bir o kadar şekil sahibi ve definisyona yatkın oldukları söylenemez bu nedenle yağ almaya yatkın ama yağ atma konusunda zorluk çekerler.
Bu tipler rahatı, zevki, yemek yemeyi ve toplumsal ilişkileri severler.

- Mezomorf : Mezomorf tiplerin kas ve kemik yapıları gelişmiştir, güçlü ve adalelidirler.Anatomik olarak ağırlık çalışmasına en yatkın vücut tipi bu tiptir. Bu tip vücutlara sahip olanlar geçiş bir yapıya sahiptir. ve çabuk adelenmeye müsaitlerdir. Bu tipler, hareketli, enerjik, atılgan ve saldırgandırlar.

- Ektomorf : Ektomorf tipler, ince, uzun ve narin yapılıdırlar. İnce kemik yapılı uzun ve zayıf adeleli olan insanlardır Ektomorfların güç kazanıp hacim yapmaları gerçekten uzun zaman gerektiren bir iştir.Bu tipler de içe dönük, duygusal ve entelektüeldirler.

Krestschmer insanları, üç temel beden yapısına ayırır ve bu yapılara göre farklı kişilikler oluştuğunu ileri sürer. Buna göre;

- Piknik Tip : Kısa boylu, kısa kol ve bacaklı şişmanca kişiler “piknik tip” tir. Bu tipler manik-depresif psikoza, duygusal dalgalanmalara yatkındır.

- Atletik Tip : Geniş omuzlu, dar kalçalı olan kişiler “atletik tip” tir. Bu tipler akıl hastalıklarına daha az yatkındır.

- Astenik Tip : ince, uzun gövdeli, uzun kol ve bacaklı, zayıfça kişiler “astenik tip” tir. Bu tipler şizofreniye yatkındır.

Ayrıca DaFFy arkadaşımızın daha önce verdiği şu linkede gözatabilirsiniz..
http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

motivasyonunuzu menfi yönde etkilemesin..tipiniz ne olursa olsun çalışmaya devam.

kaynaklar : ******************** , ailem.com

atletik tip oluyorum galiba omuzlar geniş bel ince

Tarife göre ben atletik tip oluyorum ama diğerlerinden seçemedim sanırım ondada ortadakiyim :)

Ben kendi vücut tipimi tam çıkaramadım. 1.76 boyum var 76 kiloyum dönem dönem 5-6 kilo alıp 5-6 kilo veriyorum. Görünüşümden oldukça kuvvetliyim, yağlı vücudum var kilolu sayılmam ama göbeğim var kollarda azcık yağlar var yağlı-kaslı diyebiliriz. Hangi vücut tipine uygunum acaba merak ettim. Bu arada koşu da çok hızlıyımdır ve biraz da enerjiğim sürekli arkadaşlarımla güreşesim şakalaşasım gelir :)

Son düzenleme:
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Ektomorfum.Fakat şöyle bir olay söz konusu,forumda yeni olduğum için konu açamadım lakin acil bir sorum olacak. 1998 doğumluyum.1.75 boy var 50 kiloyum.Six pack var,ortalama biceps ve tricepslerim,Az da olsa şişkin göğüslerim,Gayet iyi kanatlarım var.Çok fit bir vücudum var.Taekwondo ile ilgileniyorum.Herneyse konuya gireyim.Şimdi benim istediğim ideal kiloya gelmek ama bu kiloyu kas ile almak.Karın kaslarım erimesin,aynı kalsın.Fakat 1 ay fitness e gidebilirm çünkü bu sene mma yapıcam.Bana uygun bir beslenme programı ve çalışma programı önerirseniz sevinirim :) . Ha bir de,biraz daha şişkin göğüsler için ne yapabilirim? Tekrar söylüyorum konu açamadığım için buraya yazdım üzgünüm :(

Ben hangisi olduğumu çözemedim eskiden pc başında cips cola yiyip içmekten 85 kg lere kadar ulaşmışken şimdi 63 kiloda 1.85 boy uzun ve zayıfım kilo artışıda olmuyor tam çözemedim :)

yaş 16 boy 184 kilo 80 vücut yağ:%20 çok kolay kilo verebiliyorum-alabiliyorm omuzlarım geniş kalçamda geniş çok rahat kas yapıyorum ama kötü besleniyrm (cips-kola)
kollarım cok uzun kanat genişliğ(yani kolları açınca oluşan uzunluk)i:196 kollarım incecik neyim ben hala çözemedim

Bu konuda anlayamadığım çoğu kişinin vücudu uymuyor bunlara göre bu söylenenler bence ergenlık bitişi yani vücudun olgunlaşmış büyüme hormonu durduğu zaman bakılmalıdır.

Back
Yukarı