Vücut Tipleri Hakkında Geniş Bilgi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan diez
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar ben psikoloji okuyan biriyim. ektomorflar bunlardan biri benim genelde aceleci-sosyal-aşırı hareketli-çok konuşan kişilerdir... body sporu ise emek isteyen zaman ve sabır isteyen bir spordur. ektomorf arkadaşlarım sabır edersek ve azim edersek ideal vucut tipine kavuşacağımızdan eminim... www.bodyforumtr.com sayesinde çok hareket ve bilinçli olmayı öğrendim... ama sabırlı olmayı henüz öğrenemedim :) sabırlı olursak ideal vucut tipine kavuşacağız işallah... ayırca üzücü haber ektomorf vucut tipine sahip kişilerde genelde kanat çıkmıyor çıksada aşırı zor çıkıyor :)

bence vücut tiplerini 3 şekilde tanımlamak çok kabaca oluyor. kişilik özelikleriyle tanımla olayınında burçlardan farkı yok. konuyu baştan sona okudum ama karar veremedim salon hocamsa yağsız vücuda sahip olmama rağmen endo olduğumu söylüyor.

mezomorf bir yapım var çokta mutluyum çok güçlü adele ve çok sinirli bir yapım var. Bu yüzden kas kütlesi arttırmada hırsım ve sinirim bana destek oluyor her daim.

tamam duygusalım içe dönüğüm ama bir okadarda ortama uyum sağladım sürece atılgan ve hareketlide olabiliyorum 1.73 boyunda 66 kgyum bodye başlayalı 1 ay oldu 1 ayda 2 kilo aldım yeri geldiğinde iyide yağ yakabilirim he güç derseniz güçlüyümde kemiklerim ince değil kalıbım var ben ektomorfmuyum mezemorfmuyum anlamadım şimdi?

http://l1311.hizliresim.com/1h/d/uggt0.png
http://k1311.hizliresim.com/1h/d/uggt4.png
http://l1311.hizliresim.com/1h/d/uggtb.png
http://l1311.hizliresim.com/1h/d/uggs7.png
http://l1311.hizliresim.com/1h/d/uggsj.png

yardımcı olursanız çok sevinirim

Omuz ve kalcalarm genis. 1.80 boyum var. 78 kiloyum. Hangisine ait oldgmu nerden anlarm

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

ekto-mezo meleziyim bende :P

Bende endo-mezoyum endoluk baskın. Ama vücudumdan memnunum çok fazla yağlı sayılmam elimi az bastırınca 4 karın kası net olarak görünüyor yaza doğru 81-82 olurum tamam :D

Çabuk saldırganım ve atılganım.Mezomorfik yapıya uyuyorum. :)

Arkdaslar savas cebecinin aciklamalarina gore bu tiplerin bilimsel bir kaniti yokmuş bu 1960 li yillarda anatomi bilgisinin tam gelismediginden boyle bir tanilama yapilmis diyor arnold ve kendinin eski fotolarini gostererek ektoykenn mezo olmuslar youtubeden savas cebeci vucut tipleri yazin kaynak olarak bakabilirsiniz

Vücut Tipleri :

Arkadaşlarım bir kaç konuda açıklamışlar fakat geniş bir bilgi buldum paylaşayım dedim;

Sheldon şu üç beden yapısı tiplemesi yapar :

- Endomorf : Endomorf tiplerin beden yapısı yuvarlak ve yumuşaktır. Endoderm’den oluşan dokuların hakim olduğu vücut yapısıdır.Kalın kemikli çabuk şişmanlamaya eğilimli kısa boylu ve sağlam yapılı kişilerdir Endomorflar çok çabuk gelişebilirler kısa zamanda yüksek ağırlıklarla çalışmalarını sürdürebilirler. Vücutları kütleli ve adelelidir.Ancak bir o kadar şekil sahibi ve definisyona yatkın oldukları söylenemez bu nedenle yağ almaya yatkın ama yağ atma konusunda zorluk çekerler.
Bu tipler rahatı, zevki, yemek yemeyi ve toplumsal ilişkileri severler.

- Mezomorf : Mezomorf tiplerin kas ve kemik yapıları gelişmiştir, güçlü ve adalelidirler.Anatomik olarak ağırlık çalışmasına en yatkın vücut tipi bu tiptir. Bu tip vücutlara sahip olanlar geçiş bir yapıya sahiptir. ve çabuk adelenmeye müsaitlerdir. Bu tipler, hareketli, enerjik, atılgan ve saldırgandırlar.

- Ektomorf : Ektomorf tipler, ince, uzun ve narin yapılıdırlar. İnce kemik yapılı uzun ve zayıf adeleli olan insanlardır Ektomorfların güç kazanıp hacim yapmaları gerçekten uzun zaman gerektiren bir iştir.Bu tipler de içe dönük, duygusal ve entelektüeldirler.

Krestschmer insanları, üç temel beden yapısına ayırır ve bu yapılara göre farklı kişilikler oluştuğunu ileri sürer. Buna göre;

- Piknik Tip : Kısa boylu, kısa kol ve bacaklı şişmanca kişiler “piknik tip” tir. Bu tipler manik-depresif psikoza, duygusal dalgalanmalara yatkındır.

- Atletik Tip : Geniş omuzlu, dar kalçalı olan kişiler “atletik tip” tir. Bu tipler akıl hastalıklarına daha az yatkındır.

- Astenik Tip : ince, uzun gövdeli, uzun kol ve bacaklı, zayıfça kişiler “astenik tip” tir. Bu tipler şizofreniye yatkındır.

Ayrıca DaFFy arkadaşımızın daha önce verdiği şu linkede gözatabilirsiniz..
Bodybuilding.com - What Is Your Body Type? Take Our Test!

motivasyonunuzu menfi yönde etkilemesin..tipiniz ne olursa olsun çalışmaya devam.

kaynaklar : vucutgelistirme.net , ailem.com
ben uzun boyluyum boyum 182 kilom 67 68 civarlarıydı ramazandan önce şimdi 63 62 civarı olabilirim dusgusalım duygusallımdan fazla depresyondayım ve fazla sinirliyim bu vücut tipi hangisi peki ?[DOUBLEPOST=1407161291][/DOUBLEPOST]
Vücut Tipleri :

Arkadaşlarım bir kaç konuda açıklamışlar fakat geniş bir bilgi buldum paylaşayım dedim;

- Endomorf : Endomorf tiplerin beden yapısı yuvarlak ve yumuşaktır. Endoderm’den oluşan dokuların hakim olduğu vücut yapısıdır.Kalın kemikli çabuk şişmanlamaya eğilimli kısa boylu ve sağlam yapılı kişilerdir Endomorflar çok çabuk gelişebilirler kısa zamanda yüksek ağırlıklarla çalışmalarını sürdürebilirler. Vücutları kütleli ve adelelidir.Ancak bir o kadar şekil sahibi ve definisyona yatkın oldukları söylenemez bu nedenle yağ almaya yatkın ama yağ atma konusunda zorluk çekerler.

- Mezomorf : Mezomorf tiplerin kas ve kemik yapıları gelişmiştir, güçlü ve adalelidirler.Anatomik olarak ağırlık çalışmasına en yatkın vücut tipi bu tiptir. Bu tip vücutlara sahip olanlar geçiş bir yapıya sahiptir. ve çabuk adelenmeye müsaitlerdir. Bu tipler, hareketli, enerjik, atılgan ve saldırgandırlar.

- Ektomorf : Ektomorf tipler, ince, uzun ve narin yapılıdırlar. İnce kemik yapılı uzun ve zayıf adeleli olan insanlardır Ektomorfların güç kazanıp hacim yapmaları gerçekten uzun zaman gerektiren bir iştir.Bu tipler de içe dönük, duygusal ve entelektüeldirler.

Krestschmer insanları, üç temel beden yapısına ayırır ve bu yapılara göre farklı kişilikler oluştuğunu ileri sürer. Buna göre;

- Piknik Tip : Kısa boylu, kısa kol ve bacaklı şişmanca kişiler “piknik tip” tir. Bu tipler manik-depresif psikoza, duygusal dalgalanmalara yatkındır.

- Atletik Tip : Geniş omuzlu, dar kalçalı olan kişiler “atletik tip” tir. Bu tipler akıl hastalıklarına daha az yatkındır.

- Astenik Tip : ince, uzun gövdeli, uzun kol ve bacaklı, zayıfça kişiler “astenik tip” tir. Bu tipler şizofreniye yatkındır.

motivasyonunuzu menfi yönde etkilemesin..tipiniz ne olursa olsun çalışmaya devam.

sdgdhj

Vücut Tipleri :

ghujyıoı

Back
Yukarı