vücut tiplerini öğrenmek için bir test ve öneriler..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan D.Wolf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
olabilir arkadaslar..test sonuclarına göre %37 ektomorf ve endomorf içeriyor..üstelik tam 2 olmayanları da sayarsak bu oran iyice yükselir..yani, merak etmeyin hepiniz " massive bastards" değilsiniz.

mezomorf %62
ektomorf %19
endomorf %18
benim sonuclar bu sekilde cıktı. biraz arastirip antreman ve beslenmemde bunu kullanmayı dusunuyorum.

vücut tipini bilmek ve buna göre çalışmak çok önemli bir konu
sadece 1-2-3 değil bunların karmasıda olabilirsiniz
antreman programları hazırlanırken bu faktör mutlaka gözönüne alınmalı
beslenme, metabolizma hatta set arası dinlenme sürelerini etkiler değiştirir
örneğin bir ectomorph az tekrar çok ağırlık sistemiyle çalışmalı, çok uzun çalışma sürelerinden kaçınmalı, kalori alımı arttırılmalı ve en azından istenilen sonuçlara ulaşıncaya kadar kardio en aza indirilmelidir. en önemlisi ise sabırlı olunmalı ve program aksatılmamalı çünkü ince yapılı olanlarda kas oluşumu biraz daha zor bu yüzden dinlenme süreleride daha uzun olmalı, mass hacim kazanmak için deadlift, squat, reverse grip lat pull down, incline bench press gibi compund hareketlere önem verilmeli, definasyon üzerinde daha sonra çalışılmalı (kaynak bodybuilding.com)

Testin sonunda cikan yuzdeler sizin hangi vucut tipinde oldugunuzu gostermiyor, onlar herkesin sonuclarini yansitan yuzdeler. Testi alan her 5 kisinden 1'i endomorf 1'i ektomorf 3'u de mezomorf cikmis asagi yukari.

aneximandros ben göremedim sanırım.. yani ben kendim hakkımda olan bilgiyi nasıl bilebilirim? testte göremedim?

kendim toplayıp hesapladığımda 1.6666 diye devam eden bir sayı çıktı oda endomorfa denk geliyor ama flashda uygulayınca testi mezomorf diyor :S ben endoyum bunun farkındayım çalıştığım sürece benden iyisi yok ama tembel olup çalışmadımmıda benden çirkini yok fizik konusunda :)

Çok başarılı bir araç olmuş, en azından fikir verebilir. Benim sorum testo boosterla anlatılmak istenen nedir? Steroid olamaz, acaba tribulus testiris gibi birşey mi?

Bende de 2 çıktı. Yalnız tarif bana çok uyuyor. Verilen tüm maddelerin benimle ilgili olduğunu hissettim resmen. Birkaç madde de ikileme düştüm. Diğerleri barizdi. Vücudu tanımak adına vücut tipini dikkate almak şart. İdealleri de vücut tipini göz önünde bulundurarak koymak şart. Yoksa idealler bir süre sonra hayale dönüşüyor ve kaybolur gider...

2 mi çıktı? Sen daha çok bir endomorfsun.

Farketmez

12 soruda 8 mezomorf 3 endomorf 1 ektomorf buda %66.3 mezomorf %22.3 endo %11.3 ekzomorf demektir vücut tipi genetiğin ne olursa olsun her halükarda çalışan kazanır o yüzden çalışmaya devam :) weightlifterbench_Odumbelllls

Son düzenleme:
bu test doğru çıktı ben mezomorfum doğuştan fit vücudum var 3 ayda vücudum patladı hemde yüksek ağırlıklarla çalışmama rağmen ben kesinlikle bu işin genetik olduğuna inanıyorum eğer iyi bir genetiğe sahip değilseniz beslenme ve çalışma konusunda sınırları zorlamalısınız...

test te sadece 1 ve 3 numaraları eşit olarak işaretlersek yani hiç 2 işaretlemezsek kesinlikle mezomorf değilken mezomorf çıkabilir.Bana gelicek olursak 2.3lü bişiyler çıktı ama emin olduğum birşey varsa oda sporsuz geçen bir ayın sonunda kendini gösterebilen bir göbeğim var ve kesinlikle definasyon problemim var.Diğer yandan endomorflar kısa olur derler kesinlikle kısa değilim.testten ziyade vücut tiplerini okuyarak objektif bir biçimde kendi vücut tipimizi kendimizin seçmesi çok daha sağlıklı olur görüşündeyim

İlk olarak bazı birkaç soruyu kendime uyacak en yakın cevabı verdim çünkü cevaplar arasında bana uyan birşey yok. Ayrıca doğru düzgün işaretledim mezomorf çıktı kafadan salladım gene mezomorf çıktı.Mezomorf'ta anlatılanların çoğu uyuyor ama fit bir vücudum yok çok hafif bir göbek var.Ayrıca zor kas kazanan birisiyim.

Mezomorf ve Doğru Tespit. Tarif Ettiği Tipi Özelliklerinin Çoğunu Barındırıyorum Kendimde.

Paylaşım Çok Güzel.

mezomorf çıktı foruma büyük katkıları olabilecek bir başlık açmışsın tebrikler (konuyu sabitleyelim adminler)

Back
Yukarı