Öncelikle üslubunuza lütfen dikkat edin, ben size karşı kırıcı olmayan bir dille yazmaya özen gösteriyorum sizde aynı özeni gösteriniz.
Karetenin ne olduğunu biliyorum tamamen show, hız ve çeviklik ister(fiziksel ve zihinzel gelişimi amaçlayan en yaygın dövüş sanatıdır). Peki size soruyorum tekmeyi rakibin yüzüne doğru hızla savurarak bir anda geri çekmek kasa ne kadar yük bindirir ? kas kütlesi az biri bunu yapabilirmi acaba? . Ayrıca karete yerine madem dövüş sanatlarına karşı istek var bari daha işe yarar bir dal tercih etmesini önerdim. Hangi spor dalı olursa olsun kas kütlesi lazım. Size Discovery Channel Sıradısı Dövüs Sanatları'nı izlemenizi tavsiye ederim. psia, bu arada vücut ölçülerin kilon yaşın hakkında biraz bilgi verirmisin?
Ayrıca karate de başarı almış bütün profesyoneller kondisyonlu vücütlardır. Bunun için örnek göstermeme gerek yok. Senin vgci anlayışın arnol, ronnie, jay gibi vücutlar sanırım ama arkadaş vg demiş yani yeni başlayanların tabir ettiği gibi "brad pitt" vücudunu yapmakta vg yapmak gerektirir. Bunun bu kadar uzaması bile gereksiz. Kondisyon ve kas kütlen optimum değilse dövüş dallarında başarılı olmazsın.