Valsalva manevrasi ve baş dönmesi

avni

Üye
Arkadaşlar temel hareketlerde(bench press , squat , deadlift) valsalva manevrasinj uyguluyordum , yani ağirliği kaldirmadan nefes alip kaldirasiya kadar tutuyordum core bölgesini daha iyi sıkabilmek için lakin son 2 antrenmandir hareketleri yaptiktan sonra kalbim hizli atmaya ve başim hafiften dönmeye başladi acaba bununla alakali olabilir mi? Sebebini anlayamadim

Nefesi nasıl tuttuğunla alakalı olabilir. Nasıl yaptığını bilmiyorum ama genelde yapılan hata nefesi yanakları şişirerek yukarda tutulması. Tamamen diyaframın kullanılması gerekiyor.
Fazla kasılma yüzünden olabilir, tam nefes almadan sıkıldığında olabilir, ağırlık artmıştır o yüzden daha fazla zorlanmadan kaynaklanabilir. Anlık kan şekerin düşmüştür vs. çok farklı sebepleri olabilir.
Nabız yükselmesi ve baş dönmesi hemen düzeliyor mu yoksa biraz dinlenmen mi gerekiyor. Burdan belki daha doğru yorum gelebilir

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nefesi nasıl tuttuğunla alakalı olabilir. Nasıl yaptığını bilmiyorum ama genelde yapılan hata nefesi yanakları şişirerek yukarda tutulması. Tamamen diyaframın kullanılması gerekiyor.
Fazla kasılma yüzünden olabilir, tam nefes almadan sıkıldığında olabilir, ağırlık artmıştır o yüzden daha fazla zorlanmadan kaynaklanabilir. Anlık kan şekerin düşmüştür vs. çok farklı sebepleri olabilir.
Nabız yükselmesi ve baş dönmesi hemen düzeliyor mu yoksa biraz dinlenmen mi gerekiyor. Burdan belki daha doğru yorum gelebilir

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nefesi diyaframa almaya çalişiyorum , yanaklarimi şişirmiyorum , seti tamamladiğim zaman başliyor kalp atişi hizlaniyor hafif başim dönecek gibi oluyor oturuyorum 2 dkka falan dinleniyorum birqz geçiyor , sonraki sette bir daha aynisi , geçen antrenmanda böyle olmuştu bu antrenman jelibon aldim kan şekeri dengelensin diye ama pek faydasi olmadi onunda[DOUBLEPOST=1597259294][/DOUBLEPOST]
Nefesi diyaframa almaya çalişiyorum , yanaklarimi şişirmiyorum , seti tamamladiğim zaman başliyor kalp atişi hizlaniyor hafif başim dönecek gibi oluyor oturuyorum 2 dkka falan dinleniyorum birqz geçiyor , sonraki sette bir daha aynisi , geçen antrenmanda böyle olmuştu bu antrenman jelibon aldim kan şekeri dengelensin diye ama pek faydasi olmadi onunda

Birde hareketlerde tekrar sayilarim
Squat 4x8
Deadlift 3x10
Bench 4x6 yani tekrar sayilarim biraz fazla her tekrarda bunu uyguluyordum ama galiba güç sporunda sporcular çok zorlandigi zaman uyguluyor bunu benim her tekrarda uygulamam da yanliş olmuş olabilir

Back
Yukarı