• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Verilen 30 kg ve hacimlenme Çalışmam

kolların gelişimi için onlara fazla takmamanı onerırım ama bunu ıdmanlarına deıl beynıne kazıman ıste o zaman gelişirler ve idmanlarında barbell curl de drop set ve her dumbell curl hareketinde supinasyon ve tam kasılma yap 4 hareketle haftada 1 veya 2 gün çalış iyi beslen tricepslere gelince presslere agırlık ver ama her zaman ve her idmanda tricepsleri izole etmen gerektiğini unutma ve izole hareketleri araya serpiştir gerisi gelecektir
ve hele jay cutler ın şu sözünü kol idmanlarında unutma ''Ağırlıkları değil kaslarını çalıştır'' gerisi gelecektir dostum..

kolların gelişimi için onlara fazla takmamanı onerırım ama bunu ıdmanlarına deıl beynıne kazıman ıste o zaman gelişirler ve idmanlarında barbell curl de drop set ve her dumbell curl hareketinde supinasyon ve tam kasılma yap 4 hareketle haftada 1 veya 2 gün çalış iyi beslen tricepslere gelince presslere agırlık ver ama her zaman ve her idmanda tricepsleri izole etmen gerektiğini unutma ve izole hareketleri araya serpiştir gerisi gelecektir
ve hele jay cutler ın şu sözünü kol idmanlarında unutma ''Ağırlıkları değil kaslarını çalıştır'' gerisi gelecektir dostum..

Barbel curllde düz bar yada z bar ? kullanıyım ? barbell curll yaptığım günlerde dumbell curll girmiyorum genelde hummer ve consantrasyonla devam ediyorum.Örnek bir kombinasyon verebilirmisin ?

Dumbell curl yaptığım zaman kası boşlamam yani tam indirmem cheatingde yapmam.Şuanda haftada 1 gün çalıştırıyorum biceps ve triceps aynı gün.

idölümsün:D
gerçekten üstad müthiş değişim
seni çok çok tebrik ediyorum

bişi soracağım

ağırlık çalışırken kardio yu nasıl yaptın
öncemi sonramı
kaç dakika ve kaç hızda

Son düzenleme:
tebrik ediyorum müthiş bir iş başarmışsınız. zayıflama döneminde ağırlık çalışmadığıma pişmanım demişsiniz. bende şuan zayıflama dönemindeyim ve 6 ay gibi bir sürede 25 kilo verdim. bende ağırlığa hiç elimi sürmedim ve daha vermem gereken 10 kilo falan var. bundan sonraki dönemde ağırlık çalışma adına ne yapmamı önerirsiniz?

Bundan sonraki döneminde ağırlık çalışmanı ve protein oranını yüksek tutmanı öneririrm.Zaten 1o kg gibi az bir yolun kalmış.Ağırlık çalış kardiyoda yap ama şuanki gibi değil.Yani biliyosun ağırlık çalışmakda müthiş yağ yakıyor.

Benim pişmanlığım ağırlık çalışmasına gerek önemii verseydim adele ve güç kaybım daha az olacaktı.Öyle düşünüyorum.

Diyebileceğim tek şey epik :)
O kararı verdiğin gün sanırım tercihlerinden en doğrusu olmuş :)

2di21b4.jpg
2ytyy5i.jpg
24wwuoy.jpg

2afzviu.jpg
15d3z1z.jpg
25k3ak7.jpg

dy2cma.jpg
2jcfplg.jpg

15pswpg.jpg
1zvzbpl.jpg

Gereken diğer pozlarıda ekliyeceğim.Diğer konuyu güncelliyemediğim için ve yeni fotoları koyamadığım için 2.bir konu daha açtım.Sorun teşkil ediyorsa kapatılabilir.

İlk fotoğraflarda 95 kgyum 9 ay ağırlıklı kardiyo çalıştım ve diyetle destekledim.Diyetim definasyon diyetine çok benziyordu.Haşlamalar,ızgaralar,şekersiz besinler,komplex karbonhidratlar,salatalar vs...

Yağ yakıcı ve türevlerini kilo verme döneminde hiç kullanmadım.Sadece yeşil çay içiyordum günde 3 bardak kadar.Aslına bakarsanız yağ yakıcılar hakkında o dönemde pek bilgim olduğuda söylenemez.Ancak onlardan mucize beklemeyin.

Kiloyu verdikten sonra 65 kg ya kadar indim en üstteki fotoğrafların bir altındaki evde çekilen fotolarda 65 kg yum. Bu seferde çok zayıfmışım gibi hissettim.Boyum 1,70 kg 65 ortada çokta absürt bi durum yok aslında ama his işte.Ondan sonra kas inşası olayına giriyim dedim.Şuanda en son kilom 75 en alttaki fotolarda...

Programda değişikliğe gittim beslenme olayında kaynakları değiştirmeden miktarları arttırdım.Ve o gün bugündür bu sporun içinde olmaya çalışıyorum.zayıflama döneminde 9 ay eksiksiz gittim okula gitmiyordum ozaman evden dışarı bile çıkmıyordum yani öyle bi duruma getirmişti kilo beni aşağılık komplexi yaşıyordum diyebilirim.

Kiloyu verdikten sonra gittim üstüme başıma kıyafetler aldım ilk defa bir alışverişten yüzüm kızarmadan ve üzerime olan elbiselerle elim kolum dolu geldim.Güzel bir olaydı.

Aynı sene üniversiteye başladım. 20 sene sonra ilk kız arkadaşım oldu hala üniversiteye devam ediyorum.Kg yu verdikten sonra o dönemdeki istikrarı yani 9 ay üst üste gitme gibi bir olay malesef olamadı.Hacimlenme döneminde ara vermeden en fazla 3 ay geçirebildim.3 ay çalışma 1.5 ay aksilikler aralar vs. Şuanda 25 aralıkta başladım bu tarihe kadar düzenli gelebildim.Yazda geldi sayılır bu senede hacimlenmem iptal sanırım.

Bazı arkadaşlar diyet beslenme listemi soruyolar bende böyle bir liste yok forumdaki beslenme bölümündeki yazan oranlar herseyı acıklıyor zaten.

Güzel bir başarı yolu=Dengeli karbonhidrat , orantılı protein ,İyi huylu yağlar, basit şeker yok(sabah kalkınca ve antreman sonrası vs. hariç),sebze ve meyve.Amaca yönelik sıkı çalışma istikrar ve disiplin,Güzel bir uyku...

Not:Kılları soran olursa makineyle alıyorum :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:53 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:22 ----------

Antreman programımım hergün tek adele giriyorum. 1.gün Göğüs, 2.gün Biceps ,triceps 3.gün Omuz,4.gün Bacak Bunlara ek olarak mide ve kardiyoda var.

Sizlerdende Özellikle 2.gün için tavsiye bekliyorum.Kollarımdaki ilerleme yavaş haraket ve set olarak biraz daha kısa zamanda sonuç alabileceğim yöntem varmı inatçılar biraz.

biceps=dumbell curl,scot curl,hummer.
triceps=barbel alına,push down,fransız,dips.
set sayıları ve tekrarlar hakkında fikir verirseniz sevinirim yada büyütücü diğer haraketler...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:58 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:53 ----------

Kesinlikle çok iyi,bol idmanlar :)

öncelikle tebrik ederim çok büyük bir gelişme var fakat bel çevreniz bana kalın gibi geldi.Beli inceltip sırt ve omuza yüklenmenizi tavsiye ederim daha üçgensel bir görüntü için

Haklısın bel yapısal olarak kalın yağ oranımı çok aşağıya çektiğim dönemlerde bile tam üçgensel bir görüntü yakalayamadım.Eskisi gibi boşluk bulamıyorum eski ayırdığım zamanı okul ve özel hayatım nedeniyle ayıramıyorum bu yüzden gelişemesemde en son profildeki vücudu koruyorum sadece gerilemiyorum ileride gidemiyorum.Zaman ayırabilirse tavsiyelerini dinliyceğim =) =) =).

Helal olsun tek kelimeyle, müthiş bir azim örneği ;)

Fazla zaman ayıramıyorum demişsin; tamamen aktif olarak dönmeyi düşünüyormusun ?

Bence genetik var yani vücudun alt yapısı iyi, ilerletmeni şiddetle tavsiye ederim ;)

Aktif olarak spora döndüğümde bu tarafı kaçırıyorum çok çizdiğim dönemlerde derslere girmiyip salonda çalışma yaptığım oldu.Hocalar sorduğunda okul sporumu engelliyor diye saçma cevaplar veriyorum =) Zaten devamsızlıktan kaldım okulum özel hala aileme yük oluyorum ne yazıkki ikisini dengede tutamıyorum.Bu işi yaptığım zaman tam anlamıyla mükemmel bir şekilde yapmaya çalışıyorum beslenmesi suplementi uykusu.Sanki yarışmacıyım yada çok güzel bir vücut yapmışım gibi :D

Ama düşüünüyorum tabiki dönücem bir gün.

En doğrusunu yapıyorsun, bir işi yapıyorsan adam gibi kitabına uygun yapmak lazım...
Ki sende böyle yaptığın için zaten sonuç almışsın, ve bir yarışmacı kadar iyi vücudun var ;)

Bende 5 senedir üni okuyorum, 2 hafta sonra çıkışı alıcam inş, o yüzden hissettiklerini gayet iyi anlıyorum :)
Finansal olayları biraz kafa yorup kararlı olursan işin içinden çıkabilirsin diye düşünüyorum; her şeyin bir yolu vardır :)

helal olsun valla büyük azim sıkı çalışma eski halinden eser yok :) calısmaya devam kolay gelsin. :)

Back
Yukarı