Herkese merhaba 97 kasım doğumluyum ve lise 2 öğrencisiyim sizlere birkaç farklı konuda danışmak istiyorum

ektomorf vücut yapısına sahip olduğum için kemiklerim baya ince Boyum 1.70 kilom 50 göğsümde hafif bir güvercin kafesi çıkıntısı var sizce benim fit bir vücut yapmam çok mu zor? Ayrıca ben bir rakamsal yaşın birde biyolojik yaşın olduğunu düşünüyorum mesela bir arkadaşım 5. sınıfta tıraş olmaya başlamıştı ama ben daha hiç tıraş olmadım ve blue çağına gireli 1 yıl falan oldu. bunları boyum ne kadar uzar diye sormak için söyledim yani ergenliğe geç girmenin boyun uzayacağı yaşa etkisi var mıdır? (6 ay önce 1.64 tüm.) Şu an boyumun uzamasını etkilememesi için bodye falan başlamayı hiç düşünmüyorum sadece evde biraz çalışıyorum. Tek seferde en fazla 16-17 şınav, 35 mekik, 7-8 barfiks çekebiliyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum çok zayıf olduğumu biliyorum umarım kilo almayı başarabilirim. Yazın sizce güvercin göğüs için amelliyat olmalımıyım yoksa kilo aldıkça ve kas yaptıkça kendiliğinden kapanır mı? Ayrıca yazın yüzmeye gitmeyi düşünüyorum omuz falan için önerir misiniz? Birde dediğim gibi diğer arkadaşlarıma göre ergenliğe baya bir geç girdim boyum daha ne kadar uzar :lol: