VG Yeni başlayanlar Bölümüne hoş geldiniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

FleXoR

Özel Üye
Forumdaki vg ye yeni başlayanlara yönelik kaynakları bir bölümde toplayarak siz değerli üyelerimiz
hem zamandan tassarruf sağlarken hemde gideceğiniz çizgi için bir rehber oluşturduk umarım sizlerin daha iyi ve istekli spor yapması için yardımcı olur.

Bu bölüm hakkındaki her türlü istek,soru ve görüşlerinizi bu başlık altında sorabilirsiniz.

flexor hocam gayet mantıklı ve güzel düşünülmüş derim ben buna yeni başlayan arkadaşlar içn gercektende cok faydalı olacagına inanıyorum bu konunun aynı zamanda bir başlık altında toplanma fikride gayet cazip umarım yeni arkadaşlar bu başlığı okuyarak hareket eder farklı bir başlık açmalarına gerek kalmaz kendiminde yararlanacagına inanıyorum tesekkürler

buraya toplanması çok iyi olmuş el altında bütün bilgiye ulaşılabilicek

hatırlıyorumda ilk başlarda sakatlanmalarla çok uğraşmışdım yeni başlayanların sakatlanmaması için hareketlerde dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili bi yazı hoş olurdu hocam örneğin omuz

bide ilk antremanlarda şeker düşmesi nedeniyle bayılmışdım belirtileri ve önlenmesiyle ilgili de bi yazı olmalı

ilk bikaç antremanında böyle sorunlar yaşayan birnin sporu bırakması oldukca muhtemeldir

ilk etapda aklıma bunlar geldi fikir çok iyi olmuş hocam eline sağlık

Forumda yeni başlayanlar için bi bölüm açmak çok yerinde bir karar olmuş flexor hocam. Yeni başlayan arkadaşlarımız için çok faydalı olacağına eminim. Zaten bu aralar yeni başlayan üyelerin açtığı çok başlık vardı,bundan sonra başlık açmalarına gerek kalmadan soracakları bütün soruların cevaplarını bu bölüm altında toparlanan bilgiler sayesinde bulabilirler diye düşünüyorum. Yeni bölümü forumumuza hayırlı olsun :)

Biraz araştırdım çok faydalıya benziyor,başladıımda bu siteyi keşfetmiş olsaydım belki de şu an omuzuma ve bileklerime krem sürüyor olmazdım.

Gerçekten hayırlı olsun..dünyada çokta örneği olmayan bir hadise..emeğinize sağlık..ön çalışma aşaması oldukça vakit almışa benziyor..

yeni başlayanlar için en gerekli adres olarak tasarlanmış ve cuk oturmuş desek yalan olmaz sanırım.özelliklede bu açığı kapatmada öncülük eden flexor gibi biri olunca verilecek bilgilerin geçerliliğide artmış oluyor.
her yeni üyenin ilk yaptığı yanlış araştırma antrenman şiddetini arttırarak gelişim sürecinin hızlandırılması konusudur.bu bilgiye geçmeden önce adaptasyon evresinde antrenör tarafından sıkı takip edilip nizami çalışma nasıl yapılır ve bu sayede sakatlanmadan sürekli gelişim nasıl sağlanır bu öğrenilmeli.benim ilk tavsiyem evde ağırlık çalışmasına kendi başına başlayacak olan arkadaşlara.evden önce mutlaka adaptasyon evresini salonda geçirin.alt yapı ve oluştuktan sonra kendi başınıza kalmayı ve disiplinli çalışmayı amaç edinin.sizin kafanızda canlandırdığınız ihtiyaçlar değil vucudnuzun ihtiyacına göre hareket edin.dinlenme ve beslenme bu sporun 2/3 kısmını oluşturur.bu gereksiz olarak görülen yazım birgün eklem yerlerınızde ağrılarınız başladığında aklınıza hemen gelecektir.umarım o safhadan önce bu ilk tecrübeleri beynin bir köşesine kazırsınız.
Saygılar...

flexor hocam,

su ana kadar okudugum yorumlarinizdan bu isi ne kadar iyi bildiginizi biliyorum. Aslinda degisik baslik altinda toplanan konular sadece bu sporu yapmak isteyen insanlar icin degil ayni zamanda saglikli yasam isin de gecerli kurallar. ben simdiden ilgili arkadaslarima gonderdim.
Zaman icerisinde ilgili basliklara gelecek yorumlar ve sorular bu kaynagi daha kiymetli hale getirecek. elinize saglik.

evet arkadaslar bende 3 yılı askın bu sporla hemde baya alakalaı ugrastıgım için bilgim yettigince soruları cevaplamaya calısacagım floxer hocaya tesekkürler böyle bir baslık acılması iyi olmus bodyforum hergun kendini yenileyerek rakiplerine fark atıyor

DÜn akşam bi tebrik mesajı atmıştım Flexor hoca düzeltmiş,gerçekten çok güzel bi bölüm.Çünkü ben kendimi hala yeni başlayan birisi olarak görüyorum ve öğrenmem gereken hala birçok karanlık kalmış püf nokta var.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum..

Flexor hocam, tebrik ederim...

Özellikle foruma yeni üye olanların ve vücut geliştirme ve fitness sporuna yeni başlayanların öncelikli olarak uğraması gereken başlık olacaktır...

Herkese bol sağlıklı ve mutlu günler... ;)

Tebrik ederim çok güzel bir başlık olmuş flexor hocam. Gerçekten iyi düşünmüşsünüz. Çünkü yeni başlayan arkadaşların hem bu sporla hemde forumda birçok sorunları olabiliyor. Bu başlık altında daha çok yardımcı olunacağına inanıyorum.

bence çok güzel bi bölüm olmuş yeni baslayanlar için tabi vücut geliştirmeye yeni baslayanlar için heralde yada foruma yeni baslayanlar içinmi :? neyse işte genede çok ii olmuş ikisi içinde :)

cccaann06 dedi:
bence çok güzel bi bölüm olmuş yeni baslayanlar için tabi vücut geliştirmeye yeni baslayanlar için heralde yada foruma yeni baslayanlar içinmi :? neyse işte genede çok ii olmuş ikisi içinde :)
vucut geliştirmede eski olup olması gereken yerde olamayanlar içinde degerli bir kaynak burası.

Forumda sürekli aynı soruların sorulmasının önüne geçmek için faydalı olmuş. Sonuçta ne yapılırsa yapılsın, bir froumda üyeleri arama yapmaya ikna edemiyorsunuz. Artık açılınca göze giren bu bölümü de okurlar da boş soru sormazlar diyorum.
Bence sporun 3 ana öğesi olan antreman, beslenme ve dinlenme ile ilgili 3 başlık, ki biri benim yazımdan oluşuyor, önemli diye sabitlenmeli. Böylece bu bölümde de mükerrer konu açılmasını engelleriz, daha verimli kullanım sağlanır.

Flexor hocamız, güzel bir başlığa imza atmış. Arama, kural vb. öğrenene kadar mutlaka soruyor yeni başlayanlar. Hem sorabilecekleri, hem de sorulanlara-anlatılanlara bakabilecekleri bir bölüm olmuş. Teşekkürler :lol:

Back
Yukarı