Voltaj ,
Önerilerimi eleştiri niteliğinde algılamazsan bir iki şey yazmak istiyorum.. Sözlerimde bir kötüleme , beğenmeme vs asla yok , sadece yazmadan geçemedim..
Günlüğünü en başından beri takip ediyorum , snap shots a koyduğun resimlerin hemen hemen hepsini gördüm.. Forumda çok yazmıyorum lakin pek çok kişiyi takip ediyorum..
Gelişimin takdire şayan , yazacaklarım eleştiri niteliğinde değil tekrar söylemek istiyorum.. Sadece samimi dost / arkadaş vs ne dersen onun tavsiyesi..
-Bence antremanda yeterince kendini zormalıyorsun, hangi anlamda dersen ? Her anlamda... Antreman rutinin yeterince sert değil... Compound hareketler göremiyorum... Ağır deadliftler , rowlar , squatlar bench press ler yok... Ağırlıkla dipsler , chin/pull up lar yok..
Son yazdığın kol antremanına gelirsek , biceps için ;
Barbel curl 3x12
Ayakta db curl 3x12 girmişsin.. Bu o kadar yetersiz ki hem kas gelişimi hem de güç için..
Triceps de yine aynı şekilde , 3 izole hareket ve 3 ü de 3*12..
Antreman rutinini sertleştir.. Çok sertleştir hemde... Antremanın sonunda aynaya baktığında , antreman öncesindeki sen ile arada dünya farklar olsun.. Deyim yerinde ise patlasın vücudun aynada...
Sana Stronlifts 5*5 rutinini tavsiye ederim.. İnternette bulabilirsin.. Hem çok iyi güç kazanırsın , hem de gelişimin devam eder... Çok daha sert antremanlar yaparsın bu rutine uymaya çalışırken...
-Beslenmeye gelirsek , daha çok hayvansal protein olmalı.. Maddi durumun elverirse mutlaka 300 gr kırmızı et , 7-8 tam yumurta olmazsa olmazın olmalı.. Kalorisi düşük temiz gıdalarla beslenmek sana daha yağsız bir görüntü kazandırır... Dilersen daha çok açabiliriz beslenme konusunu..
-Son olarak supplement kısmı , bence creatine- vitamin mineral ve omega 3 harici bir şeye gerek yok...
Sonuç olarak , çok daha sert antremanlar.. Çok daha sağlam bir beslenme... istediğini daha güzel alacaksın güven bana...