ercan gürgöze
Üye
evet , doğru "whey " , kesilmiş sütün suyundan elde edilir...
yani şu şekilde de elde edebilirsinzi:
sütü bozun ,kaynatın ,kesilir ,lor oluşur , kalan miktar ağırlıklı kazein dir, suyunda da whey vb...özellikle sütü içince diyare sorunu olanlar bu şekilde kullanırlarsa bu sorun da ortadan kalkar...ikisini de kullanın...emilimi, ayrıştğından daha kolay olacaktır...
peynir altı suyu tozu, eskiden bu son derece ucuz bi malzemeydi...hala da öyledir...ancak , pazarlama taıktikleri ile bu alınıp ,tatalandırılıp, ambalajlandıktan sonra katmadeğeri belki de 100 misline çıkarak pazarlanıyor...yanlız , yine de "peyir altı tozuna "dikkat !...aşırısı ,hele süt vb ile karıştırılırsa diare yapabilir...miktar önemli ve tek alınmalı..
yani şu şekilde de elde edebilirsinzi:
sütü bozun ,kaynatın ,kesilir ,lor oluşur , kalan miktar ağırlıklı kazein dir, suyunda da whey vb...özellikle sütü içince diyare sorunu olanlar bu şekilde kullanırlarsa bu sorun da ortadan kalkar...ikisini de kullanın...emilimi, ayrıştğından daha kolay olacaktır...
peynir altı suyu tozu, eskiden bu son derece ucuz bi malzemeydi...hala da öyledir...ancak , pazarlama taıktikleri ile bu alınıp ,tatalandırılıp, ambalajlandıktan sonra katmadeğeri belki de 100 misline çıkarak pazarlanıyor...yanlız , yine de "peyir altı tozuna "dikkat !...aşırısı ,hele süt vb ile karıştırılırsa diare yapabilir...miktar önemli ve tek alınmalı..