Yağ kazandım , kas kaybettim

Merhaba arkadaşlar,
Spora iki haftadır başladım öncesinde 3-4 kere gidip bırakmıştım. Uzun bir aradan sonra tekrar başladım.

İki hafta spora gittim ve kas kaybedip yağ kazandım.

Beslenme: ( 1 veya 2 yi yiyorum )
Kahvaltı
1) 60 gr yulaf + 2 yumurta + 1 bardak süt
2) 2 yumurta + peynir + 5-6 zeytin + domates salatalık + 2 tam buğday ekmek

Öğlen:
300 Gr tavuk veya 200 gr tonbaligi veya 350 Gr et
100-150 Gr pilav

Akşam:
Her akşam 1 tabak sebze yemeği

Ara: 1 bardak yeşil çay + fındık veya badem veya ceviz + 3.5 litre su içiyorum

Antreman olarak haftada 6 gün yapıyorum 3 gün cardio 3 gün ağırlık

Ağırlık günleri:
Full body yapıyorum
5 tane karın egzerzisi ( tüm bölgeler ) 45 sn yapıp 30 sn dinleniyorum
Bıceps , triceps , göğüs , sırt , omuz ,arka ve ön bacak çalışıyorum her hareket 3x12

Cardio günleri:
2 dk yürüyüş + 1 dk koşu 5 kere ( 15 dk )
10 dk eliptik bisiklet ( uzay )

Toplam 10 gün bunları tam uyguladım ve sonuç Aşağıda ( renkli olan önceki , renksiz sonraki )

Önce; https://www.hizliresim.com/r3uip63
Sonra: https://www.hizliresim.com/4hiik22

r3uip63

Sedanter bir insan olarak spor yapıp kas kaybetmen mümkün değil böyle tartıların yanılma payı çok yüksektir buna bağlı kalırsan hiçbir gelişim elde edemezsin.

Sedanter bir insan olarak spor yapıp kas kaybetmen mümkün değil böyle tartıların yanılma payı çok yüksektir buna bağlı kalırsan hiçbir gelişim elde edemezsin.

Bilmiyorum makinede sorun var gibi geldi banada iki hafta oldu ama vücudum toplarladi bicepsimi sıkınca büyüme olduğunu anlıyorum ama makinede bu kadar yanılma olabilir mi onu düşünüyorum. Ayın 1 inde yeniden tartilacagim sonuç yine böyle olursa doktora gitmeyi düşünüyorum

+ Ekleme yapıyorum , önceki spor analizime baktım sonuç nerdeyse aynı 1 ayda 200 Gr yağ yakmışım ( Hatta bacaklarım yağlanmış ) ve kas kütlem çok azalmış

Kullanılan ürünün kalibrasyon sıkıntısı yoksa tamamen yanlış ölçmesi çok zor. Bu cihazlar yüksek oranda doğru sonuç veriyor. Hatta altın standart kabul edilen DEXA'ya benzer sonuçlar verdiğini belirten sağlam bilimsel kaynaklar var (kaynak aşağıda)

https://watermark.silverchair.com/7...tddWbfIG7Vz0M50B0dMxCbq77y_NDtB5329ndiToHYt4I

Sonucun yanlış olduğunu düşünüyorsan ya cihazın kalibrasyonu sıkıntılıdır ya da ölçüm koşulları hatalıdır (açlık, kıyafet, egzersiz durumu vb). Yoksa segmental cihazın yüksek oranda hata yapması mümkün görünmüyor.

Kullanılan ürünün kalibrasyon sıkıntısı yoksa tamamen yanlış ölçmesi çok zor. Bu cihazlar yüksek oranda doğru sonuç veriyor. Hatta altın standart kabul edilen DEXA'ya benzer sonuçlar verdiğini belirten sağlam bilimsel kaynaklar var (kaynak aşağıda)

https://watermark.silverchair.com/7...tddWbfIG7Vz0M50B0dMxCbq77y_NDtB5329ndiToHYt4I

Sonucun yanlış olduğunu düşünüyorsan ya cihazın kalibrasyonu sıkıntılıdır ya da ölçüm koşulları hatalıdır (açlık, kıyafet, egzersiz durumu vb). Yoksa segmental cihazın yüksek oranda hata yapması mümkün görünmüyor.

İki hafta sonra tekrar ölçüm alınacak şuan elimde iki fotoğraf var üçüncü ile beraber atarım 1.Gün 15.Gün 30.Gün attığımda değerlendirme yaparsanız sevinirim

Beslenmende değişiklikler yapman iyi olur. Bunun için bazı önerilerde bulunabilirim.
- BMH'ın 1900 kalori görünüyor. 1.4 fiziksel aktivite faktörü alırsak 2600-2700 kalori ihtiyacın. Bu değerden 500 düşürüp başlayabilirsin. Günlük 2100-2200 kalori alımı uygun olur.
- kalori ve makro alımını mobil programlar ile takip et
- Diyetin enerjisinin %45-55'ini karbonhidratlardan ( ortalama 275 g karb) al
- Günlük protein tüketimin vücut ağırlığı kg başına 1.6-2.4 g arasında olsun
- günde 3-5 öğün her öğünde 25 g + protein olacak şekilde birbirine yakın, dengeli öğünler tercih et
- antrenman sonrası 25-30 g yüksek kalite protein al (tercihen likit formda)
- öğünlerde sebze, meyve, salata tüketmeye çalış

Beslenmende değişiklikler yapman iyi olur. Bunun için bazı önerilerde bulunabilirim.
- BMH'ın 1900 kalori görünüyor. 1.4 fiziksel aktivite faktörü alırsak 2600-2700 kalori ihtiyacın. Bu değerden 500 düşürüp başlayabilirsin. Günlük 2100-2200 kalori alımı uygun olur.
- kalori ve makro alımını mobil programlar ile takip et
- Diyetin enerjisinin %45-55'ini karbonhidratlardan ( ortalama 275 g karb) al
- Günlük protein tüketimin vücut ağırlığı kg başına 1.6-2.4 g arasında olsun
- günde 3-5 öğün her öğünde 25 g + protein olacak şekilde birbirine yakın, dengeli öğünler tercih et
- antrenman sonrası 25-30 g yüksek kalite protein al (tercihen likit formda)
- öğünlerde sebze, meyve, salata tüketmeye çalış

Çok teşekkürler önerileriniz için.
Şuan antreman günleri 2000 kalori
Kardiyo günleri 1.600 kalori alıyorum protein miktarim hep aynı nerdeyse , karbon hidrat azaltıyorum sadece.

Ben eskiden aynı program aynı beslenme ile 40-45 günde 8 kg vermiştim + olarak sadece
L-carnitine almıştım. Vücudumda bu aminoasitin eksik olabileceğini düşünüyorum( Yeteri kadar üretilmedigi ) pazartesi tahlil yaptirmaya gideceğim

Bugün yeniden ölçüm yapıldı kol ve bacak da olumlu gelişme var ikisinde de yağ gidip kollarımda kas artmış

Sadece üç haftadir gövde kısmı kötü gidiyor karın ve göğüs antremanlarimin tekrarını ve ağırlığını arttiracagim

Çarşamba da l-carnitine alıp dahiliyeye gideceğim. Şuan durum böyle

Tartıya değil aynadaki görüntünüzü ve mezuradaki ölçülerinizi baz almanız daha iyi olacaktır. Kilo verip yağlanma konusu biraz farklı. Genelde kilo verip yağ oranı aynı olur kilo verme evrelerinde. Bunun da sebebi vücuttan suyun, şişliğin atılması ilk önce gerçekleşir. Dolayısıyla yağdan önce tartıda eksilme görülür. Yağlanıyor iseniz beslenmenizi değiştirebilir, kalori açığınızı artırabilirsiniz. Ama daha yeni başlamışsınız bu tür verilerin yerine beslenme ve antrenmanda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca L-carnitin için bence daha erken. Onu belli bir yağ oranına indikten sonra platoyu bir miktar geçebilmek amacıyla kullanmanız daha mantıklı olur. Yoksa zaten diyet ve beslenmeyi oturttuktan sonra yakacağınız yağları ek besinlerle yakmış hissiyatı yaşarsınız.

Tartıya değil aynadaki görüntünüzü ve mezuradaki ölçülerinizi baz almanız daha iyi olacaktır. Kilo verip yağlanma konusu biraz farklı. Genelde kilo verip yağ oranı aynı olur kilo verme evrelerinde. Bunun da sebebi vücuttan suyun, şişliğin atılması ilk önce gerçekleşir. Dolayısıyla yağdan önce tartıda eksilme görülür. Yağlanıyor iseniz beslenmenizi değiştirebilir, kalori açığınızı artırabilirsiniz. Ama daha yeni başlamışsınız bu tür verilerin yerine beslenme ve antrenmanda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca L-carnitin için bence daha erken. Onu belli bir yağ oranına indikten sonra platoyu bir miktar geçebilmek amacıyla kullanmanız daha mantıklı olur. Yoksa zaten diyet ve beslenmeyi oturttuktan sonra yakacağınız yağları ek besinlerle yakmış hissiyatı yaşarsınız.
Dış görünüş de sadece ödem atmışım. Dahiliyeye gittim hormonlarım normaldi insülin direnci vardı ve karaciğerimin bir değeri iki katı çıktı şuan basit karbonhidrat 0 şeker tuketip ilaç içiyorum doktor yazdı 1 ay sonra kontrole gideceğim. L-carnitine yi yağ oranım 15 e düşene kadar kullanmayı düşünüyorum çünkü kullanmadan hiç yağ yakamiyorum beslenmem düzgün sporu aksatmiyorum. Doktor insülin direnci yüzünden dedi düştükten sonra belli olur

Back
Yukarı