spor yapan bırıne karbonhıdrat alma yağ ye dıyorsun senın dedıklerını evhanımları uygulasın burası body forum yağ yıyerek spord ayeterlı enerjıyı sağlayamayız ınsılulın yukselınce anı enerjı ortaya cıkar antremanda bu önemlı ve antreman sonrasıda boşalan ınsulın depolarını doldurmalıyız
sen spor yapmıyorsun dıye herkes senın gıbı beslenemez pc karşısında nöbet tutuyorsun yazdıklarına cevap gelır gelemz cevap verıyorsun çık gezhava al biraz
1. Karbonhidrat Diyetinin Zararları
Kilo vermek amacıyla diyet yaparken karbonhidrat yönünden yetersiz gıdalarla beslenmenin hafıza kaybına sebep olduğu belirlendi. Boston’da tufts üniversitesinde yapılmış bir araştırma sonucunda karbonhidrattan kısarak zayıflayan kişilerin hafızalarının kötü olduğu gözlemlendi.
Beynin çalışması için gerekli olan enerji karbonhidratlardan sağlanır. Bu nedenle atkins türü
diyetler bir hafta sonunda hafızayı zayıflatır.
Zararını bile bile karbonhidrat bakımından yetersiz bir diyet uygulamak doğru olmaz. Bu yüzden diyet listenizden karbonhidratı çıkarmamalısınız. Hatta diyet listenizde yalnızca karbonhidratın olmasına değil tüm vitaminlerden yeteri kadar olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde zayıflarken
sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Önemli olan hızlı
zayıflamak değil sağlıklı zayıflamaktır.
Hızlı verilen kiloların kısa süre içerisinde katlanarak geri döneceğinden emin olabilirsiniz.
Kilo verme sürecinde vitaminlerin önemi normal zamandakinden daha da fazla oluyor. Örneğin diyet listenizde protein yoksa ve hızla kilo veriyorsanız verdiğiniz kilo yağlar eridiği için değil kas erimesi yaşadığınız içindir. Bu yüzden
diyet listenizde her besinden yeterli miktarda olmasına önem vermelisiniz.
2.Kilo vermek için uygulanan düşük karbonhidrat-yüksek protein diyetinin, böbrek taşı ile kemik kaybı riskini arttırdığı saptandı.
Güney Dallas Tıp Merkezinde yapılan ve altı hafta süren araştırmada, enerji harcamak için ihtiyaç duyulan karbonhidrat eksikliğinin, vücudu enerji yakmak için başka kaynaklara (yağlara) yönlendirdiği, bu durumda da kandaki asit miktarının arttığı belirlendi.
Yüksek protein diyeti uygulayanlarda ise böbrek taşını engelleyen sitrik tuzu oranının yüzde 25 düştüğü gözlendi.
Popüler diyet, kanda asit artmasına neden olan hayvansal gıdalar ile alkalin eksikliği meydana getiren beslenme şekli olarak biliniyor.
The American Journal of Kidney Diseases dergisinde yer alan araştırma raporunda, yüksek oranda protein diyetinin, kandaki asit oranını yüzde 90 artırabildiği, vücutta ise karbonhidrat eksikliği meydana getirdiği belirtildi.
DENGELİ BESLENME VE EGZERSİZ
Güney Dallas Tıp Merkezinde yapılan ve altı hafta süren araştırmada, yüksek protein diyeti uygulayan deneklerin idrarlarında, böbrek taşını engelleyen sitrik tuzu oranının yüzde 25 düştüğü gözlendi.
Dr. Chia-Ying Wang, bu diyeti uygulayanların kilo verebildiğini, ancak sağlık açısından kendilerini riske soktuklarını açıkladı. Vücudun enerji harcamak için karbonhidrata ihtiyacı olduğuna işaret eden araştırmacılar karbonhidrat eksikliğinin, vücudu enerji yakmak için başka kaynaklara (yağlara) yönlendirdiğini, bu durumda da kandaki asit miktarının arttığını belirtiyor. Vücudun yağları kullanarak enerji harcamasıyla, ketoasidoz (kanda keton cisimciklerinin artmasıyla meydana gelen patalojik durum) meydana geldiği biliniyor.
Uzun dönem yüksek protein diyetini uygulayanlar arasında osteoporoz hastalığı riskinin de arttığına dikkati çeken uzmanlar, dengeli beslenme ve egzersizle kilo verebilmenin daha sağlıklı olduğunu kaydediyor.
3. Karbonhidrat rejimi hafıza kaybına yol açabiliyor.
Zayıflamak için rejim yapılırken karbonhidratlar bakımından zengin besinlerden kısmanın hafıza kaybına yol açabildiği belirlendi.
Daily Mail gazetesinin haberine göre, Boston’daki Tufts Üniversitesinde yapılan bir araştırmada, rejim yaparken karbonhidratlı besinlerden kaçınanlar, yapılan hafıza testlerinde, rejim sırasında bir miktar makarna, ekmek ve patates yemelerine izin verilenlere göre daha kötü durumda çıktı.
Karbonhidratların beyin için çok önemli bir enerji kaynağı olduğunu hatırlatan bilim adamları, Atkins türü rejimlerin yapılmaya başlanmasından sadece bir hafta sonra zihni performansın düştüğünü belirttiler.
Araştırmanın başkanı Holly Taylor, moda olan düşük karbonhidratlı veya karbonhidratsız rejimlerin düşünce ve idrak üzerinde çok güçlü olumsuz etkisi bulunduğunun yapılan bu araştırmayla görüldüğünü söyledi.
Araştırma, 22 ile 55 yaş arasındaki kadınlar arasında yapıldı. Araştırmaya katılanlardan bir kısmı düşük kalori, bir kısmı ise düşük karbonhidrat rejimine girdi.
Bir hafta sonra yapılan hafıza testlerinde, düşük karbonhidrat rejimine girenlerin düşük kalori rejimine girenlerden daha kötü performans gösterdikleri belirlendi.
Düşük karbonhidratlı rejimlerin en ünlüsü, un, şeker, patates gibi karbonhidratlı besinleri yasaklayan, protein ve yağa ise izin veren tartışmalı Atkins rejimi.