Değerli Üyemiz
Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!
Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle
sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve
yorumlamasını sağlayacaktır.
Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!
Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
Omuzlara falan fazla yüklenme bu yaşta.. Engellemesin boyunu , yaşına göre iyisin , kendini fazla sıkmadan çalış evde. Alt yapını oluştur şimdiden , ileride de istediğin vücuda sahip olursun. Allah kolaylık versin kardeşim.
Ne bulsam yiyorum dediğim, bu yaşta diyet yapıcak halim yok manasında. Gerekli proteini almaya çalışıyorum zaten de oturup protein değeri yüksek olanları yiip diğerlerini ayırmıyorum yani. 13 yaşında profesyonel çalışmayı bırak, evde en azından şınav mekik vb. çeken kaç insan var onu da bi düşün bence..
konusma tarzına bakılırsa sen evde yapabildiğim kadar yaparım ne olursa bana kâr demek istiyorsun fakat yanlış düşünüyorsun belki sana göre doğrudur ewde 3-5 şınavn başka hareketlerin fakat sen bunlarla 1 yıl uğraşıp emek vereceğine git salonda 3 ay çalış aynı gelişmeyi görürsün![]()
kilo her zaman alınır fakat insanlar toz alır kilo almak için neden? zamandan kazanırlar ama sen anlasılan 13 yaşndaym daha önümde uzun seneler var diyorsun geliştiği kadar gelişir sonra belki salona giderim diyorsan oda senin düşüncen ha şunuda söyliym ; evde en azından şınav mekik vb. çeken kaç insan var onu da bi düşün bence demişsin avrupadaki 12-13 yaşındaki insanlara baksanasadece türkiyeyi getirme gör bak senin kaç katın onlar =) senin şevkini kırmak istemem fakat birşeyler yapmak istiyorsan bir hocan şart
mutant gibi falan
Hosgeldin.. Öncelikle bu söyledigin cok dogru degil bana göre, bu ise yillarini vermis, hayatlari beslenme ve setlerden olusan insanlara saygi duymamiz gerekir. Ki bu bir spordur ve sporcu saygiyi her zaman hak eder.
Sonrasinda, bilemiyorum Hocalarimiz ne der; fakat bana göre yasin henüz oldukca erken.. Uzmanlar en erken yasin 14 oldugunu söylüyorlar.. Bana göreyse bu yas 16-17'lere kadar cikmali.. Bence saglikli beslenmene dikkat etmeli ve body building yerine bi süreligine daha baska sporlara yönelmelisin..
Bir de merak ettim, su anda boyun kac ?
Hadi ya artık tahmini boyunudamı söylüyolarbiz yararlanamadık bunlardan
![]()
internette şöyle bişey buldum
ErkekLerde : (Anne boyu + Baba boyu +13) : 2 = BasketboL,yüzme gibi boy uzatcı sporLar ile uğraşıyor,düzenLi besLeniyor ise +5 ~ + 10 cm değişir.
KızLarda : (Anne boyu + Baba boyu -13) : 2 = yine +5 veya +10 cm değişir.
KızLarda boy uzamasının %96'sı 16 yaşına kadar ErkekLerde ise 18 yaşına kadar boy uzamasının büyük kısmı doLmuştur.Sonrasında taş çatLasa 2,3 cm değişir..
1 yaş erken falan değil dostum,ideal,zaten bu yaşta ağır bi bulk +steroid desteği falan beklenmez.küçük yaşta yapılan spor ileride daha düzenli daha estetik bi vucuda sahip olmanı sağlar.bu arada beslenme programıyla aran çok iyi değilmiş,zaten saati saatine bi beslenme programı için çok erken ama sen ne protein,ne karbonhidrat ne yağ bunu bil ne işe yarar öğren(bildiğini farz ediyorum)
2.sigaraya sakın başlama
sporlu sağlıklı günler