Yaş 14 - Spor salonu

abilerim ben 14 yaşımdayım(başlıkta da belirttiğim gibi) daha önce dumbell ile evde çalışmıştım(Flexor hocanın verdiği evde çalışma programı ile)...ama fazla değil...bizim burda da 1 body salonu var bende bu hafta gidip konuşmak istiyorum...ama önce sizin fikirlerinizi almak istedim...yani sizce bu yaşta başlamak iyi mi ?? (Tanıdıklardan benle yaşıt olan bazı kişiler 13 yaşında başlamışlar.)

13 te baslanır ama hocanız yanlıs hareket koyar sonra boyunuza engel olur ondan bence 2-3 yıl dovus sporu yada yuzme tarzı bır spora yazılın

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:04 ----------

13 yasında baslanır hareketler duzugn secılırse boyun uzamasına yararı bıle vardır ama sızın hocanız ne kadar bılgılıdır orasını bılmıyoruz yanlıs hareketler koyar sonra oyunuzun umzamasına engel olaıblır bence 2-3 sene daha bekleyın sovus sporuna veya yuzme tarzı bır spora yazılmanız daha ıyı olabılır.

13 te baslanır ama hocanız yanlıs hareket koyar sonra boyunuza engel olur ondan bence 2-3 yıl dovus sporu yada yuzme tarzı bır spora yazılın

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:04 ----------

13 yasında baslanır hareketler duzugn secılırse boyun uzamasına yararı bıle vardır ama sızın hocanız ne kadar bılgılıdır orasını bılmıyoruz yanlıs hareketler koyar sonra oyunuzun umzamasına engel olaıblır bence 2-3 sene daha bekleyın sovus sporuna veya yuzme tarzı bır spora yazılmanız daha ıyı olabılır.

hmm anladım...yorumun ve konuyla ilgilendiğin için tşk ederim...(yazdıklarını mutlaka göz önüne alacağımthums: )

Benimde yaşım 14 bende senin gibi spor salonuna yazılmayı düşünüyorum fakat buradaki abilerin fikirlerini almak isterim benim boyum 1.55-60 arası kilom 50-55 body salonuna yazılmak istiyorum fakat boy uzamasına engel olurmu ??

Birde biraz çekingenlik var ... Yani ailemle konuştum , gidip konuştuk hocayla yani uygun bir zaman gidip kayıt yaptırabilirmişiz ... Ancak ben çekiniyorum yani hani ordakiler alay eder vs.vs. düşüncelerinden dolayı bazen bu fikirden vazgeçmiş gibi oluyorum ...

Birde biraz çekingenlik var ... Yani ailemle konuştum , gidip konuştuk hocayla yani uygun bir zaman gidip kayıt yaptırabilirmişiz ... Ancak ben çekiniyorum yani hani ordakiler alay eder vs.vs. düşüncelerinden dolayı bazen bu fikirden vazgeçmiş gibi oluyorum ...
bende çekıngen bırıydım hep pc oyunları eve bagımlı yaptı cok sukur yıllar once bıraktım oyunları salona yazılınca bende ılk gun heycanı vardı ne olucak nasıl olucak dıye ama hemen alısıyor ınsan ayrıca kımse alay etmez spor yapan ınsanlar pozıtıf olur :p

Çekingenlik niye anlamadım ? Salondaki herkes spor amacı ile kendini geliştirme amacı ile gidiyorlar. Herkesin vücudu bir olmayabilir ama herkes bu spora 0 dan başlamıştır yani . Sana tavsiyem bu leg press , squat gibi hareketlerden kaçın ve salonda barfix yeri varsa kendini esnettir . Çok işe yarıyor doğrusu . Boy kısaltır mı derseniz ben bodye gittiğimden beri uzuyorum :)

Çekingenlik niye anlamadım ? Salondaki herkes spor amacı ile kendini geliştirme amacı ile gidiyorlar. Herkesin vücudu bir olmayabilir ama herkes bu spora 0 dan başlamıştır yani . Sana tavsiyem bu leg press , squat gibi hareketlerden kaçın ve salonda barfix yeri varsa kendini esnettir . Çok işe yarıyor doğrusu . Boy kısaltır mı derseniz ben bodye gittiğimden beri uzuyorum :)
selam leg press hareketının boya etkısı varmı ben yok dıye bılıyorumdum cunku oturarak yaptıgım ıcın omurgama yuk bınmıyor squat da mesala yakta yapıldıgı ıcın yuk bınıyor ama leg press te boyle bırsey varmı?

selam leg press hareketının boya etkısı varmı ben yok dıye bılıyorumdum cunku oturarak yaptıgım ıcın omurgama yuk bınmıyor squat da mesala yakta yapıldıgı ıcın yuk bınıyor ama leg press te boyle bırsey varmı?
Leg press omurgaya baskı yaparak boyu kısaltmaz .. Ama leg press in türkçesi bacak baskısı dır yani bacaklarına baskı yaparak uzamasını engeller .. Bu yüzden ben yapmıyorum ama leg ext. leg curl . bunları yapmanda fayda var ;)

Back
Yukarı