Değerli Üyemiz
Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!
Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle
sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve
yorumlamasını sağlayacaktır.
Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!
Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
Salona gitmediğin gayet net anlaşılabilir vücut yapısı o şekilde olan bir insan salon ve profesyonel çalışma ek olarak besinlerle(protein tozu gayet doğal bir besin Amerika da çoğu insan ara besin olarak kullanıyor) şu an ki vücudundan çok daha iyi hale gelmiş olurdu..
İsteyen dışarıda çalışır isteyen salonda ama şu gerçek bu sporda kendini geliştiren en kötü haftada bir dışarıda çalışma yapar ve salonuna da gider protein tozu gibi takviye almış sporcular da gayet doğal sporculardır sadece
Anabolik Steroid kullanımı doğal değildir ve yan etkileri bulunur sağlık açısından zararları vardır ancak Protein tozu gibi ek besinlerede doğal değil deme hakkın yok.
Sonuçta belli bir noktaya getirmişsin vücudunu yani vücutcu olmasan da sadece vücudunu belli bir seviyeye getirip koymuşsun bak ben salona gitmeden böyle yaptım gibisinden düşünmene gerek yok salonda senin yapındaki bir insan iyi bir salon ve besin desteğiyle 5-6 ay gibi bir zamanda zaten çoktan ulaşır..
Konuyu başka yerlere sürüklemeye gerek yok kimsede besinlere doğal değil demez onlarda belli besinlerden alınıp yapılıyor..Sana tavsiyem iyi bir salona başla güzel bir beslenmeyle vücudunu çok daha iyi yerlere getirebilirsin![]()
gidip gitmemen bizi ilgilendirmez.....
gitmediğini söyledin bu kadarı bize yeter...
kaslar üstünde bu vücut salona gitmeden yapıldı yapılmadı diye yazmaz...
göğüs-karın-kanat kasların iyi....
vücudun bu işe yatkın....
protein kullan kullanma bu senin kararın....
suyu bile fazla içsen zararı vardır....(protein tozu herkeste aynı etkiyi yaratmaz)
fabrika ürünlerinin tamamı zararlıdır...(süt yoğurt vs)
kimi zarar görür kimi görmez....
herkesin bünyesi tepkisi gelişimi bakış açısı farklıdır....sorun etme bu yüzden
salona gittin diyenler kötü gelişim gösterenler,vücudunda pek iş olmayanlardır ve kıskananlardır....
(böyle değilseniz amaçsız yere yorum yapmayın)
kalf-bacak kaslarını göremedim......
pazu-arka kol-omuz-trapeze önem ver...
kimseye bişey ispat etmek zorunda değilsin....
kendini kendine ispatlamışsan bu sana yeter....
sen sadece yaptıklarını ettiklerini buraya yaz....
sadece foto ve antrenman bilgilerinle ilgili insanları bilgilendirebileceğin yorumlara cevap ver....
boş ve kışkırtıcı yorumlara cevap verme ihtiyacı gütme.....
temelin sağlam Allah yardımcın olsun sporuna devam et ve gereksiz insanları umursama....
hahahaha cok guldumBende 3 aydır pinpon oynuyorum.Göğüsteki çizgiler falan belli oldu kollar 3-4 cm arttı![]()
Arkadaşım öncelikle tebrik ediyorum gayet güzel bir vücudun var thums: sormak istediğim bir konu var
kilo 64-65 demişsin benim yaşım 20 boy 1.75 kilo 65 fakat senin kadar iri göremiyorum kendimi,yani 65 kilo olman 1-2 sene öncesine mi ait şuan kilon fazla mı ? yoksa boy ölçülerin mi biraz kısa aydınlatırsan beni sevinirim iyi günler
Arkadaşım şınav, dips ve barfiks ile üst vücudun gayet güzel ve estetik olabileceğini ispatlamışsın. Ağırlık çalışmalarına nazaran daha çok zaman alır ama pratiktir, zevklidir, kolaydır, kafana göre uygularsın.
Benim ortanca kardeşim de evde şınav, mekik, barfiksle yaklaşık bir senedir çalışıyor. Hiç ağırlık falan kaldırmadı, kanatlar geniş, göğüsler hacimli gayet estetik ve fit bir vücudu var. Kardeşimin boyu 1.70 kilosu 60, yağsız bir vücutta kaslar çok daha belirgin duruyor.
Bence 18 yaşına kadar salona gitme kardeşim, boyunun uzamasını engelleyebilir. Tekrar sayılarını artırarak kendi vücut ağırlığınla yaptığın egzersizleri daha etkili hale getirebilirsin. Squat ve kalf ile bacak ve baldırlarını ağırlık kullanmadan etkili bir biçimde geliştirebilirsin. Avuç içi kendine dönük geniş tutuş barfiksle pazularını daha iyi geliştirebilirsin. Bir de simit şeklinde avucumuzun içine alarak sıktığımız aletten alırsan ön kolllarını çok iyi geliştirebilirsin. Ön kolları ondan daha iyi geliştiren birşey yoktur. Bilek güreşinde rakip tanımazsın![]()
Vücudun gerçekten çok iyi, sadece belli bölgelere nokta atışı yapmak gerekiyor, bunlar da işin teferruatı ve kolay kısmı. Arka omuz, arka kol, pazularını biraz daha geliştirmen gerekiyor, geliştirmesen de olur, formunu koru yeter![]()
kardeşim yorumun için çok teşekkür ederim tam 2 haftadır fitnessa gidiyorum daha ağırlıklara girmedim hocam kaslarının alışması için vs. 1 ay böyle devam edicek dedi sonra ağırlıklara geçicez dedi öyle yaniama ön kol baya istiyordum o söylediğin şeyden kesin alıcam
![]()
Kardeşim, madem salona yazdıldın bazı hareketler boy uzamasına engel oluyor. Kemik eklem sıkışıyormuymuş, neymiş gelişimi engelliyormuş. Basketçiydim evvel de, hocamız 18, 19 yaşın altındakilere kendi vücut ağırlıyla egzersizler yaptırırdı. Ağırlıkta ise sınırlı hareketlere izin verirdi. Geçmişte bayan milli takımının yardımcı antrenörlüğünü yapmış, bu işleri bilen bir adamdı. Sende araştır bu meseleyi, lütfen. Ben tam olarak bilemiyorum.
Sık sık aleti varya avucumuza alıp sıktığımız, onun çalışma sistemi şöyle; önce sağ ve sol elimizle maximum sayıda yapıyoruz. Sonra bir sağ, bir sol el maximum sayının yarısı kadar sayıyla 4 er set daha yapıyoruz. Yani sağ ve sol eli değişerek 5, 5 toplam 10 set yapıyoruz. Ön kol şişiyor 'erkekim lan ben erkek' diye havalara giriyoruzAradan aylar geçtikçe ön kol pazu gibi şişiyor apışıp kalıyoruz
Curl hareketi ön kola etki ediyor diye bu çalışmaya ara veriyoruz. Sonrasında ara vermeye gönül el vermiyor, sık babam sık
Yıllarını bodye vermiş adamları bilek güreşin de yıkınca hayvanca bir teselli buluyoruz, nihayetinde
![]()
İnşallah![]()
gayet iyi gorunuyor yasa gore
çalışma programını özelden atabilir misin ?