yaş 54, yüksek tansiyon, kalpte svt atağı şeklinde ritim bozukluğu, hipotroid, boy 155 cm kilo 83

Lütfen yardım edin. Yürüyüş yüzme dışında spor yapamıyacağım söyleniyor. Vücudumun üst bölgesinde aşırı yağlanma var. Bel çevresi sırt ve göğüs inceltmek için bir program verebilir misiniz? Spor salonları da sağlık raporu istiyor ve riskli bir durum olduğunu belirterek kabul etmiyorlar. Evde dambıl gibi aletlerle ya da başka şekilde çalışma yapabilir miyim. Kimse bu konuda bir şey söylemiyor. Ayrıca dizlerime fazla yük bindiği için ayaklarımda ve dizlerimde sorun yaşıyorum bacak kaslarımda kayıp var. İnsan içine çıkmak istemiyorum. Lütfen bana yardım edin. Teşekkür ederim.

Beslenmeni düzenlemen daha önemli. Kilo vermeyi(özellikle yağ yakımını) asıl destekleyecek olan odur.
Spor olarak ise, yüzme harika bir spor.
Benim zamanım yok. Kick Boks,Judo,Ağırlık çalışmaları derken, üstüne bir de akademik çalışmalar ve araştırmalar derken yüzme için vaktim kalmıyor. Vücudumu dinlemem gerekiyor. Yoksa yüzmeyi çok isterim. Harika bir spor. Küçümsemeyin. İleride ben de yüzme için yer açmayı düşünüyorum programımda. Belki bir sporu programımdan çıkaracağım, yüzmeye yer açmak için.

Beslenmenizi iyi ayarlayın. İyi bir diyetisyene gidin. Yeterli protein alacağınız, aynı zamanda yüksek tansiyona ve ritim bozukluğuna faydalı besinlerle dolu bir beslenme programınız olsun. Yeterli kalori açığınız da oldu mu, tamamdır kilo verme işi.
Bir de lütfen panik yapmayın, acele etmeyin. Stresten uzak durun, yoga , meditasyon yapın. Psikolojiniz ve ruh haliniz önemli bu süreçte. Zamana yayın. Bir çiçekle bahar gelmez.

Back
Yukarı