Yabancı bbci lerdeki fıstık ezmesi tutkunluğu?

Arkadaşlar yabancı bb cileri izliyorum adamlar hep fıstık ezmesi tüketiyor kahvaltıda shekrlarda gerçektende bu kadar faydalımı yoksa damak tadlarına uyduğu için mi tüketiyorlar türkiyede bu kadar yaygın olmamasının sebebi nedir acaba ?

Saglikli yag noktasinda gayet faydali. Yurtdisinda pek kuruyemis kulturu yok. O yuzden ezme tercih ediliyor.

Bende almayı düşünüyorum ama baya bi kalori var gerçi zayıfım sorun değilde içindeki yağ gerçekten çok gibi çekiniyorum ama alıcam faydalarını okudum sabah fıstık ezmeli sandviç süt iyi gider herhalde :)

Tamam da icindeki yag zaten almamiz gereken turden, bu fistik ezmesini kasik kasik yemiyoruz ki :) 1-2 tatli kasigi yeterli oluyor.

Tamam da icindeki yag zaten almamiz gereken turden, bu fistik ezmesini kasik kasik yemiyoruz ki :) 1-2 tatli kasigi yeterli oluyor.

İşte sorun orda kendini tutamayanlar için uzak durulması gereken cinsten çünki o tad ağza 1 kere geldimi iradesi olmayan için çanlar çalmaya başliyor :D

Türkiye'deki fıstık ezmelerinin çoğunda şeker , tuz , koruyucu maddeler vb. gibi katkı maddeleri ekleniyor fıstık ezmesi yerine tuzsuz fıstık tüketmek daha mantıklı olucaktır.Katkısız fıstık ezmesi bulabiliyorsanız ezme olarak ta tüketilebilir. Alternatif olarak badem ,fındık veya ceviz de tüketilebilir.

kendim hazirliyorum, tek tek kabugunu soy rondo da cek vs. biraz zahmetli oldugu icin lopur lopur tuketmiyor insan.

Bende calvenin şekersiz olanından almayı planlıyorum iyi protein var gerçekten.

Calveler tuz ve bitkisel yağ katkıları içeriyor sizin için problem teşkil etmiyorsa tüketilebilir.

amerika da fıstık bol ondan tüketiyorlar.saçma şeyleri taklit etmemek lazım ceviz fıstıktan daha iyi bir yemiş onu tüketin bence.

bitkisel yağlar zararlı mı

Hayır zararlı değil ama her şey gibi çok tüketirseniz onlarında zararı olur.

Calvede hidrojenize bitkisel yağ vardır nedir bu hidrojenize,

Hidrojenize yağlar , sıvı yağların , sıvı olmalarını sağlayan çoklu bağlarının hidrojenle doyurularak katı hale dönüştürülmüş şeklidir.

Bu işlem sırasında trans yağlar meydana gelir ,zararlı olan odur.

Biraz kültürle alakalı, filmler de felanda görürsün fıstık ezmesi çok tüketilir. Bulguru pek bilmiyorlar mesela yabancı sporcularda bulgur tüketen nadirdir :)

Peki 1 tatlı kaşığında kaç gram protein yağ vardır bunu nasıl hesaplaya biliriz veya bileniniz varmı calve ürünü ile ilgili

Peki 1 tatlı kaşığında kaç gram protein yağ vardır bunu nasıl hesaplaya biliriz veya bileniniz varmı calve ürünü ile ilgili

Calve sürülebilir 15 gr için bilgileri yazıyorum;

pro:3gr
karb:1.5gr
yağ:9 gr

1 çorba kaşığı 12,18 gr arası geliyor(kendim ölçtüm)
Burdan yola çıkarak 1 tatlı kaşığı 5-10 gr gelir

NOT:Verdiğim ölçüler tepeleme 1 kaşık icin değildir

protein o kadarda çok değil yağ daha fazla :) ama 2 tatlı kaşığı gider kahvaltıda herhalde bide tadı nasıl biliyorsan biraz bahsedermisin

protein o kadarda çok değil yağ daha fazla :) ama 2 tatlı kaşığı gider kahvaltıda herhalde bide tadı nasıl biliyorsan biraz bahsedermisin

Kesin bir şekilde söyleyebilirim ki şekersiz olduğu için acı felan değil farklı olarak ağızda çok uzun süre fıstık tadı kalıyor bence tadı tatmin eder ama fiyatı 9 tl

Back
Yukarı