Yan Yağlar

bende hafta da 1 25 dakika giriyorum normalde beyazim maksat biraz rengi kirmak ama abartmayin arkadaslar :)

Öncelikle beslenme en önemli kısım,yağı kes,şekeri çok az al,haftada 2 gün sabah saatlerinde sütlü tatlı yoluyla olabilir.Bunun dışında geç saatlerde karbonhidrat alma ama proteini eksik etme hiçbir zaman.Hareketlere gelirsek,önce cardio,20dk yap bunu definasyon döneminde 40dk falan çıkarısın.Cardio dan sonra yanlar için öncelikle crunch sehpası varya hani eğik olanı ters "V" gibi olanı,ona kendini yan tak yani yan otur bir ayağını tak ve yan olarak eğil kalk,bunu yaparken yan kasların çalıştığını elinle hissedebilirsin çok etkili bir hareket,bu hareketi kendi performansına göre çok tekrar yapmaya çalış,yani örneğin 3*40 yap ve setler arsında 5sn den fazla dinlenme.Bu bitince önce 5-10dk sopa çevir ve sonrada dumblelar ile hafif dumbel tabi,iki yana eğilme hareketi yap 3*50 mesela.Setler arası 5sn olsun hareket değiştiğinde de 1dk dinlen araları açma ki o bölgede yağ yakımı başlasın.Hergün yapma bigün yap bigün dur,sopa çevirme hergün olabilir.Diğer günlerde minderde yana mekik hareketleriyle değişmeli çalışabilirsin ama sppa çevirme,dumble yana açış ve cardio fix olsun.Bu sehpada yap dediğim hareketi deneyince ne kadar etkili olduğunu direk anlarsın zaten.

peki arkadaşlar bende de bu yan yağlar probleminden var ama üstte göğüs kol vs bi problem yok kum saati gibi bi görüntüm var :x ben şimdi sıkı bi diyete girsem yeterli olur mu çünkü üstte olan mevcut hacimden bir şey keybetmek istemiyorum.. cardio a gelişmeyi yavaşlatığı düşünülürse sıkı bir diyet yeterli olur mu sizce?

Kesinlike, ip atlamak çok iyi kardiyo egzersizidir. Bu yaz kesin öğreneceğim ip atlamayı. Sopa çevirme yana eğilme tabiiki yardımcı olur ama yağı bölgesel eritemezsin, genel olarak yağ oranını düşürmen lazım. Demem odurki sen en fazla beslenmene dikkat et sonra kardiyolarını aksatma. Güzel kardiyo önerileri var bu forumlarda cardio diye aratırsın.

big-dog dedi:
peki arkadaşlar bende de bu yan yağlar probleminden var ama üstte göğüs kol vs bi problem yok kum saati gibi bi görüntüm var :x ben şimdi sıkı bi diyete girsem yeterli olur mu çünkü üstte olan mevcut hacimden bir şey keybetmek istemiyorum.. cardio a gelişmeyi yavaşlatığı düşünülürse sıkı bir diyet yeterli olur mu sizce?

Zaten sıkı bir diyetten başka yolu yok. Kardiyo şiddetle öneririm zira vücudunda ne kadar az yağ kalmışsa vucüt onları yakmakta o kadar çekingen davranır. Eldeki son rezervleri yakmak istemez yani. Kilo verirken gelişim düşünmeyeceksin. Gelişim için yemen lazım.
Üstteki hacimden sıfır kayıp neredeyse imkansız. Kilo verirken vücudu katabolik (yıkım) haline sokuyoruz. Ama beslenmeyle ve ağırlık kaldırmaya devam ederek bu kaybı minimuma indirebilirsin. Günde 6 öğün ye ve her öğünde protein al mutlaka. Sakın kendini aç bırakma uzun süre.

Vucut yag yakmaya kesin olmamakla beraber genel söylence olarak 12 dakikadan sonra başlar.
Bu aşamada en iyi yağ yakma yöntemi sabit olmayan tempodur.
Yani sürekli değişen grafikte olmalıdır.
Örneğin 6 saniye depar atmak 8 saniye normal tempoda koşmak gibi.
Ayrıca yan tarafa yapılan eğilmelerde ağırlık kullanmak, kası sıkıştırıp yağın daha da dışarıya doğru itilmesine ve kötü görünmesine seben olur.
Ağırlıksız olarak yapılması gerekir. Sopa çevirme hareketi de gayet etkilidir.
İp atlamak ise güzel bir kardiovasküler harekettir. Onu da farklı tempolarda yapmak çok iyi sonuç getirir.

dostum yağ yakmak için arkadaşların dediği gibi 3 beyaz yani(şeker,un,tuz) aslında tuzu çok kısma vücudunun her zaman ihtiyacı var!..Bunun yanında cardio da yapatığın zaman bi problem kalmaz. Yanlız yağ yakımı 21 dk dan sonra başlar unutma 21 dk

arkadaslar
sunu aklınızdan cıkarın yag yemek vucudu yaglamaz tek su bir gercek yag en cok calri tasıyan besindir yani bol yaglı bir yemek de cok rahat bir ögünde 1000 calorie alabilirsiniz ( iskender ) hele bide yanında basit karonhydrat varsa yandınız ( cola ) bu sefer kamcıladınız insulin direk yagı adeleye götürcek benim demek istedigim
vucudun saglıklı yaglara kesin ihtiyacı var burda ben zeytin yagı demicem !!!! ceviz yagı balık yagı örnegin
yani yediniz salatanın icine ( ki sporcu bunu kesin her ögünde yemeli ) 30 gramm ceviz atın veya yagını gezdirin bukadar
cok faydası olur .
saygılar

benim bu konuda tavsiyem sıkı bi diaet ( dogru diaet crash diaeten bahsetmiyom ) be ya ac karnına cardio yada aksam son ögünden sonra cardio ki ben ac karnına dan yanayım !!!
lokal yag yakımı diye bisey yoktur zaman la depolanmıs energiyi kulanıcak vucut her bölgeden alıcak
saygılar

ac karnina cardio?

Sporun zaten tok karnına yapılmaması gerekir. Antremandan en az 2 saat once yemeğin yenmiş olmasi gereklidir der literatür. Bu sebeble antremana gelindiğinde 2 saat onceden yemek yendiği için cardio zorlamaz adamı ama 4-5 saat aç kalındıktan sonra yurusen bile insanın gözü kararabilir:)

aç karnnına kardiodan kasıt minumum seviyedeki glikoz oranıyla kardioya başlamaktır.bunun avantajı glikoz seviyesi minumumda olacağından vücud enerji ihtiyacı olarak kısa bir süre içinde yağlara yönelecektir.ama kesinlikle bu şekilde yapılan kardio ,düşük tempolu olmalı,aksi takdirde aç karnına yapılan şiddetli kardiolar kaslarda yıkıma neden olabilir.bu tip kardiovasküler çalışmalar(sabah aç karnına veya ağırlık antremanından hemen sonra) maksimum yağ yakımı hedeflendiği zamanlar tercih edilir,eğerki öncelikli amaç maksimum kas kütlesiyse mümkün olduğunca kardio antremanlarıyla ,ağırlık antremanları ayrı zamanlarda yapılmalı..önemli bir noktada sabah yapılan kardiodan önce,eğer mümkünse, azda olsa olabilecek kas yıkımını engellemek için alanin bakımından zengin proteinler alınabilir.fakat bu tip gıdalar çabuk sindirilebilir nitelikte ve karb. veya yağ ihtiva etmemesi gerekir.supplement olarak bunu aminoacidlerle karşılayabilirsiniz.normal gıdalarla karşılanmak istenildiğinde ise yumurta akı(bikaç tane) tercih edilebilir.

baris dedi:
aç karnnına kardiodan kasıt minumum seviyedeki glikoz oranıyla kardioya başlamaktır.bunun avantajı glikoz seviyesi minumumda olacağından vücud enerji ihtiyacı olarak kısa bir süre içinde yağlara yönelecektir.ama kesinlikle bu şekilde yapılan kardio ,düşük tempolu olmalı,aksi takdirde aç karnına yapılan şiddetli kardiolar kaslarda yıkıma neden olabilir.bu tip kardiovasküler çalışmalar(sabah aç karnına veya ağırlık antremanından hemen sonra) maksimum yağ yakımı hedeflendiği zamanlar tercih edilir,eğerki öncelikli amaç maksimum kas kütlesiyse mümkün olduğunca kardio antremanlarıyla ,ağırlık antremanları ayrı zamanlarda yapılmalı..önemli bir noktada sabah yapılan kardiodan önce,eğer mümkünse, azda olsa olabilecek kas yıkımını engellemek için alanin bakımından zengin proteinler alınabilir.fakat bu tip gıdalar çabuk sindirilebilir nitelikte ve karb. veya yağ ihtiva etmemesi gerekir.supplement olarak bunu aminoacidlerle karşılayabilirsiniz.normal gıdalarla karşılanmak istenildiğinde ise yumurta akı(bikaç tane) tercih edilebilir.

ac karnina cardio yaparken kas yikmini engellemek icin amino acid kullanmak yeterli olur mu?ve antreman sonrasi sizce ne tür gidalar tercih edilmelidir?kas kaybini minumum da tutmak icin...

saydam dedi:
baris dedi:

ac karnina cardio yaparken kas yikmini engellemek icin amino acid kullanmak yeterli olur mu?ve antreman sonrasi sizce ne tür gidalar tercih edilmelidir?kas kaybini minumum da tutmak icin...

belli bir orana kadar engeller,ama bu şekilde bile kas yıkımı hiç olmaz diyemeyebiliriz.o yüzden öncelikli hedefiniz maksiumum oranda yağ yıkımıysa cardio sabah ac karnına yapılablir dedim.cardio öncesi amınoacid almanın mantığı ,gerekli durumlarda vücudumuz l-alanin i glikoza ceviriyor ve enerji ihtiyacını karşılıyor.bu vesileyle kaslarda bulunan,protein sentezi için kulanılan mevcut aminoacidlerin azalmasını engelliyor...dediğim gibi aç karnına yapılan crdio çok şiddetli olmadığı takdirde kas kaybı minumum seviyede olacaktırki,buda zaten çok önemli değil..zaten yıl boyunca hiçç kas kaybı olmadan ilerlemek imkansız,bu tür katabolik durumlarla her an karşı karşıya geliyor vücudumuz,önemli olan bunu en az hasarlı bir sekilde atlatmak...bence cardio öncesi amınoacid kullanımı daha pratik .antreman sonrası ise ,özellikle ağırlık antremanından sonra öncelikle insülini yükseltecek basit. karb.lar...daha sonra sindirimi kolay proteinler..supplement olarakta kas kaybını engellemek için glutamine kullanılabilir.ama dediğim gibi bunlar tercih meselesi..cardio öncesinde,amınoacid yerine alanin bakımından zengin olan yumurta akınıda tercih edebilirsiniz.çok fazla olmamak kaydıyla.çünkü sindirimi kolay olmalı.

bir bardak süt
protein falan da var
mide kaldırdıktan bulanmadıktan sonra koşarken
sabah aç karnına bi bardak ılık süt içip yarım saat sonra başlasak koşmaya?

yiit dedi:
bir bardak süt
protein falan da var
mide kaldırdıktan bulanmadıktan sonra koşarken
sabah aç karnına bi bardak ılık süt içip yarım saat sonra başlasak koşmaya?

sabah cardiosu glikoz oranı minumumdayken yapılmalı,bu nedenle ya hiç bir şey yenmemeli yada sadece protein(%100) ihtiva eden besinler alınmalı..sonuçta sütteki karb. miktarı içerdiği protein miktarından daha fazla..bir bardak süt(200 ml) içmenizn pek bir sakıncası yok,ama pek bir faydasıda olmaz..bunun yerine amınoacid tabletleri veya yumurta beyazı(3-4) ve şekersiz koyu bir kahve içmenizi öneririm..bu besinlerin cardiodan 30 40 dakıka once almanız kafidir..

tamam peki 2 yumurta beyazı yerim haşlarım
bi bardakta kahve içerim
fazla yumurta yersem aç karnına koşamam sonra midem çok bulanır biliyorum
yani uzun süre beklemem gerekir 2 saat gibi oda kötü etkiler
teşekkürler

sabah ac karnina cardio yapacaksan sana onerim yarim saat once bir fincan sekersiz kahve icmen ve mumkunse 1 tablet L-carnitin atman,bu sayede yapacagin kardiyodan daha fazla verim alabilirsin

benim sorum kiloya ihtiyacim var zayifim ama kilo alirken yan yaglarim daha fazla oluyor bunu nasil engellerim hala zayifim kilo aldikca yanyaglarim cikiyor yapmadigim denemedigim sipor kalmadi ama fayda etmiyor lütfen yardim

Back
Yukarı