Yanlış bulking ?

abilerim yaklaşık 1 aydır bulktayım ama yediklerim kollara ve bacaklardan çok göbeğe gdiiyor ve antremana 2-3 gün ara bile versem direk kolllarda falan yarım cm küçülme yaşıyorum bulka 68 KG Başladım şuan 77 yim ve baya yağlandım özellikle göbek kısmında yağ var nasıl bir yol izlemem lazım bulkta ? ve antreman yaparken az tekrar çok kilomu yapmam lazım ? yarı dirty yarı clean bulk yapıyorum

2 ayda 10kg alırsan bunun en fazla 2kg kadarı kastır. Kalanı dümdüz yağ ve su.
Bulking nedir iyice bir öğrenmeni tavsiye ederim.

Baya dirty bulk olmuş bu dostum.Clean bulk yap 2 3 kg alırsın ama yağ oranın , detayların bozulmaz en azından.

Merhabalar hocam; 50 günde 9 kilo aldıysan gerçekten, ufak bir hesap yaparsak sen ortalama günde 1300 kaloriye yakın kalori fazlası alıyorsun dirty bulk için bile fazla strongmen diyeti tarzı bişi :) Harbi sağlam bir kuru kas kütlen yoksa veya BNP tarzı termojenik steroid kullanıcam demiyorsan tamamen saçma bir diyet. Definasyona girince o aldığın kas kütlesinden fazlasını yakarsın benden söylemesi :)

Clean bulkta makroların dagilimi oransal olarak nasıl olmalıdır?
Hocam kişiden kişiye göre değişir ama ortalama değerler; kütlenin 1,5 - 2,2 katı gram protein , hedef kalorinin %20-30 u kadar temiz yağ ve geri kalan kalori açığı kadar da karbonhidrat.

Clean bulkta makroların dagilimi oransal olarak nasıl olmalıdır?
Hocam definisyondan çok daha kolay. Siz onu başarmıştınız diye hatırlıyorum, clean bulk'ı çok rahat yaparsınız. Definisyonda 2-3g/kg'dan aşağı protein tüketemiyorsunuz. Ama clean bulk sırasında 1.6 bile gayet ideal oluyor.

Back
Yukarı