Yapacağım Kombinasyon ve Eksikler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RaJeV
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

RaJeV

Üye
Baya yoğun bir antreman programına gireceğim yakın bir zaman sonra. Aslında supplement kullanıyorum ama yeni bir şeyler eklemek istiyorum BCAA gibi. Eksiklerim var mı merak ediyorum?
Boy 1.73 Kilo: 68

Sabah: 1g Kalsiyum ve D3 vitamini +1 ölçek 30g Optimum Whey
Antreman Öncesi 500 mg C vitamini ve Multipower L-carnitine
Antreman Sırasında Scivation Xtend BCAA + Glutamine 10-15g
Antreman Sonrası 500mg C vitamini B kompleks 30g Whey 15-20g Dekstroz 5g Creatine (Optimum Powder)
Yatmadan önce: 50mg Çinko 365mg Magnezyum ve B kompleks

Şimdi yukarıdaki kombinasyonda eksikler var mıdır?
Multivitamin almama gerek var mı sizce?
Aslında Omega 3 almak istiyorum ama hem uygun fiyata hem de kaliteli bi marka bulamadım. Omega 3 alayım mı ki ?dumbelllls

Yorum yazan arkadaşlara teşekkürer

Son düzenleme:
  • Like
Reactions: mJw
GLutamini ant. sonrası çekmen daha mantıklı , 10-15 gr da değil 5 gr alsan yeterli olur...

Multivitamin veya omega 3 kullanman daha doğru ..

Diğer tercihler bence mantıklı ...

• Like
GLutamini ant. sonrası çekmen daha mantıklı , 10-15 gr da değil 5 gr alsan yeterli olur...

Multivitamin veya omega 3 kullanman daha doğru ..

Diğer tercihler bence mantıklı ...

Sanırım yazdığım biraz yanlış olmuş :)

Glutamine ve bcaa aynı ürün içeriği yani 10 gram karışımda sanırım 7 g Bcaa Var 3 g Glutamine var. 15 g alınca 10g BCAA 5 g Glutamine oluyor. O yüzden ayıramadığım için antreman sonunda kullanamıyorum. thums:

Çok sıkı çalışıyorsun rajev tebrik ederim forumda konularını goruyorum :)
Antremandan 20 dk önce 1 bardak kahveyi öneririm
Yeşil çayıda spordan sonra değilde akşam yatmadan once içerim yerinde olsam :)

Çok sıkı çalışıyorsun rajev tebrik ederim forumda konularını goruyorum :)
Antremandan 20 dk önce 1 bardak kahveyi öneririm
Yeşil çayıda spordan sonra değilde akşam yatmadan once içerim yerinde olsam :)

Ooo bu konu çok eskidi yahu :)
Antremandan 20dk önce içemiyorum pek. 5 dk önce falan spor salonun sıcak suyundan faydalanıp sanırım 2-3 bardaklık kahve içiyorum c vitamini ile birlikte.

Yeşil çayıda CLA ile birlikte üç ana öğünden 15dk önce içiyorum. CLA'nın etkisini artırıyor

Son düzenleme:
İstersen ecdysterone ekleyebilirsin. Ve yatmadan önce casein bazlı bir protein tozu da olabilir. Onun dışında bence güzel bir program çıkarmışsın

• Like
ecdysterone protein sentezini arttıran arkadaş dimi
Türkiye'de genrise spinat extract harici yok bu ürü diye biliyorum

İstersen ecdysterone ekleyebilirsin. Ve yatmadan önce casein bazlı bir protein tozu da olabilir. Onun dışında bence güzel bir program çıkarmışsın
ecdysterone nerden bulabilirim. Daha doğrusu ne diye satılıyor. Bilindik markaların var mı? Türkiye dışında satılıyorsa da farketmez.

Madem konu güncellendi şu an ki kombinasyonum:
Sabah:1 adet Optimen
3 ana öğünden önce MRM 1250 mg CLA ve Yeşil çay
Antreamandan 45dk önce 1 ölçek Iso sensation 93
Antremandan 35dk önce Con-crete Creatine
Antremandan 10dk önce L-carnitine ve Kahve + 500mg Cvitamini
Antreman sırasında Xtend Scivation
Antreman sonrası 1 ölçek Iso 93 ve dekstroz
Yatmadan önce Çinko Magnezyum ZMA hyper_

ecdysterone nerden bulabilirim. Daha doğrusu ne diye satılıyor. Bilindik markaların var mı? Türkiye dışında satılıyorsa da farketmez.

bende merak ediyorum bunu

kombinasyona gelince guzel gibi duruyor ama sonuclar kullandıkça belli olur.

bide difine oluyorsun sanırım creatine neden ?

bende merak ediyorum bunu

kombinasyona gelince guzel gibi duruyor ama sonuclar kullandıkça belli olur.

bide difine oluyorsun sanırım creatine neden ?

Neden olmasın ki?

aynen
definasyon döneminde creatin kullanımı kesilmemeli zaten,bu konu hakkında profesyonellerden tavsiye olarak okudum daha önce

Neden olmasın ki?

su tuttugunu için biraz daha bulk goruntu veriyor

hani çatır çatır derler ya kupkuru butun hatlar sonuna kadar belli olur onu etkiliyor

profesyonellerin kas kutlesi zaten buyuk adam o kas kutlesini kreatin kullansada gosterir kullanmasada .

su tuttugunu için biraz daha bulk goruntu veriyor

hani çatır çatır derler ya kupkuru butun hatlar sonuna kadar belli olur onu etkiliyor

profesyonellerin kas kutlesi zaten buyuk adam o kas kutlesini kreatin kullansada gosterir kullanmasada .

Creatinin su tuttuğunu düşünmüyorum

Magnesium (As Magnesium Oxide, Aspartate) 100mg 25%
Zinc (As Zinc Citrate) 30mg 200%
Vitamin B6 (As Pyridoxine Hydrochloride) 50mg 2,500%

RaJeV bişey sormak istiyorum optimen içinde zaten çinko magnezyum ve b6 yok mu acaba niye zma ekstradan kullanıyorsun? Ona göre almam gerekicek :)

• Like
Magnesium (As Magnesium Oxide, Aspartate) 100mg 25%
Zinc (As Zinc Citrate) 30mg 200%
Vitamin B6 (As Pyridoxine Hydrochloride) 50mg 2,500%

RaJeV bişey sormak istiyorum optimen içinde zaten çinko magnezyum ve b6 yok mu acaba niye zma ekstradan kullanıyorsun? Ona göre almam gerekicek :)

Bahsettiklerin ZMA olarak geçiyor. Gece vucüt recovery yapsın diye kullanıyorum.
Optimende ise genel vitaminler. Onu da güne başlarken kullanıyorum :)

Anladım teşekkür ederim. son olarakta dekstroz'u nasıl alıyorsun tablet olarak mı?eğer o şekildeyse marka verebilir misin? Dekstroz alcaz diye üzüm suyu içmekten sıkıldım

Anladım teşekkür ederim. son olarakta dekstroz'u nasıl alıyorsun tablet olarak mı?eğer o şekildeyse marka verebilir misin? Dekstroz alcaz diye üzüm suyu içmekten sıkıldım

2kglık toz şeklinde aldım. Markasını bilmiyorum. Ham maddeler.com de var

Back
Yukarı