Yapmayı En Çok Sevdiğiniz/Sevmediğiniz Hareketler

bir hareketi çok zor diye sevmemek zaten bb nin temel mottolarından biri olan ''no pain no gain'' cümlesine ters... :)

ama hareketi yaparken çalıştığınız bölgeyi hissetmiyorsanız veya size birşey katmadığını düşünüyorsanız başka tabi :D

Hİç bir hareketle sorunum yok ama biceps ve triceps in bütün hareketlerini diğerlerine göre daha fzla sewerim .

Sevmediğim taraf ise süper set yada drop setlerle hareketlerin kombine edilmesi .Omuz pressten sonra lateral yapmak gerçekten insanı lateraldan soğutuyor.

FLEX-POINT dedi:
ozleyis dedi:
ben genelde yapamadığım şeyleri sevmiyorum yani kilo olarak :(

en çok sevdiğim omuzda barla ön omuz press 90kg basıyorum ve çok seviyorum :)

gögüste de aynı kiloyu basıyorum zaten ::)

en sevmedigim ise alına press çünkü 50kg bile zor basıyorum :(

en güçsüz bölgem arka kol ve alına press hareketi
en iyi ise omuz ön omuz

bunu kilo olarak değerlendirme bence. bir bölgede daha ağır basıyorsan bu bir başka bölgede elbette aynı olmaz. mesela omuz küçük adalelerden oluştuğu için haliyle göğüste girdiğin kiloyu onda giremezsin.

işte benimde demek istedigim bu gögüsle aynı kilolaarı giriyorum nerdeyse. çünkü omuzlarım baya kuvvetli. bu yüzden çalışmak hoşuma gidiyo

bench pressi triceps pushdownu ve neck pressi çok seviyorum bunları sevdiğim kadarda squat dahil bütün bacak hareketlerinden nefret ediyorum

Veyron dedi:
Hİç bir hareketle sorunum yok ama biceps ve triceps in bütün hareketlerini diğerlerine göre daha fzla sewerim .

Sevmediğim taraf ise süper set yada drop setlerle hareketlerin kombine edilmesi .Omuz pressten sonra lateral yapmak gerçekten insanı lateraldan soğutuyor.

İşte bende bunu seviyorum yani omuzla ilgili senin sevmediğin şeylerin hepsini ben yaparken hoşuma gidiyor enseye press ve yana açış çift set giriyorum ;) Denesene bir sevmiyorsan inadına üstüne git bişey kaybetmessin hem yana açış ağır giriyorsun enseye presste az birşey hafif çift set asılnda bağzen ne kadar gıcığına gitsede performans ve gelişimi görünce birden aşık oluyorsun yani tıpkı "büyük aşklar kavgayla başlar" sözündeki duruma benziyor. Biraz romantik bir yorum oldu belki :) . Aşığım bu spora ben :p .

CENTAUR dedi:
yani tıpkı "büyük aşklar kavgayla başlar" sözündeki duruma benziyor. Biraz romantik bir yorum oldu belki :) . Aşığım bu spora ben :p .

Centaur hak veriyorum sana ..benimde deadlift'e olan aşkım böyle başlamıştı :)

En sevdiklerim : Barbell-Dumbell Flat(düz) Bench Press , Dumbell Incline(Eğik) Press , Pec-Dec Fly(Butterfly) , Lat Pull Down , Machine Shoulder Press , Leg Press

Hiç Sevmediklerim : Incline Crunch (Eğik Sehpada Mekik) , Dumbell Flyes (Her türlü dumbell fly)

sevdiklerim :dumb fly (omuz) her türlü fly severim,bar bench press flat ve ıncline ,military press ,dumb curl ,barbell shrung ,squat,deadlift ,barbell rowing-dumb rowing ..vs

sevmediklerim:dips ,dumb bench press (bu iki hareket haricinde diğer butün hareketleri hepsini severek yaparım . )

3er taneyi geçmemek kaydıyla güncel hareketlerimi eklemek isterim..

seviklerim:
barfiks
oturarak çift el dumbbell french press
incline dumbbell press

sevmediklerim
lateral raises
skull crushers

incline press, one arm dumbbell row, skull crushers seviyorum. incline presste kaslarımdan çok nefesim zorlanıyor. nefesim yetmediği için bitiriyorum seti resmen 2. sette falan. son sette tabi kaslar yanıyor. hatta 2 gündür üst iç göğsüm ağrıyor incline dambıl press saolsun

skull crushers ı cok sefıom abi ya hic bi hareket onun kadar tehlikeli deil :D kafanı kırman an meselesi aksiyon yasıoz bizde kendı capımızda :D

pull over
biceps
forearm
evde tek dumble ile yaptığım için şınav + mekik ten başka bir şey yapmıyorum zaten hafta içi uzun mesafe koşuyorum 6 7 km artırmaya çalışıyorum

severek yaptığım hareketler: dambıl bench press,dambıl omuz press,ınchline dambıl press,arnold press

yapsakta bir an önce şu hareketlerden kurtulsam dediğim: son 2 aydır el bileğim sakat olduğu için barbel biceps curl,alna triceps ve tabiki mecburen her antremanan önce mekik

Favorilerim

Bench serisi , Squat , Deadlift , Concentration Curl

Nefret ettiklerim

Lunge , Dumbbell Rowing , Dumbbell French >> ( kafama wurdum bi kaç kere )

en sevdigim

bench press
bar ile ön omuz
t-bar rowing

en sevmedigim

incline dumbbell fly
lateral raise
lying triceps extensions

yani tıpkı "büyük aşklar kavgayla başlar" sözündeki duruma benziyor. Biraz romantik bir yorum oldu belki :) . Aşığım bu spora ben :p .​

Centaur hak veriyorum sana ..benimde deadlift'e olan aşkım böyle başlamıştı :)

ıkınızede katılıorum, bb yapan ınsan bıraz hırslı olacak, hırslı ınsan sevmedıgı hareketı yapıcam dıye daha kasarak gırer ve ısde bır kac hafta ıcınde ısde o hareketle aranda duygusal bır bag olusur.:lol: bende en sevmedıklerımden lateral ı soyledım ama bu hareket belkıde gelısdırdıgım en ıyı hareket oldu bır ıkı ay ıcerısınde en sevdıgım hareket olursa sasmam:badgrin:

Back
Yukarı