• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Yardım İstiyorum (Resimli)

Merhabalar arkadaşlar vücut tipim aşağıdaki fotoğraflardaki gibidir. Ben sürekli spora başlayıp başlayıp bırakıyorum bana yardımcı olur musunuz nasıl bir antrenman yapmalıyım (slipt mi full body mi). Hareketleri doğru formda yapabilecek kadar %90'nını biliyorum. Lütfen bana bir yol gösterin yardımcı olun.

AMACIM ; YAĞ YAKIP DÜZGÜN BİR VÜCUDA KAVUŞMAK

Boy : 1.87
Kilo : 91

https://ibb.co/dt5ZnMQ
https://ibb.co/XjdPZrb

Baştan aşağı bi program yazıp önermeyeceğim ama göğüsler hakkında birkac yorumum olcak. Bence düz benche bile cok girme bir süre. Alt göğüs zaten dahaileri seviye için. Yani göğüsleri toplamak istiyorsan üst göğüs press ve cable fly lara abanmalısın.Kardio da yardımcı olacaktır

Baştan aşağı bi program yazıp önermeyeceğim ama göğüsler hakkında birkac yorumum olcak. Bence düz benche bile cok girme bir süre. Alt göğüs zaten dahaileri seviye için. Yani göğüsleri toplamak istiyorsan üst göğüs press ve cable fly lara abanmalısın.Kardio da yardımcı olacaktır

Teşekkür ederim, umarım bi gün bu konunun altında bu yağlardan arınmış bir şekilde resmimi atmak banada nasip olur.
Güzel ve sağlıklı günlerde görüşmek dileği ile :)

Bir sure full body yap bence kardiyoda ekle antreman sonuna vede yapabilirsen sabahda kardiyo yap dengeli beslenmeyle halledilmicek bisey degil yemeklerdeb kisma diyet yaparsan antreman sureni arttir metabilizma yavaslamamis olur hem zamanla yavasca karbonhidrat kisarak gidersin.

Bir sure full body yap bence kardiyoda ekle antreman sonuna vede yapabilirsen sabahda kardiyo yap dengeli beslenmeyle halledilmicek bisey degil yemeklerdeb kisma diyet yaparsan antreman sureni arttir metabilizma yavaslamamis olur hem zamanla yavasca karbonhidrat kisarak gidersin.
Çok teşekkür ederim önerileriniz için, minnettarım.

Açıkçası Crossfit ile Vücut Geliştirme'yi birleştiren hybrid antrenmanlar vardır. Fonksiyonel antrenman da denir bunlara ama çeşitlendirilebilir.

Benim tavsiyem haftada 3 gün bu tarz bir Full Body yapmanız. Ve ciddi bir kalori açığı oluşturmak yerine dengeli, güzel bir beslenme sistemi oturtmanız.

Çünkü hayatınız boyunca devam ettirebileceğiniz bir optimum sisteminiz olmazsa zaten hep koruyabileceğiniz bir forma oluşmanız mümkün değil.

Antrenman olarak şuan örnek bir program yazacağım, sizin seviyenize uygun mudur değil midir bilemem. Kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Not: Aşağıdaki antrenmanı haşırt diye haftada 3 gün ile başlamayın. İlk haftalarda 2 gün bile yeterli olacaktır, vücudunuz ilk birkaç haftadan sonra alışmaya başladıkça 3 güne çıkartmanızı tavsiye ederim. Çünkü ter şelale gibi akar bu antrenmanda :) Nabız aralığı yüksek bir antrenman modelidir. Rugby oyuncularının antrenman modelleri de genelde bu tarzdır.

(TUR'lardaki hareketler arası dinlenme yok. Hareketler arka arkaya yapılıyor, her tur bittiğinde yani başa dönüleceği zaman kişiye göre dinlenme süresi 45 sn ile 90 sn arası değişir)

10 dakika ısınma ve mobilite çalışması.

1. TUR, toplam 3 set yapılacak. (Bacak-Karın)
Bulgarian Squat 10 tekrar
Plank 45 sn
Jump Squat 10 tekrar
Mountain Climbing 45 sn
100 metre sprint.

2. TUR, toplam 3 set yapılacak. (Göğüs-Sırt)
Burpees 10 tekrar
Pull Up 10 tekrar
Dips 10 tekrar
200 metre sprint

3. TUR, toplam 3 set yapılacak. (Omuz-Trapez)
Military Press 8 tekrar
Side Raise 10 tekrar
Farmer's Carry 45 saniye
Bisiklet 30 saniye maksimum hız

4. TUR, toplam 3 set yapılacak. (Biceps Triceps ancak kürek çekme ciddi bir sırt hareketidir aynı zamanda)
Battle Rope 1 dakika
Biceps Curl 10 tekrar
Triceps Pushdown 10 tekrar
Kürek Çekme 1 dakika

5 dakika esnetme hareketleri.

Son düzenleme:
8Y61P2f
https://ibb.co/8Y61P2f

son formum arkadaşlar şuan 81 kiloyum :)

.Helal olsun, yanları eritmeyi nasıl başardın nasıl beslendin programın nasıldı anlatır msın*
Genelde yağ yakarken yağlar ilk depolandıkları yerden başlayarak erir.Eğer antrenmanlarına beslenmene dikkat etmene rağmen yanların azalmadıysa seni daha çok uğraştıracak demektir.Bilgin olsun diye yazdım.

Yanları eritmek için ayrı bir çaba içerisine girmedim, evim ile iş yerim arası yaklaşık 4 kilometre falan her sabah ve her akşam iş çıkışı yürüyerek gidip geldim ve sabah evden çıkarken aç çıkmaya dikkat ettim her sabah kalkıp kahvaltımı hazırlayıp iş yerinde yaptım ve antrenmanlarımı aksatmadan yaptım şuan güncel kilom 78

sabah kaltım : 6 yumurta beyazı - 2 dilim tam buğday ekmek su ve yeşillik (roka, dere otu)
öğlen : pilav üstü tavuk
akşam : sadece tavuk göğsü yağsız tavada kızartarak 250 gram
ara öğünlerde ise bol bol sebze ve çiğ fındık badem ceviz

antrenman şeklim ise split

Back
Yukarı