Yardım edin lütfen

Merhaba, öncelikle ben 183 cm 82 kilo biriyim.Yağ oranım %17-18 civarında bu yaz fitness a gideceğim. Ayrıca basketol oynayacağım sabah basketbol antremanı öğlen fitness akşam tekrar basketbol antremanı yapsam gelişebilir miyim ? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim öncelikle yağ mı yakmalıyım yoksa farklı bir yola mı başvurmalıyım ? Beslenmeme dikkat edeceğim tabi ki ve dinlenmeme de, belki bu kadar antrenman yaparsan gelişemezsin diyeceksiniz ancak spor dışında full dinlenme yapacağım forumun tecrübeli abileri yardım ederse sevinirim.[DOUBLEPOST=1524148619][/DOUBLEPOST]ayrıca kas yapmak istiyorum

Son düzenleme:
Vaktin varsa hemen başla beslenmeyi forumda örnek bulabilirsin biraz araştır dinlenme uyku ve beslenmeyi düzene koyduğun sürece yağ yakmış olucaksın zaten o yüzden yağ yakımını pek takma su aralar

İnternetten ölçülerini girip kilonu korumak için ihtiyacın olan kaloriyi hesapla onun yüzde on fazlasını al her gün böylece yağ oranın artmadan temiz kas kütlesi elde edersin .

sporcular için ağırlık çalışması programlaması biraz karışık ve önemli bir konu,özellikle basketbol için idmanların bu kadar yoğunken.ağırlık çalışman öyle olmalı ki basketbol idmanlarındaki performansını düşürmemeli.bunu da alt seviye sporcular için türkiye'de yapabilecek çok fazla insan yok,profesyonel takımların güç koçları vardır tabii fakat o imkan muhtemelen sende olmayacak.o yüzden temel bilgileri araştıracaksın,eksiklerinde de biz yardımcı olacağız fakat yukarıda saydığım şeylere dikkat ederek basketbol dışı antrenmanlarını ayarlamak büyük oranda sana kalıyor.

beslenme olarak da ya kilon yerinde sayacak kadar kalori al derim ya da yavaş şekilde kilo verecek kadar kalori al derim.çok hızlı kilo alman basketbol performansını olumsuz etkileyecektir çünkü,basketbolda hangi rol oynadığını da öğrensek iyi olur.bi oyun kurucuysan yavaş olma lüksün yok mesela,fakat pota altı oyuncusuysan biraz kütle işine yarayacaktır birebirlerde.eğer yavaşlamaman gereken bir rolde oynuyorsan amacımız recomp yapıp yavaş bir hızla da olsa hem yağ yakmak hem kas kazanmak olmalı.ve idmanların da kısa,kısmen yoğun ve compound hareketlere dayanmalı.forumdaki güç antrenman konularını,fullbody konularını biraz oku derim.

Back
Yukarı