üstüme alınmıyorum zaten çünkü tam da senin gibi düşünüyorum
belli yazarların dışında kim para kazanıo ki bu işten?
türkiye için konuşuyorum
yani türkiyede astronomik rakamlar yok
ticari işler olarak olanında ne edebi ne de sanatsal
bi degeri var...
elime alıp okumam o kitapları
bu ülkede yazana,çizene boş gözüyle bakılıo buda bi gercek
aslında demek istediğim daha dogrusu yapmak istediğim şey
öğrenmekti işin erbablarından
çünkü onlar belli bi dizgiye sokuo seni hem sevdiğin
şeyi yapıosun hemde gelişiosun
üniversitede iktisat okurken düşünemiorum mesela kendimi:badgrin:
nekadar beynime girmeye çalışanlar olsada
toplumun dogrularıyla boğuşuorum
toplumun bi dilimi ailem olduguna göre
bi sekilde çıkmalıyım
çünkü ben kelimelerin matematiğini seviyorum
sanatın matematiğini seviyorum
buda böyle bişey
güzel fikirlerin için tesekkürler![]()
bu cevabı hocan vermiş olamaz salvadore_xp...eğer öyleyse kusura bakma ama o cevabı veren hocana söle becerebildiği işi yapsın..simit satarak başlayabilir mesela...kendisinin kısa tomanla gezdiği yaşlarda ö.seyfettin dergilere yazı yazıyodu…dönemin fikir öncülüğünü yaptığı gibi edebiyatın bugünkü geldiği yazın hayatında da önder bi isimdir…hiç bi zaman kişisel çıkarlar için tek bi denemesi bile olmadı...varsa aydınlatsın bizi...adam askerliğini yaparken de esir olduğunda da memlekete döndüğünde de her zaman bu topluma ve onun yazın hayatına nasıl katkıda bulunabilirimin hesabını yaptı…bugünkü öykücülüğün mimarı da,dilimizin özünü de, türk olma bilincine ulaşmamızda da onun tartışmasız katkısı olmuştur…isimsiz yazılarında bile değil çıkar ummak dönemin o karışık siyasi ortamında bile turancılığa hizmet etmiş biri…yahya kemal e gelince edebi hayatına avamvari bi üslupla başlamış sonraları daha elit kesimlere yönelmiştir…bunu yaparken bile öze hep sabit kalmıştır…ilk eserlerini kabul etmemek bi tarafa o eserler üzerinden kendini değiştirip devleşmiştir...vallahi yazık...........hocama düşüncelerii açtığımda bana Yahya Kemal ilk yazdığı şiir ve romanları, bir süre sonra kabul etmemiş. Aynı şekilde Ömer Seyfettin'de zor yıllarında çıkar amaçlı yazdığı romanları takma adıyla yayımlatmış ki takma ad kullandığı da yakın zamanda ortaya çıkmış.
Valla bakmaya tahammül bile edemiyorum yazınlara , güzel olabiliceklerini bile bile, paylaşmayı, okumayı sevmeme rağmen neden böyle bilmiyorum ama forumda böyle bir başlık açtığınız ve güncel tuttuğunuz için şahsen çok teşekkür ediyorum.
Neden okuyamadığımı söyliyeyim, şimde aklıma geldi. Bende bazen garip bir huy fırlar, birşeyin dünyada en güzel şey olduğunu bilsem bile ilk anda içime sinmediyse incelemek, görüceğim son şey olsada bakmamböyle bir adamım işte...
bu cevabı hocan vermiş olamaz salvadore_xp...eğer öyleyse kusura bakma ama o cevabı veren hocana söle becerebildiği işi yapsın..simit satarak başlayabilir mesela...kendisinin kısa tomanla gezdiği yaşlarda ö.seyfettin dergilere yazı yazıyodu…dönemin fikir öncülüğünü yaptığı gibi edebiyatın bugünkü geldiği yazın hayatında da önder bi isimdir…hiç bi zaman kişisel çıkarlar için tek bi denemesi bile olmadı...varsa aydınlatsın bizi...adam askerliğini yaparken de esir olduğunda da memlekete döndüğünde de her zaman bu topluma ve onun yazın hayatına nasıl katkıda bulunabilirimin hesabını yaptı…bugünkü öykücülüğün mimarı da,dilimizin özünü de, türk olma bilincine ulaşmamızda da onun tartışmasız katkısı olmuştur…isimsiz yazılarında bile değil çıkar ummak dönemin o karışık siyasi ortamında bile turancılığa hizmet etmiş biri…yahya kemal e gelince edebi hayatına avamvari bi üslupla başlamış sonraları daha elit kesimlere yönelmiştir…bunu yaparken bile öze hep sabit kalmıştır…ilk eserlerini kabul etmemek bi tarafa o eserler üzerinden kendini değiştirip devleşmiştir...vallahi yazık....
en verimli yazıları stresteyken ve can sıkıntısında yazıyorum..şu an hiç modda değilim salvadore_xp...tatilden yeni döndüm ve kuş gibi hafifledim..biraz gerileyim de yazıları ondan sonra yollarımSeni böyle düşünmeye ben sevkettiğim için özür dilemene gerek yok. Sizden yeni atılımlar bekliyorum; ama hiç yeni metin göremedim kaç gündür. İnş. bir iki güne ben yazacağım.