sayın brhmcr bir önceki mesajımda mesajımın doğruluğunun kaynağını belirtmediğim için ve beni uyardığınız için teşekkür ederim.araştırmalarım sonucunda yemekte içilen suyun sindirimi zorlaştırdığını ve bazı rahatsızlıklara neden olduğunu öğrendim;
Yemek esnasında su tüketmek yaygın bir alışkanlıktır. Ancak araştırmalar gösteriyor ki; yemekle birlikte az miktarda sıvı tüketilebilir. Ama fazla su, soda ya da meyve suyu tüketmek sindirim sisteminde sorunlara yol açabilir. Sıvı içecekler mide asitlerinin ve sindirim enzimlerinin azalmalarına yol açar ve onları daha az etkin hale getirir.
En doğru yol, sıvı içecekleri yemekten önce ya da 2 saat sonra tüketmektir. Yemeklerde kullanılan tuz ve baharat miktarını düşürürseniz, yemek esnasında sıvı tüketme ihtiyacınız da azalacaktır.
Yemek sırasında içilen suyun etkileri
Yemek esnasında alınan sıvılar sindirim enzimlerini ve mide asitlerini seyreltir. Dolayısıyla, gıdaların kırılması ve besinlerin hazmı zayıflar. Mide, gıdaları kırabilmek için daha fazla asit üretme ihtiyacı duyar. Bu da, mide ekşimesi ve reflüye yol açar. Mideden, yeterince kırılmadan bağırsaklara geçen gıdalar ise, bu kez ince bağırsakta baskı yaratır.
Yemek boyunca içilen çok miktardaki su, kan şekerinin hızla yükselmesine yol açar. Bu da vücudun insülin üretimini arttırır. İnsülin ne kadar artarsa, o kadar çok yağ vücutta stoklanır.
Yemek sırasında tüketilen fazla miktarlardaki su ve benzeri içecekler, kabızlık ve gaz sorunlarına yol açarlar.
Yemek sırasında neden su içmek isteriz
Yemek yerken, ağzımızın çok kuruduğunu hissederiz ve bu bizi su içmeye iter. Ağızdaki salgı bezleri, yemeğin harattığı nemin üzerine, bir de sıvılarla karşılaşınca iyi çalışamazlar. Kendinizi kontrol edip, yemek esnasında sıvı tüketmekten vazgeçerseniz, salgı bezleri de düzgün çalışacaklardır. Bu kötü alışkanlıktan vazgeçemiyorsanız, hiç değilse soğuk içeceklerden uzak durun. Ilık veya sıcak çaylar tüketin.
Kaynak:
http://www.lezzetyolu.com/yemek-yerken-su-icmeyin/