Yeni Başlıyorum , Full Body 5x5 Program Önerildi Yardım ?

benim sana önerim önce hafif kilolarla hareketleri öğrenmeye çalış. full body i de spora gittiğinde ne yapacağını söyliyeyim önce 2 bucuk kilolarla göğüs press 20 tekrar göğüs fly 30 tekrar (kollarını iyice ger) herhangi bir triceps hareketi seç 20 tekrar herhangi bir biceps hareketi seç 20 tekrar herhangi bir yan omuz hareketi 20 tekrar üst omuz 20 tekrar arka omuz 10 tekrar boynunu ısıt belini ısıt. biraz dinlen sonra bu dediklerimi 1 kez daha tekrar et. İŞTE ŞİMDİ VUCUDUNU ISITTIN öyle koşma ile ısınma olmaz. Şimdi antremana başlayalım Eğer irileşmek istiyorsan 3x8 yapacaksın 8. tekrarı kaldırırken zorlanacağın bir ağırlık seçeçeksin. Bunu zaten zamanla öğreneceksin ağırlık seçmeyi yani. Antremanın iki hareket göğüs (göğüsün farklı yerlerini çalıştıran) 2 hareket sırt 1 hareket biceps 1 hareket triceps 1 hareket yan omuz 1 hareket üst omuz. 1 hareket bacak.( bulgarian split squat ) diğer antremanında hareketleri değiştir mesela biceps dumbell curl yaptıysan bidahaki antremanında hammer curl yap anladın umarım. mesela triceps 3 bölgeden oluşur sen her antremanında bir bölgesini çalıştıracaksın. haftada 3 gün bunları 2 günde HİTT kardiyo yapacaksın bunları uyguladığında ağırlıkları da seçmeyi öğrendiğinde o kadar kısa zamanda büyüyeceksin ki sana steroid mi kullanıyorsun diyecekler. Beslenmene dikkat et ayrıca. Bunu okuyan arkadaşlar eğer büyümek istiyorsanız ve kısa zamanda gelişmek istiyorsanız bunu deneyin. Toplam ant. süreniz en fazla 1 saat 20 dakika sürmeli. Benim mantığım şudur vucudu ne kadar fazla zorlarsam vucudum bana yetişmek için büyüyecektir. (Not : Asla kardiyoyu ağırlık ant. önce yapmayın ağırlık ant. sonra 10 dakika joking tarzında koşsanız yeter kardiyoyu başka bir güne ve 1 saat olacak şekilde koyun)
Kesinlikle haklısın tecrübemle sabit

Yeni başlıyorsan full body 5x5 den de önce yapman gereken temel egzersizler daha sonraki iş 5x5 zımbırtı sı ve 3x10 yapman senin için daha sağlıklı olur diye düşünüyorum..

Back
Yukarı