Yeni başlıyorum kafamda deli sorular?

odunadam

Üye
Öncelikle cümleten selamın aleyküm. adım Ugur. vücut geliştirmeye merak saldım. bilimsel açıdan da yani kasların latince isimlerine kadar öğrenerek yavaş ve emin adımlarla bu konuda ilerlemek istiyorum. yaş 32, vücut aşağıdaki fotodaki gibi. ilk adımı atarak bir spor salonuna yazıldım. agırlık 72kg. yağ oranım için ölçüm henüz yapılmadı ama hoca tahmini %30 dedi. buradaki hocalarıma sorularım ise aşağıdaki gibi;

-VG'ye yeni başlayan adam supplement kullanmalı mıdır? supplement devreye ne zaman girmelidir? protein tozu için BCAA mı WHEY mi önerilir?

-Sağolsun Flexor hocamızın paylaştığı 1.ay programını buldum, okudum. emeğine sağlık. diez hocamızın da eline sağlık, Flexor hocanın hazırlamış olduğu yeni başlayanlar için programın farklı resimlerle pano haline getirmiş. bu program vücut tipim için uygun mudur? split antremana ne zaman geçmeliyim?

-hocalar bazen arkadaşlara bulk yaptırıyor, ne bulursan ye hesabı. benim durumumda öyle bir şey var mı? yoksa SCHWARZXXL hocanın yeni başlayanlar için beslenme tekniği yazısı üzerinden yürümem mi uygun olur?

Aydınlatmalar için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla,
Hayattaki hedeflerinize ulaşmanız dileğiyle..

vPjpg4.jpg

Son düzenleme:
Şimdi öncelikle yağ oranının 30 olduğuna ihtimal bile vermiyorum. Kesinlikle daha düşüktür. Gözün korkmasın o kadar. Supplemente gelince eğer sen normal yeme içmenle gerekli proteini yağı karbonhidratı ayarlayamıycaksan supplement kullanmalısın. Eğer beslenmene dikkat edebilirsen hiç gereği yok. Yeni başladığın için full body ideal olur. Yağlarını yakıp kasları biraz güçlendirdiğin zaman splite geçersin diye düşünüyorum. Şu an için senin bulk değil de böyle kasları da geliştirerek ufaktan bi yağ yakman gerektiğini düşünüyorum.

Umarım dediklerim faydalı olmuştur saygıdeğer abim :)

Şimdi öncelikle yağ oranının 30 olduğuna ihtimal bile vermiyorum. Kesinlikle daha düşüktür. Gözün korkmasın o kadar. Supplemente gelince eğer sen normal yeme içmenle gerekli proteini yağı karbonhidratı ayarlayamıycaksan supplement kullanmalısın. Eğer beslenmene dikkat edebilirsen hiç gereği yok. Yeni başladığın için full body ideal olur. Yağlarını yakıp kasları biraz güçlendirdiğin zaman splite geçersin diye düşünüyorum. Şu an için senin bulk değil de böyle kasları da geliştirerek ufaktan bi yağ yakman gerektiğini düşünüyorum.

Umarım dediklerim faydalı olmuştur saygıdeğer abim :)

çok faydalı oldu hocam teşekkürler. dediğiniz gibi full body çalışıyorum. bu arada söylediğiniz gibi yağ oranı 30 değil 16 çıktı. beslenme açısından eksik kaldığımı gözlemlediğim için supplement olarak hardline'ın whey 3matrix ürününü aldım. sonrasında çevremde "çöp o sakın kullanma, işe yaramaz, vs." gibi tepkiler aldım. ürünle ilgili görüşlerimi zaman içerisinde paylaşacağım :)

Programlar vücut tiplerine göre şekillenmez en azından başlangıç ve orta seviye için bunu söylemek yanlış olmaz.
Supplement kullanımı da arkadaşın dediği gibi gerektiği zaman kullanılır.Beslenmede sorun yoksa protein tozu ve bcaa elzem diyemeyiz.Zaten K.G nuz düşük olduğu için ihtiyaç duyulan protein değeri de110-120 gr dahi olmayacaktır.

Back
Yukarı