Yeni başladım 2 gündür her tarafım ağrıyor bu programda bi sorun mu var?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan makboyun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşlar forumu bayağıdır takip ediyorum ve ne zamandır başlamayı düşünüyordum ve nihayet 2 gün önce başladım.Ama daha ilk antrenmanda antrenmanın sonunu getiremedim.Kolumu kaldıracak takatim kalmadı.Bu spora kilo almak için başladım.Yani kaslı bir şekilde 15-20 kğ almak istiyorum.Salonun hocasının verdiği programı uygulamaya çalıştım ancak kaç kiloğram kaldıracağım hakkında hiç bişey yazmamıştı ve açıkçası pek de ilgilenmedi.Ben de aletlerde kaç kiloğram varsa kaldırıyordum ama son kısımlara gelince artık 5 kğ bile kaldıramaz hale geldim.Sanırım çok fazla yüklendim ve şu an bile bu mesajı yazarken bayağı zorlanıyorum.Size sormak istediğim şey şu:
- Bu ağrılar normal mi?
- Aşağıda vereceğim bilgilere göre sizce bu program bana uygun mu yada eğer uygunsa bile her hareket için kaç kğ ile çalışmalıyım?
- Bidahaki antrenmana ağrılarım devam etse bile gitmelimiyim yoksa ağrılarım geçene kadar beklemem daha mı uygun olur?
- Forumdan öğrendiğim kadarıyla supplement kullanmam ilk başlangıç için pek doğru değil.Yanılıyor muyum?
- Müh öğrencisiyim ve yoğun bir okul hayatım var.Benim için önerebileceğiniz bir beslenme programı var mı?Elimden geldiği kadar uygulamaya çalışacağım.Önerilerinizi yazabilirseniz çok memnun olurum.Uyguladığınız yada benim için uygun olacağına inandığınız bir beslenme programı yazabilirsiniz.
- Antrenmandan önce ve sonra nasıl beslenmemi önerirsiniz?

yaş 22
boy 179
kilo 63

Antrenman programım:

20 dk kardio (koşu bandında 2 km orta tempoda)

Leg press...................................2x20
Leg curl......................................2x20
Chest press...............................2x12
Seated Row...............................2x12
Shoulder Press..........................2x12
Lat pull down.............................2x12
Crunch.......................................2xmax
Leg raises..................................2xmax
Back ext.....................................2x30

Arkadaşlar 2 gün önce yani spora başladığım ilk gün sadece crunch a kadar ki (crunch dahil) kısmı yapabildim ve sonra artık kolumu kaldıracak takatim kalmadı ve gözlerim karardı :)15 dk kadar zor kendime geldim.Ve hala her tarafım çok fena ağırıyor.Antrenmandan önce belki yeteri kadar beslenemedim onun da etkisi olabilir.Çok fazla ağırlık kaldırdım onun da etkisi olabilir.Arkadaşlar kilo almayı çok istiyorum ve bunun iyi beslenme ve düzenli bir şekilde spor yapmayla olacağını biliyorum.Ancak sizin tecrübelerinize çok ihtiyacım var.Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum umduğumdan çok daha zor geldi:D.Önerilerinizi bekliyorum.Çok teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar forumu bayağıdır takip ediyorum ve ne zamandır başlamayı düşünüyordum ve nihayet 2 gün önce başladım.Ama daha ilk antrenmanda antrenmanın sonunu getiremedim.Kolumu kaldıracak takatim kalmadı.Bu spora kilo almak için başladım.Yani kaslı bir şekilde 15-20 kğ almak istiyorum.Salonun hocasının verdiği programı uygulamaya çalıştım ancak kaç kiloğram kaldıracağım hakkında hiç bişey yazmamıştı ve açıkçası pek de ilgilenmedi.Ben de aletlerde kaç kiloğram varsa kaldırıyordum ama son kısımlara gelince artık 5 kğ bile kaldıramaz hale geldim.Sanırım çok fazla yüklendim ve şu an bile bu mesajı yazarken bayağı zorlanıyorum.Size sormak istediğim şey şu:
- Bu ağrılar normal mi?
- Aşağıda vereceğim bilgilere göre sizce bu program bana uygun mu yada eğer uygunsa bile her hareket için kaç kğ ile çalışmalıyım?
- Bidahaki antrenmana ağrılarım devam etse bile gitmelimiyim yoksa ağrılarım geçene kadar beklemem daha mı uygun olur?
- Forumdan öğrendiğim kadarıyla supplement kullanmam ilk başlangıç için pek doğru değil.Yanılıyor muyum?
- Müh öğrencisiyim ve yoğun bir okul hayatım var.Benim için önerebileceğiniz bir beslenme programı var mı?Elimden geldiği kadar uygulamaya çalışacağım.Önerilerinizi yazabilirseniz çok memnun olurum.Uyguladığınız yada benim için uygun olacağına inandığınız bir beslenme programı yazabilirsiniz.
- Antrenmandan önce ve sonra nasıl beslenmemi önerirsiniz?

yaş 22
boy 179
kilo 63

Antrenman programım:

20 dk kardio (koşu bandında 2 km orta tempoda)

Leg press...................................2x20
Leg curl......................................2x20
Chest press...............................2x12
Seated Row...............................2x12
Shoulder Press..........................2x12
Lat pull down.............................2x12
Crunch.......................................2xmax
Leg raises..................................2xmax
Back ext.....................................2x30

Arkadaşlar 2 gün önce yani spora başladığım ilk gün sadece crunch a kadar ki (crunch dahil) kısmı yapabildim ve sonra artık kolumu kaldıracak takatim kalmadı ve gözlerim karardı :)15 dk kadar zor kendime geldim.Ve hala her tarafım çok fena ağırıyor.Antrenmandan önce belki yeteri kadar beslenemedim onun da etkisi olabilir.Çok fazla ağırlık kaldırdım onun da etkisi olabilir.Arkadaşlar kilo almayı çok istiyorum ve bunun iyi beslenme ve düzenli bir şekilde spor yapmayla olacağını biliyorum.Ancak sizin tecrübelerinize çok ihtiyacım var.Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum umduğumdan çok daha zor geldi:D.Önerilerinizi bekliyorum.Çok teşekkürler.

İlk gün ağrılar çok normaldir, herkeste olur. Evde, örneğin 45-50 mekik de çekseydin ertesi gün karnında aynı ağrıları çekerdin. Vücut rutine alıştıkça yoluna girecektir. Başarılar dilerim...

Ya bu sporda tecrübeli arkadaşlar lütfen cevap yazarmısınız sizden gelecek önerilere göre spora devam etmek istiyorum.Bu arada ağrılarım 3. gün olmasına rağmen daha da arttı.Bu ağrıları azaltmanın bir yolu yok mu?Lütfen cevaplarınızı bekliyorum.acill

Cevabın için teşekkür ederim rami ama sorduğum diğer sorular için de önerilerin varsa bekliyorum.teşekkürler.

ya arkadaşlar neden kimse bi cevap yazmıyor yardımcı olmuyor.Bu forumda en çok yeni başlayanların yardıma ihtiyacı var ama nedense kimsenin hiçbişey yazacağı yok.Gerçekten sizin düşüncelerinize çok ihtiyacım var.Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası.Bu program benim için uygun mu devam etmelimiyim lütfen bişeyler yazın.

İlk zamanlar ağrılar gayet normal.. İlk ay için bir gün salon bir gün dinlenme daha iyi bir seçim olacaktır diye düşünüyorum. Senin için en uygun ağırlığı iyi tespit etmen gerekiyor. Öncelikle çok aşırı zorlanmadan kaldırabildiğin ağırlığı tesbit et ve tekrarları bu ağırlığın % 70 i ile yap.. Setleri tamamlayabileceğin ağırlıkları seçmelisin..

o hocan kımse oha demek azım ılk gun ve bır boldeye bu kadar yuklenırmı hem sen zayıfsın zaten bukadar tekrar ve cardıo adamı erıtır en her bolgeden bır haeket yap 3 set 8 tekrar yeter cok hafıf kılolarla hatta ılk gunler bos barla bıle yapabılırsın ben 17 enedır hocalık yapıyorum cok programlar gordum zayıf bırıne boyle bır program ılk kez denk geldı yazık

olan olmuş ama ağrılar geçene kadar idman yapmalısın aksi taktirde daha uzun ağrı çekersin

makboyun ilk günlerde ağrıların oluşması normal bu hamlamadan kaynaklanır.sana tavsiyem iyi ısın açma germe hareketlerini iyi yap zamanla geçecek.daha yenisin fazla ağırlık altına yatma.dediğin gibi antrenmanı çıkartamıyorsan demekki ağırlık programın veya kullandığın ağırlıklar fazla geliyor.bunları bir süre alışana kadar azalt.bu şikayetini hocanada anlat.acele etme önce hareketlere doğru yapmaya bir alış alt yapın oluşsun vücudun bu antrenmana alışsın.

antrenmanın öyle olmalıki bütğn hareketleri yapıp antrenmanı tam çıkartman gerekir.ayrıca suplement kullanımı için şuan çok erken kim nederse desin boşver.5_6 ay felan kullanma acele etme.herzaman olduğu gibi tavuk yumurta ye diye saymayacağım tabiki bunları kullan ama beslenme şeklin karbonhidrat ve protein ağırlıklı olsun.buradan sana şunu şunu ye dememiz doğru olmaz bence elinin altında internet var internetten araştır.gıdaların içinde ne var neyok.ayrıca antrenman öncesi ağır beslenmelerden kaçın antrenmanla öğün arası 1_2 saat aralık olsun.başarılar dostum.

endişelenmene gerek yok. zamanla düzelecektir. örneğin benm, antrenman yaptığımda çalıştığım bölge ağrımıyorsa moralim bozuluyor, düzgün çalışmamış giibi hissediyorum :D

çok ağır kaldırdım diye kendin söylemişsin zaten, madem yeni başladın neden çok ağır zorluyorsun, sakatlanma riskin bile var bu durumda, çok hafif kilolarda çalış ve antrenmana başlamadan önce iyice ısın, setleri ve tekrar sayılarını düşürebilirsin...
iyi çalışmalar!

Back
Yukarı