Yeni Başladım Besin Takviyesi Ne Kullanmalıyım ?

2 Aydır spor salonuna gidiyorum 2 ayda ölçülerim:
17yaş
180boy
76kg--78
omuz 111-115
göğüs95-99
bel86-86
pazu33-35.5
bacak67-64
calf40-39

Bel ve bacagım kalın oldugunu dusunuyorum L karnitin mi kullanmalıyım yoksa protein tozu mu ? Suan normalde 250ml proteinli süt içiyorum spor sonrası.

Ayni anda proteinli süt(gainer) kullanip
l- carnite kullanmak mi? Lutfen salonda ki bro science lar ile konusmayin bir supplement almadan hatta spora baslamadan önce forumda birseyler okuyun ve bu arada kullandigin proteinli sütler yuksek kalorili sen yağ yakmak istiyorum diyorsun ikisini dene tarafini sec asiri yagli degilsen hacimlenmeye calis carnitine sonraya birak kolay gelsin

LG-D610TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yeni başlayan birisinin supplement kullanmaya pek ihtiyacı yok bence. Hatta ilerlemiş kişilerin bile kullanmasına gerek yok bana göre. Ama gene de kullanacağım diyorsan. Whey protein tozu, kreatin omega-3 takviyesi çinko ve D vitamini kullanabilirsin (yüksek ihtimal çinkon eksiktir ama D vitamini konusunda yorum yapamam.) Bir çok kaynakta önerilen supplementler bunlar. Çinko ve D vitamini eksikliğinde testosteron üretimi azalıyor. Kreatin zaten hakkında en çok araştırma yapılan supplement. Bir çok faydası gösterilmiş ama her bünyede çok iyi etki yapmıyor maalesef. Ama şans verilmesi gereken supplementlerden Whey protein tozu antrenman sonrası öğünde işine yarayacak bir supplement. Omega-3 ise günlük yaşantımızda çok zor bulabildiğimiz bir yağ asidi. Omega-3: Omega-6 oranın ne kadar yüksekse ( 1:1 1:2 gibi) o kadar iyi vücut için ama günümüz beslenme düzeni vs. yüzünden bu oranlar 1:12 gibi değerlere ulaşabiliyor. Onun için kaliteli (1 ölçekteki EPA ve DHA miktarına bakman gerek) omega-3 takviyesi sağlığın için iyi olabilir.
Saygılar

Back
Yukarı