Yeni Başladım Bir Kaç Sorum Var...

Ben bodye yeni başladım. Boyun kısa kalır falan dediler. Ondan biraz şüphe duydum ve halen içimde bir endişe var. Yaşım 15 boyum da 175 cm. Boksa gitmek istiyorum. Bodye de boksa hazırlık için gitmeye başladım. Eğer boy kısa kalmıyorsa uzatabilme özelliği var mı bodynin yani ben en azından 1.80 olmak istiyorum. Bende bir de duruş bozukluğu var boynum da çok ince bunlara bir şeyler yapılabilir mi ? Kilo almak için neler yapabilirim ? Haftada kaç gün gitmeliyim ?

Bende lisedeyken gitmiştim,şuan sülalede 1.80 boyla en kısa ben kaldım,herkes body yaptığım için böyle kaldığımı söylüyor,bana sorarsan body boy uzamasını engellermi? Bilinçli bir şekilde bu spor yapılırsa kesinlikle engellemez.Sana gittiğin salonda vericekleri programı yaparken ağırlıklarını abartmadan rahatça yapabileceğin şekilde seçersen kafana göre ekstra birşeyler yapmazsan hiçbir sıkıntı yok.Haftada 3 gün ideal, iyi günler.

kardeş bende korkuyordum da boy uzatmasını engeller diye bi araştırma yaptım korkum geçti
bizim yaptıgımız ne profosyonelce nede 80 90 kg agırlıkların altına giriyoruz
squat,deadlift, vb halter hareketleri yazıp googleden arattır görsellerden görürsün resimlerini

Yatarak halter kaldırma boya etki eder mi ? Boy benim için önemli en azından 180 cm olmak istiyorum. Kilo almak için neler yaparım birde boynumu kalınlaştırmak için ?

Back
Yukarı