Yeni Başladim Yardım Edin

Selamlar 1.83 boyunda 83 kiloyum göbeğim ve ğögüs var 4 ay kaydoldum 2 haftadır spora gidiyorum genelde ağırlık çalıştırıyor hoca program verildi. L-Karnitin,Bcaa,Protein tozu elimde var kullanıyorum beslenme olarak kahvalti yulaf yumurta vs ara oğün fındık,elma okuldayım. Mekik cekiyorum 6×20 Fakat Spordan Sonra İzgara Tavuk gogsu,balik,bulgur falanda yiyorum. Bunları yaparak yağ yakabilirmiyim gobek erirmi lütfen çok fazla bilmiyorum. Eklemek istediklerini yazin

-Kalori ve Makro hesabı nasıl yapılır ?
-Karın egzersizleri nelerdir ?
-Isınma ve Esnetme nedir,nasıl yapılır ?
-Besin desteği kullanımı nasıl olmalı ?

Forumda ve internette bu kavramları araştır.

Tesekkurler bunları biliyorum merak ettiğim yaglar gider mi

Bunları tam bilmiyorsunuz bence,Kalori açığı oluştuğu müddetçe yağ yakımı devam eder,sağlıklı beslenmeye devam edin.Bazılarının metabolizması biraz daha yavaş veya hızlı olabiliyor bunu zamanla ayarlarsınız kendinize göre.Yağ yakacağım diye gidip sakın 1000 kalori gibi bir açık oluşturmayın.

Peki Kalori alırken kahvalti okulda yemekhanede falan vs derken 400 500 kalori acigi oluyor onu neyle kapatabilirim

Hocam toplam kalorinin 300-400 altında alın yeter.Kalori açığını tamamlamak için kuruyemiş yiyebilirsiniz(toplam aldığınız yağ'a dikkat edin) yada yemek yapıp kendiniz götüreceksiniz.

Misal bazal metabolizma hızınız 2500 diyelim 2200 alın.

Hocam toplam kalorinin 300-400 altında alın yeter.Kalori açığını tamamlamak için kuruyemiş yiyebilirsiniz(toplam aldığınız yağ'a dikkat edin) yada yemek yapıp kendiniz götüreceksiniz.

Tesekkurler kuruyemiş antrenmana gitmeddn once tuketiyorum zaten ancak yağ oranı hesapladim ona gore alacağım ancak kosu vs yapmıyorum bu sıkıntı olurmu

Aman efendim,
Arkadaşı çok güzel bilgilendirmişsiniz ama sanırım isimleri karıştırdınız.
Günlük kalori ihtiyacınızın altında beslenmelisiniz,bazal metabolizma hızınızın altında değil.Bazal metabolizmanın altında beslenmek vücudun fonksiyonlarında olumsuz etki yaratabilir.

Yab
Aman efendim,
Arkadaşı çok güzel bilgilendirmişsiniz ama sanırım isimleri karıştırdınız.
Günlük kalori ihtiyacınızın altında beslenmelisiniz,bazal metabolizma hızınızın altında değil.Bazal metabolizmanın altında beslenmek vücudun fonksiyonlarında olumsuz etki yaratabilir.
Yani gunluk bana 2200 kusur lazim kac alayım beslenme mesela sabah 2 yumurta yulaf ezmesi peynir vs yiyorum eyvallah ama çalışiyorumda beslenmeyi duzgun yapamazsam hic mi erimez yani karin kasi belirgin olsun veya olmasin incelsin yeter

Günlük kalori ihtiyacı hesaplaması yazarsanız internete bulabilirsiniz hesaplamayı yaklaşık değerdir.O değerden yavaşça inin (100,200,300).Haftalık olarak kilonuzu kontrol edin,kalori açığınızı ona göre hesaplayın.
beslenmeyi duzgun yapamazsam hic mi erimez yani karin kasi belirgin olsun veya olmasin incelsin yeter
2 tane snickers'ın kalorisini yarım saat koşarak yakamazsınız,imkansız değil ama kulağı tersten tutmayın :)

Günlük kalori ihtiyacı hesaplaması yazarsanız internete bulabilirsiniz hesaplamayı yaklaşık değerdir.O değerden yavaşça inin (100,200,300).Haftalık olarak kilonuzu kontrol edin,kalori açığınızı ona göre hesaplayın.

2 tane snickers'ın kalorisini yarım saat koşarak yakamazsınız,imkansız değil ama kulağı tersten tutmayın :)
Dediginizi fazla anlamadim :) ama makrolari ekleyince kalorim tam çıkıyor hesaptaki gibi onun biraz azini alsam nolur yag yakimi olmaz mi

Olur ancak ordaki rakamlar yaklaşık değerler olduğu için eğer verim alamazsanız kesip atmayın demek istedim.200 kalori daha düşürün mesela 1 hafta devam edin kilonuza bakın.İşe yarıyorsa devam edin.

Pek
Olur ancak ordaki rakamlar yaklaşık değerler olduğu için eğer verim alamazsanız kesip atmayın demek istedim.200 kalori daha düşürün mesela 1 hafta devam edin kilonuza bakın.İşe yarıyorsa devam edin.
Peki şimdi ben 1 tane yumurya yedim icinde 7gr protein var kalorisini hesaplarken 7.4=28 oluyor dimi? Yoksa normal kaloriye bidamı ekliyoruz

Bir daha ekleme yok.Besinin kalorisi hesaplanırken zaten besinin değerleri kullanılır.1 gram protein ve karbonhidrat yaklaşık 4, 1 gram yağ ise yaklaşık 9 kaloridir.
Haşlanmış bir yumurta 0.3 karb,6.2 protein,5.4 yağ içerir ve 74.5 kaloridir. https://onedio.com/haber/1-adet-haslanmis-yumurta-kac-kalori--533919
Hesabı yaptığınızda 74,6 ya ulaşıyorsunuz zaten.
Ya şu hesaplamayi kacla carpiyoruz
1gr protein 4 gram
Yağı kacla carpacaz internetten bakıyorum kcal yaziyor

Bunların hepsini araştırabilirsin.Hazıra konma. Bazal metabolizma hızının altında kalori tüketirsen vücuduna zarar verebilirsin.
Farklı sayılar çıkabilir ortalamasını al,o sayı sana fikir olması için.

Back
Yukarı