Yeni Başlayıp Kilo Almak İsteyenler

Kilo

neden oncelikle tedavi olmayi dusunmuyorsun?

Selamlar
Benimde ciddi bir kilo problemim var.1.69 boyundayım ve 50 kg ım yaşım 24. Artık yaz aylarından nefret eder oldum kilomdan dolayı. dışarı bile çıkmak istemiorm.Kış döneminde 5-6 kg alabiliorm ama yine de yeterli göremiorm.
Kilo almam için ne yapmam gerekiyor. Ve vucudumunda şekle girmesini istiyorum.
helpppppppppppp

Selamlar
Benimde ciddi bir kilo problemim var.1.69 boyundayım ve 50 kg ım yaşım 24. Artık yaz aylarından nefret eder oldum kilomdan dolayı. dışarı bile çıkmak istemiorm.Kış döneminde 5-6 kg alabiliorm ama yine de yeterli göremiorm.
Kilo almam için ne yapmam gerekiyor. Ve vucudumunda şekle girmesini istiyorum.
helpppppppppppp

bu kadar paniğe gerek yok..bu başlığı ve diğer kilo alma başlıklarını okuyun yeter..
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en_ok_sorulan_sorular_ve-t11375.html

uzun bir aradan sonra değişim başlamasına karar kıldım..:) bende kilo alamıyorum ve çok zayıfım..ramazan biter bitmez evde vücut geliştirmeye başlayacağım..(ki elimde hareketler vs var onları uygulayacağım,pazartesi,salı,perşembe,cuma).....2 ay boyunca pazartesi,salı,perşembe,cuma 1 saat body yapacağım...bu 2 ayda 4 kilo alsam diye düşünüyorum...sonra ek gıdaya başvuracağım,kararsız kaldım hardline progainer mı kullansam yoksa universal Gain Fast 3001mi? acaba hangisi daha fazla kilo aldırır artı vücutu iyice şekle sokar birde 1-2 ay yetecek kadar kg ını alcam hangisinden alırsam yani... bu ek gıda ile birlikte yine pazartesi,salı,perşembe,cuma hareketleri yapacağım..bu ek gıda+çalışma ile 10 kg alırsam 3-4 ayda 14 kilo olcak...sonra ek gıdaya ara vereceğim...yine 1-2 ay çalışmaya devam(ek gıdasız!) 2 kilo alırım umarım(toplam 4-5 ayda 16 kilo yada 6 ayda)...sonra tekrardan ek gıdaya başlıyacağım. +çalışmaya hızla devam.(bu arada bi 6 kilo alsam toplam 8 ayda 22 kilo bilemedin 20 kilo alacağım tabi Allah isterse...artı düzenli beslenme elbette olacak...

şimdi yazarken aklıma geldi bu 8-9 ayda 2 kez aralıklı gainer kullancam ilkinde hardline ı ikincisinde gain fast 3001 i kullansam daha mı iyi olur acaba?...

sizce dediğimi başarabilirmiyim?

kilo almak günlük kalori ihtiyacımızdan fazlasını almak olarak tanımlanmışsınız. Ama yeni başlayanlar için beslenme tekniği başlığında hem kilo almak için yazıyor hem de yumurta beyazı bol bol var. Ben bugün bir kitapta okudum bir yumurta sarısında 65 kalori var beyazında ise 15 kalori var. Neden sarısını az yiyoruz? 4beyaz 1 tam yerine 2 tam yesek daha fazla kalori oluyor hem de yemesi daha kolay.
Ya da 100gr fındıkta 650 kalori var. Günde 30-40 gr fındık yesek?

Son düzenleme:
kilo almak günlük kalori ihtiyacımızdan fazlasını almak olarak tanımlanmışsınız. Ama yeni başlayanlar için beslenme tekniği başlığında hem kilo almak için yazıyor hem de yumurta beyazı bol bol var. Ben bugün bir kitapta okudum bir yumurta sarısında 65 kalori var beyazında ise 15 kalori var. Neden sarısını az yiyoruz? 4beyaz 1 tam yerine 2 tam yesek daha fazla kalori oluyor hem de yemesi daha kolay.
Ya da 100gr fındıkta 650 kalori var. Günde 30-40 gr fındık yesek?
Amaç kilo değil, kaliteli kütle kazanmaktır.
Dediklerinizi yaparak kilo kazanabiliriz, ancak sağlığımız bozulur ve üstüne üstlük yağlanırız.

Önemli olan kaliteli kütle kazanmaktır.
Forumda bugüne kadar yazılmış 150.000 kadar mesaj tek bir amaç uğrunadır:
O da kaliteli kütle kazanmak.

Kaliteli kütle demek minimum yağlanma ile vücut ağırlığını artırmaktır, bu da kas kütlesi kazanmak demektir.

Yağ ve basit şeker alımı azaltılarak protein ve kompleks karbo açısından zengin bir beslenme uygulanırsa ve bu disiplinli idmanlar ve yeterli bir dinlenme ile birleştirilebilirse kaliteli kütle kazanmanın yolu açılmış olur.

Forumda bunca mesajın ulaşmaya çalıştığı nokta; yukarıdaki cümlenin en kusursuz ve ideal gerçekleştirilme formülünü bulabilmektir.

Bilmem anlatabildim mi...

mrb ben body building e başlamak stiyorum. boyum 178 kilom 73 kollarım ince omuzlarımda dar daha öncede evde ağırlık fln kaldırdım. mega mass 4000 ile birlikte ama pek fazla değişen bişey olmadı açıkçası biraz umutsuzum. bu konuda gerek body building salonu seçiminde geekse ilk bakışta söyleyebileceğiniz birşeyler varsa dinliyorum şimdiden teşekkürler

Merhabalar,

öncellikle forumun belli bir kaç bölümünü inceleme fırsatı buldum ancak bu başlık altında bana yardımcı olunabilceğini düşündüm.

Boyum 175 ve 55 kilodayım. Beslenmeme dikkat eden birisi değilim ve sık olarak şeker + yağ ağırlıklı besleniyorum. Son bir kaç ayda zayıf olmama rağmen ciddi bir göbek problemi ve çevresinde selülit tarzı yağlanmalar meydana geldiğini gördüm, buna reğmen kilomda herhangi bir artış yok ancak göbek ve çevresinde sürekli yağlanma devam etti. Açıkçası kilo almak istiyorum ama bu şekilde yağlanmadan kaçınmak istiyorum, bu doğrultuda gerek bu site aracılığıyla gerekse de farklı kaynaklardan takip ederek daha düzenli beslenmeye başladım ve bununla birlikte evde kendi çapımda aletsiz spor yapmaya başladım. Ancak çok yoğun çalışıyorum spor salonuna gitmem imkansız(haftasonları dahi) evdede herhangi bir alet bulunmamakta. 2 ay süresince şınav mekik ve barfiks çalıştım ama tamamen bilinçsizce... aslında yararını gördüm fakat biraz fazla zorladığımdan ötürü kaburgalarımı zedeledim ve göğüslerde ciddi ağrı problemleri yaşadım. Şuan halen 55 kiloyum ve sağlıklı beslenmeye devam ediyorum ancak bununla birlikte sporda yapmak istiyorum, peki evde aletsiz olarak kolları ve karnı geliştirmek amaçlı neler yapabiirim?

Sanırım biraz uzun oldu ama detaylı anlatmak istedim, umarım birkaç püf noktası gösterebilirsiniz:)

Teşekkürler.

merhaba

ben şimdi 2 aydır spora gidiyorum. spor salonum pazartesi çarşamba cuma ve hafta sonları çalışıyor. ve benim çarşambam dolu. pazartesi cuma cumartesi pazar gidiyorum. 4 gün olması için. ve kasların dinledirilmesi gerektiğini yoksa büyümiceğini öğrendim. nasıl değiştirebilirim programımı bu şartlar altında. gidebilceğim 4 gün var. ve bunlar arka arkaya. cuma cumartes ptesi mi gitsem araya bi gü dinlence koyup. ozaman da ptesiden cumaya kadar büyük bi ara oluyor. sizce çok kötü mü bu uzun ara ? ama yapcak bişeyim de yok.

neyse bu arada kilo almaya çalışıyorum. kilom 60 çünkü =) boyum 1.78 vücüdum baya şekil aldı ama. kollarım şişti omuzlarım genişledi. 56 başladım spora. 2 ayda 4 kilo aldım. whey protein takviyesi almayı düşünüyordum ama arkadaşlarım zararlı onlar alma doğal devam et dediler. siz ne önerirsiniz bu konuda, almalımıyım ? 2 aydır her sabah 2 yumurta, bir bardak süt içiyorum kahvaltıda. ve akşam yatarken süt içiyorum. makarna pilav yemeye çalışıyorum öğünlerimde. bunun dışında nasıl bir yemek programı uygulamalıyım. ben artık düzenli ymek yemeye başladım spora başlayalı beri ama. dışarıdan şu takviyeyi de al diyebilceğiniz bir şey var mı ? protein takvisyesi gibi toz gibi ?

ben şimdi 2 aydır spora gidiyorum. spor salonum pazartesi çarşamba cuma ve hafta sonları çalışıyor. ve benim çarşambam dolu. pazartesi cuma cumartesi pazar gidiyorum. 4 gün olması için. ve kasların dinledirilmesi gerektiğini yoksa büyümiceğini öğrendim.

4gün gitmek gibi bir zorunlulugun yok.Bence pazartesi-cuma-c.tesi şu durumda en mantıklısı.
Pazartesi olan idmanı çok ağır tutup c.tesi olan idmanı hafif tutmak sanırım bu durum için en verimlisi olur.

Pazartesi: Gögüs / Sırt / Biceps
Cuma: Omuz / Bacak
C.tesi: Triceps / Karın

Bu kas gruplarını bu günlerde çalıştırman sana maksimum fayda sağlar.

teşekkür

4gün gitmek gibi bir zorunlulugun yok.Bence pazartesi-cuma-c.tesi şu durumda en mantıklısı.
Pazartesi olan idmanı çok ağır tutup c.tesi olan idmanı hafif tutmak sanırım bu durum için en verimlisi olur.

Pazartesi: Gögüs / Sırt / Biceps
Cuma: Omuz / Bacak
C.tesi: Triceps / Karın

Bu kas gruplarını bu günlerde çalıştırman sana maksimum fayda sağlar.

çok sağol güzel program.. bunu uygulim ben en iyisi. cuma dan başlarım.. bu arada evet uzun bir ara var ptesiden cumaya. o arada evde çalışabilirim çarşamba günü aslında. 5er kilo doumbelım var 2 tane. nasıl bir program uygulayabılırım ? bu ptesi cumrtesi cuma verdiğin programa uygun ?

ve ikinci yardımını istediğim: kilo boy orantıma da bakıldığı üzere. kilom çok az =) 2 ay oldu spora başlayalı 4 kilo aldım. böyle devam etmelimiyim. yoksa whey protein takviyesi almalımıyım ? çünkü çalıştığım ağırlıklar gittikçe artıyor. bu konuda tereddütteyim. alman gerek dersen de git şu markayı al de alim =) ben karar veremiyorum..

Son düzenleme:
çok sağol güzel program.. bunu uygulim ben en iyisi. cuma dan başlarım.. bu arada evet uzun bir ara var ptesiden cumaya. o arada evde çalışabilirim çarşamba günü aslında. 5er kilo doumbelım var 2 tane. nasıl bir program uygulayabılırım ? bu ptesi cumrtesi cuma verdiğin programa uygun ?

ve ikinci yardımını istediğim: kilo boy orantıma da bakıldığı üzere. kilom çok az =) 2 ay oldu spora başlayalı 4 kilo aldım. böyle devam etmelimiyim. yoksa whey protein takviyesi almalımıyım ? çünkü çalıştığım ağırlıklar gittikçe artıyor. bu konuda tereddütteyim. alman gerek dersen de git şu markayı al de alim =) ben karar veremiyorum..

Özür dilerim gözümden kaçmış mesajın.P.tesinden cumaya olan uzun aranın nedeni pazartesi çok ağır bir program uygulaman. Bu sporda dinlenmek en az çalışmak kadar önemli.
Eğer imkanın varsa çarşamba günü çok ağır olmayan bir ev çalışması yapabilirsin.(Karın çok iyi olur.)
Bakmışsındır fakat yinede vereyim:)
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-dumbell-ile-al-ma-t13409.html oldukça faydalı hareketler mevcut.

2ayda 4 kilo alman oldukça iyi.Kilo boy orantısında benimde çok ciddi problemlerim var. Hepimizin ağırlıkları gittikçe artıyor:)
Şuanlık bir whey protein takviyesine ihtiyacın yok, parana yazık olur.(ayrıca whey kilo aldırmaz.)
Gün içerisinde tavuk, gece yatarken süt+lor şuanlık yeterde artar.
Ayrıca beslenme bölümüne gözatmanı öneririm oldukça faydalı bilgiler mevcut.

Sormak istediğin birşeyler olursa özel mesaj yolu ile de ulaşabilirsin.

iyi aksamlar başarılar

ben bu spora 65 kiloda başladım ve şimdi 85 kiloyum 7 senede 20 kilo aldım boyum 1 85 ve hiç bir takviye almadım. vücudum hiç balk olmadı, onun için kilo almaya çalışan arkadaşların yapması gereken sadece biraz sabır ve istikrar.

slm arkadaşlar

Arkadaşalr aranızda yeniyim..1.76 boyundayım ve kilom baya az ..63 kiloyum... yediğim besinlerin bana kilo bakımından hiç bir faydası yok :S 2 ay kadar spor yapmışlığım var ve kilo almak istiorum.. bunu protein tozu ile mi yapmam doğru olur yada likit amino asit kullanarak mı yapmam doğru olur..cvp yazarsanız sevinirim .. şimdiden tşkrler ..

Arkadaşalr aranızda yeniyim..1.76 boyundayım ve kilom baya az ..63 kiloyum... yediğim besinlerin bana kilo bakımından hiç bir faydası yok :S 2 ay kadar spor yapmışlığım var ve kilo almak istiorum.. bunu protein tozu ile mi yapmam doğru olur yada likit amino asit kullanarak mı yapmam doğru olur..cvp yazarsanız sevinirim .. şimdiden tşkrler ..

Yeni başlayanlar ve beslenme bölümünü incele orada bütün sorularına cevap bulabilirsin yani başladıysan amino asit veya proteine üç ay başvurma beslenme bölümündeki tariflere uymaya çalış hemen bir anda kilo alamazsın unutma bu bir sabır sporu

Bu ilk mesajım, öncelikle herkese selamlar. Mükemmel bir forum. Eminim ki çok işime yarayacak.
Bende şu metabolizması hızlı olanlardanım, bu yüzden kendimden ufak birkaç örnek vermek istedim ;
176 boyum var ve 50 kiloyum. Çocukluğumdan beri hiç kilo alamadım, eksikliğini de pek çekmedim ama yaş ilerledikçe insanın görüntüsüne biraz önem vermesi gerekiyor. Herneyse, geçen sene 1 ay boyunca salona gitmiştim ve sonra aynaya baktığımda inanamadım. Salon gerçekten geliştiriyor. Evde dumbell yada şınav çekmeyi çok denemiştim, fakat hiç faydalı olmadı. Neden, çünkü ev ortamında insanın dumbell kaldırmak ya da şınav mekik çekmek aklına gelmiyor. Yeni başlayacak arkadaşlar bence kesinlikle salona gitmeli.
Annemin hurafe kitabında 1 numaralı öğüt, ye ye otur, kilo alırsın..İyice kilo al sonra body e gidersin. Alayı hikaye. Bence bizim gibileri spor yapmadan kilo alamaz. Vücudu spora vermek lazım. Ben şahsen deliler gibi yiyorum. Hatta 1 keresinde annemle tartıştım bu yüzden ve kusana kadar yeme kararı aldım. Sabah kalkıp büyük boy pizza, öğlen öncesi 1 litre dondurmalı bisküvili süt, avuçlar dolusu fındık, öğlen kusana kadar ekmeksiz yenilen biftekler, litrelerce su, akşam öncesi paket paket cipsler gofretler, akşam makarna , bol mayonezli patates püresi. Yatmadan önce 2 kocaman börek ve büyük dilim mozaik pasta... Kısacası kusana kadar yedim. 3-4 gün boyunca böyle yaptım ve inanmazsınız belki, 1 kilo bile alamadım. Fakat salona gittiğimde 1 ay içinde 2-3 kilo almıştım...Üstelik bu kadar bile yemiyordum. Neden böyle oluyor bilmiyorum ama racon buymuş demekki. Salona gidelim dumbelllls
Umarım az da olsa faydası olmuştur.

ben bu spora 65 kiloda başladım ve şimdi 85 kiloyum 7 senede 20 kilo aldım boyum 1 85 ve hiç bir takviye almadım. vücudum hiç balk olmadı, onun için kilo almaya çalışan arkadaşların yapması gereken sadece biraz sabır ve istikrar.

waLLa bravo yha gerçekten çok iyi bir geLişme yeni başLayanLara örnek oLacak cinsten gerçekten sabır çok önemLi ah keşke bende 7 yıL bu sporu yapacak sabrı gösterebiLsem:D 61 kiLoda başLadım bende şuanda 64 kiLoyum 5 aydır sporu yapıyorum boy 180 her saLona gidişimde sabret herşey sabırLA diyerek kendimi motive ediyorum ve doaL oLmayan proteğin tozu faLan bunLara karşıyım çünkü herşey zamanLa ve sindire sindire oLur.Örneğin 1 ayda 5 kiLo verdim faLan şekLinde haberLer okuyosak 1 ayda veriLen 5 kiLo 1 ayda da geri aLınır ama 1 yıLda bu işi yaparsan vücut aLışır ve verdiin kiLoLarı geri aLmazsın.

CeZa_deLgado

hangi spor olursa olsun bırakacaksan başlamanın bir anlamı yok , önemli olan hayatının bir

parçası haline getirmendir sporu. Ara verdiğin zaman kendini kötü hissetmen gerekir, yani

bünyeye aşılamaya çalışmak lazım yaptığın sporu ve ondan kopmamak lazım.

Şartlar ne olursa olsun herkes kendine spor yapacak kadar zaman ve imkan ayırması

gerekir bence.

haklısın zaten ne demişler bügun spor yapmayanlar yarın pişman olacak:D geleceğe yatırım olarak görüyorum ben bu sporu. Kaslarım ne kadar güçlü olursa yaşlandıkça yıpranma ve güçsüzleşme daha yavaş olur.

herkese mrb.
1.70 boy 58 kiloyum...
kilo almak için forumda yayınlanan beslenme programını harfiyen uyguluyorum ve aynı zmanda da
iki gunde bir uyguladıgım bi programım var.
Flat Bench Lying Leg Raise
Dumbbell Side Bends
crunch
one-arm dumbell rows
şınav

barfiks...
Daha onceden beslenmeme dikkat etmeden spor yaptıgım icin pek fazla verim alamadım acıkcası ama yag oranım dusuk oldugu icin yinede az cok kaslar gozukuyo. Fakat daha guzel bir gorunume sahip olmam icin kilo almam şart. Sorum sudur ki; kilo almaya calısan birisinin bu egzersiz programını uygulaması kilo almasına engel mi?

Back
Yukarı