Yeni başlayanların maruz kaldığı baskı ve algı.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ftck
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ftck

Üye
Selamun aleyküm.

Ben fitnessa yeni başladım. Benimde içerisinde bulunduğum büyük bir kesimin hedefi bu sporu yaparak formda ve sağlıklı yaşamaktır. Plaj vücudu diye tabir edilen formu kendime hedef olarak seçtim. Bu sporun içine girer girmez sanki yüksek çaplı kollara, geniş omuzlara, büyük göğüslere sahip olmanız gerekiyormuş ta bunlar olmazsa dünyanın sonu gelecekmiş yada sanki hiç spor yapmasan daha iyi olacakmış gibi bir algıya sürüklenip bir şeyler satın almaya itiliyoruz.

Beslenmenin yetersiz kaldığı yerde destek olsun diye protein tozu aldım. Yok bcaa almazsan olmaz, cla almazsan yağ yakamazsın, şunu almazsan pump olamazsın vs. vs. Yahu beni podyuma çıkarmak için bekleyen bir menajerim yok, benim kimseye bir şey kanıtlama çabam yok, yarışmaya falan katılmayacağım... Salonlarda, youtube ve forumlar üzerinde en bilinçli dediğimiz insanlar bile bunu yapıyor.

Pump göğüslere, top gibi omuzlara, kablo döşenmiş gibi damarlı kollara , çizgili bir sırta sahip olmak güzel bir şey ama bu eşittir sağlık demek değil. "Beslenme kalitemi artırıp biraz zaman ayırayım ve sağlıklı yaşayıp formda kalayım, giydiğim üzerime otursun vs. vs. benim hedefim budur" dediğimiz zaman uzaylı muamelesi görüyoruz.

Bazıları bu algıya kaptırıp ekonomik düzenini bozarak bir süre zorlayıp sonra eli ayağı çekiyor, bazısı direk soğuyor ve sporu terk ediyor, çok küçük bir kısım bu sürece tutunabiliyor. Yine içerisinde bulunduğum ve bu algı furyasına kendisini sindirtmeyen küçük bir kısımda bu algı ve baskılara aldırış etmemeyi başarıp formunu korumak için kısıtlı zaman, çaba ve harcamayla formunu ve sağlığını korumak için sporunu yapıyor.

Bu durum bana dert oldu, burada benim gibi insanların olduğunu ve beni anlayacaklarını düşünerek konuyu açmış bulundum.

Cümleten selamlar.

İnsanımızın durumu şu:
Yumurtanın besin değerinin yarısı kadar olan bir şeyi, paketleyip cilalayıp sporcu takviyesi diye satarsan, evde yumurta yemek yerine daha fazla para verip onu alıyorlar.

Ben kendi sikletimde Türkiye Karate şampiyonu olduğumda, protein tozu, Bcaa nedir onu bile bilmezdim, bırak kullanmayı ne olduklarını bile bilmezdim. Ama şimdi; boksa, kick boksa, karateye başlayanlar daha 2-3 ay geçmeden bunlara saldırıyorlar. Herkesin elinde gıda takviyesi.
Bırak vücut geliştirmeyi, dövüş sporları ile uğraşanlar bile spora başlar başlamaz bunlara yönelmek istiyor.

Nasıl bir pazar olmuşsa, cidden insanları gereksiz yere büyülemiş. Bu ürünler konusunda o kadar çok reklam bombardımanına maruz kalınıyor ki, düzenli supplement alamayacaklar sporu bırakma noktasına geliyor.Çünkü onu olmazsa olmaz sanıyor.

bu işin içine yeni dahil olmanızla bunların farkındalığına erişmeniz çok güzel malesef piyasamız böyle yapılabilcek en iyi şey öğrenmek ve kendi hedeflerine göre yolunu çizmek gerisini kafaya takmaya gerek yok herkez bişey der durur zaten

spor sağlık için yapılır.evet vg sporu kas için de yapılır ama sağlık elden gidince gerisi boş.bende okula yemek götürüyorum millet bakıyor.hayır ben sizin gibi değilim,kendime bakıyorum sonrada bana aa knk nasıl yaptın tozla mı fln? diyorum toz gereksiz diye şuan lor yiyorum çok memnunum.herifin biri geliyor boş boş eleştiriler fln.yani seni anlıyorum.önemli olan sağlıklı ve uzun bir ömür.bu forumda da o kadar bilgisiz var ki hala daha tozları savunan

spor sağlık için yapılır.evet vg sporu kas için de yapılır ama sağlık elden gidince gerisi boş.bende okula yemek götürüyorum millet bakıyor.hayır ben sizin gibi değilim,kendime bakıyorum sonrada bana aa knk nasıl yaptın tozla mı fln? diyorum toz gereksiz diye şuan lor yiyorum çok memnunum.herifin biri geliyor boş boş eleştiriler fln.yani seni anlıyorum.önemli olan sağlıklı ve uzun bir ömür.bu forumda da o kadar bilgisiz var ki hala daha tozları savunan
Spor hakkında en çok spor yapmayanlar konuşur. :D Onları aldırmıyorum ben, spor camiasının dışında birde böyle tipler var.

Vücut hafiften dolmaya başladı, bir akrabam "ilaç milaç toz moz onlardan kullanmıyorun dimi? kanser yapıyor onlar bak" diyor. :D

Bu konuda en büyük pay sahipleri 3-5 dandik, kalitesiz destek ürününü ücretsiz alabilmek için tuvalette, banyoda, ve gittikleri her yerde YouTube ve Instagram hesapları üzerinden reklam yapan sözde fitness/uzaktan eğitim şarlatanları ve bunlara eş değer YouTuberlar.
Genç ve işi bilmeyen kesim bu şarlatanlara güvenip onlar gibi olabileceklerini düşünüp (bu algıyı da yayınlarında oluşturuyorlar takipçilerine) kullandıkları, önerdikleri her şeyi satın almaya başlıyorlar.
Salonda görüyorum; henüz hiç bir egzersizi doğru yapamayan adamların yanlarında bir yığın Intra-workout var. Arkadaşım dur, önce ne yaptığını gör, hareketleri oturt, bu sporda hedefin ney onu belirle, alt yapını oluşturup öyle ilerle ama yok; herkes elinde bir yığın takviye ile salonda geziyor ki bu insanların hiç biri ne düzenli besleniyor, ne de düzenli bir antrenman rutini var.

Şuan aktif YouTube yayını yapanlara bakın; kanallarında en az 20 tane ürün reklamı ve tanıtımı var. Şunu alırsanız şu oluyor, bunu alırsanız bu oluyor, şu çok önemli, bunu mutlaka kullanmalısınız, bu olmazsa yağ yakımı olmaz vs, konuyu açan arkadaş her şeyi özetlemiş, önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konuya değinilmiş.

Spor hakkında en çok spor yapmayanlar konuşur. :D Onları aldırmıyorum ben, spor camiasının dışında birde böyle tipler var.

Vücut hafiften dolmaya başladı, bir akrabam "ilaç milaç toz moz onlardan kullanmıyorun dimi? kanser yapıyor onlar bak" diyor. :D
işin kötü bu sporun içinde olan bazı sahislarda böyle konusuyor
Aynısını bana diyor amcam toz alma diye fln.biz bu sporda ülke olarak gelişmedik.sigara içenler bile eleştiriyor.sen saglkiksizsin diye.ama güzel olan ne biliyor musun aynada kendime bakıyorum ve kan testine bakıyorum hem için hem dişim sağlıklı.zaten bu insanları dinlesem buralara gelemezdim-dik.bi arkadaşım diyor toz alıyorsun hiç bir şey yok sende eh biraz kol var diye spordan bu arkadaşa diyor getirin kol 42 cm diye bu cahil konusuyor ben ve spor arkadaşım gülüyoruz.sonra diyor bu cahil sen toz alıyorsun kısır yapıyor bende Alicam diyor.biz iyice guluyoruz

Aynısını bana diyor amcam toz alma diye fln.biz bu sporda ülke olarak gelişmedik.sigara içenler bile eleştiriyor.sen saglkiksizsin diye.ama güzel olan ne biliyor musun aynada kendime bakıyorum ve kan testine bakıyorum hem için hem dişim sağlıklı.zaten bu insanları dinlesem buralara gelemezdim-dik.bi arkadaşım diyor toz alıyorsun hiç bir şey yok sende eh biraz kol var diye spordan bu arkadaşa diyor getirin kol 42 cm diye bu cahil konusuyor ben ve spor arkadaşım gülüyoruz.sonra diyor bu cahil sen toz alıyorsun kısır yapıyor bende Alicam diyor.biz iyice guluyoruz
K I S K A N I Y O R L A R

Bu kadar basit :)[DOUBLEPOST=1523432533][/DOUBLEPOST]
Bu konuda en büyük pay sahipleri 3-5 dandik, kalitesiz destek ürününü ücretsiz alabilmek için tuvalette, banyoda, ve gittikleri her yerde YouTube ve Instagram hesapları üzerinden reklam yapan sözde fitness/uzaktan eğitim şarlatanları ve bunlara eş değer YouTuberlar.
Genç ve işi bilmeyen kesim bu şarlatanlara güvenip onlar gibi olabileceklerini düşünüp (bu algıyı da yayınlarında oluşturuyorlar takipçilerine) kullandıkları, önerdikleri her şeyi satın almaya başlıyorlar.
Salonda görüyorum; henüz hiç bir egzersizi doğru yapamayan adamların yanlarında bir yığın Intra-workout var. Arkadaşım dur, önce ne yaptığını gör, hareketleri oturt, bu sporda hedefin ney onu belirle, alt yapını oluşturup öyle ilerle ama yok; herkes elinde bir yığın takviye ile salonda geziyor ki bu insanların hiç biri ne düzenli besleniyor, ne de düzenli bir antrenman rutini var.

Şuan aktif YouTube yayını yapanlara bakın; kanallarında en az 20 tane ürün reklamı ve tanıtımı var. Şunu alırsanız şu oluyor, bunu alırsanız bu oluyor, şu çok önemli, bunu mutlaka kullanmalısınız, bu olmazsa yağ yakımı olmaz vs, konuyu açan arkadaş her şeyi özetlemiş, önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konuya değinilmiş.

Bir iki tanesi dışında insanları düşünenini görmedim. Evet malesef onlarcasından sadece bir kaç tanesi insanları düşünüyor. Üç kuruş için yoka var diyorlar, siyaha beyaz diyorlar.

Salonda bir çocuk var, daha 20 yaşında bile değil, daha sakalları yeni yeni çıkıyor, cebinden bir avuç hap çıkardı, abi şu şuna yarıyor şu şuna yarıyor vs. vs. diye anlatıyor. Bu çocuk sebze tüketmiyor, hayvansal protein tüketmiyor, kaliteli karbonhidrat tüketmiyor, vücut neyi kasa çevirecek bundan haberi yok. Ben bununla diyaloğa girmedim çünkü ne desem anlamayacak.

Yazık, çok yazık gerçekten.

Son düzenleme:

Bu da en komik tarafı. Bana da günde 1 paket sigara içen arkadaşlarım gelip; o plastik şişede sürekli su içiyorsun, hiç sağlıklı değil, cam şişe taşı en azından diyorlar. Oysa her gün iş yerine gelirken suyu yeniliyorum. :D

Bir iki tanesi dışında insanları düşünenini görmedim. Evet malesef onlarcasından sadece bir kaç tanesi insanları düşünüyor. Üç kuruş için yoka var diyorlar, siyaha beyaz diyorlar.

Salonda bir çocuk var, daha 20 yaşında bile değil, cebinden bir avuç hap çıkardı, abi şu şuna yarıyor şu şuna yarıyor vs. vs. diye anlatıyor. Bu çocuk sebze tüketmiyor, hayvansal protein tüketmiyor, kaliteli karbonhidrat tüketmiyor, vücut neyi kasa çevirecek bundan haberi yok. Ben bununla diyaloğa girmedim çünkü ne desem anlamayacak.

Diyaloğa girmemekle en doğrusunu yapıyorsun. Bilinçli insanlar olmadıkları için bu tür konuşmalarda iletişim bozukluğu yaşıyorlar, nezaket ve algı oranları %0.

Salonda bir çocuk var, daha 20 yaşında bile değil, daha sakalları yeni yeni çıkıyor, cebinden bir avuç hap çıkardı, abi şu şuna yarıyor şu şuna yarıyor vs. vs. diye anlatıyor. Bu çocuk sebze tüketmiyor, hayvansal protein tüketmiyor, kaliteli karbonhidrat tüketmiyor, vücut neyi kasa çevirecek bundan haberi yok. Ben bununla diyaloğa girmedim çünkü ne desem anlamayacak.

Çok haklısın.ama boşver her koyun kendi bacağından asılır.bunlar laf dan da anlamaz.cahille tartismayi kazansanda aslında kaybeden sen oluyorsun.zamanin gidiyor cunku.bi de kıskanan böyle konusuyor

Back
Yukarı