Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben biraz evhamlıyım, hastalık hastasıyım ister istemez kafama taktım bu durumu. Psikolojik bir olay ama şu 2 cevap bile rahatlattı beni biraz. Çevremdekiler dalga geçiyor o yüzden bende forumu kullanmak zorunda kaldım.
Kısaca kalp büyümesi, krizi , teklemesi gibi şeylerden korktum

Kalp büyümesi kaslarıda büyütür yani kalp kaslarını ve kalp daha stabil halde calısır kolay kolay durduk yere tansiyonuz düşmez yükselmez mesela ve her zamankinden daha az yorulur kalp .

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kalbin büyümesi beni çok endişelendirmişti ilk duyduğumda, çok korkmuştum ve hemen araştırdım ama kafam o kadar çok karıştıki okuduğumdanda bir şey anlamaz oldum. Protein tozu gibi hiç bir ek besin kullanmadan bu spora başlasam benimde kalbim büyüyecekmi ? Çok istiyorum bu spora başlamak, her şeyimi hazırladım çantam ayakkabım güselce, paramıda hazır ettim 2 gün sonra başlayacaktım ki kalbin büyümesi çıktı ortaya ve şimdi korkuyorum salona yazılmaya. Biraz aptal gözükebilirim biliyorum ancak derdimi anlatmadan da yaptığım araştırmanın faydası olmuyor psikolojik. Düşünüyorum inşaatlarda taş taşıyan insanları ve diyorum ki hepsinin kalbi büyümüşmü acaba diye :)
Kusura bakma ama saçmaladın ya :D kim söyledi sana bunları. Bu sporu layığıyla yapamayanlar meyvesini alamayanlar kötülüyo işte nolsun adam vücut geliştirme yapıyo kalp krizi geçiriyo diyolar kalbi büyütüyo bırak allah aşkına :D tamam araştırmadım belki vardır kalp büyümesi oda bi kas sonuçta ama sen dışardaki kaslarını çalışarak iyi beslenerek dinlendirerek zar zor şişiriyosun kalbine hiç bi antreman falan yapmadan nasıl büyümesini beklersinki o dediğin olay olsa olsa ronnie coleman , jay cutler vb. adamlarda olur yani ona bakarsan futboldada kalp krizinden ölenler var bokstada aynı şekilde ayrıca basketboldada geçen videosu vardı adamın bacağı ne biçim ortadan ikiye kırılmıştı yani şunu demek istiyorum kalp ti şuydu buydu diyerek v.g kirletilmemeli düzgün yapıldığı takdirde diğer tüm sporlardan sağlıklı ve risksiz olduğunu düşünüyorum başlamanı da tavsiye ederim . Bu arada herkesin dediğine inanma herkes kendine göre konuşur çünkü bi adam A antremanını etkili bulur öbürü B antremanını .

yaklaşık 7-8 ay önce fitnese başladım sadece kilo vermek için 3 5 ay içerisinde 30 kiloya yakın kilo verdim
daha sonra ara verdim ama bir aydır aynı şekilde devam ediyorum
şimdi ise vucut yapma işlemindeyim sizin önerileriniz neler
öyle fazla bi buyuk vucudum olsun istemiyorum sadece iyi görünüm için
kol kanatlar göğüs biraz cıksın göbek biraz olsun yok gözüksün yeter
şimdiden yardımcı olacagınız için teşekkürler

Merhaba arkadaşlar, vg'de yeniyim 2.haftama gireceğim programım'da doğru düzgün bir bacak günü yok çoğunlukla sırttan sonra squad ve leg extension yapıp çıkıyorum. Haftada 3 gün gögüs ön kol çalışması yapıyorum, 4 set 10-12 tekrarla çünkü üst vücudum bacaklarıma göre oldukça zayıf.. Küçüklüğümden beri hep bisikleti sevmişimdir ve hayatımda hep olmuştur vg'den önce her gün günde 23km yol yapardım bisikletim ile, sanırım bu yüzden bacaklarım üst vücuduma göre daha kuvvetli, daha önce hiç leg extension yüzü görmemiş bacaklarla 4 set 12 tekrar 50-55kg leg ext. yapabiliyorum.

Programım şu şekilde;
Pazt: göğüs-ön kol;
Bench Press
Dumbell fly
İncle press(en nefret ettiğim ve zorlandığım hareket :)
Butterfly
Hummer
Barbel curl
Dumbel curl veya Standing Cable Curls

Salı: arka kol omuz;
Machine Deltoid Military Presses
Machine deltoid military press'in dumbel ile yapılanı tam adını bilmiyorum.
Dumbel ile yana açma(lateral raises)
Dumbel ile öne açma(front dumbel raised)
Dumbel ile arkaya açma(Bent-Over Dumbbell Lateral Raises)
Dumbbell shrugs
Standing One Arm Dumbbell Extensions

Lying Triceps Extensions
Straight Bar Triceps Pushdowns

Carşamba
Off

Perşembe;
^Pazt tekrar

Cuma sırt arka kol;
Pulldown rear( şuanda pulldown front yapmıyorum ancak rear'dan sonra front'da yapmayı düşünüyorum.)
Pulldowns front
Seated (Cable) Row
Lying Triceps Extensions

Cumartesi;
^Pazt

Pazar;
Off

Haftada 5 gün çalışmış oluyorum, ancak bacak hareketlerini hangi güne koyayım karar veremedim.. Perşembe'mi yoksa Cumartesi'mi ? bana kalırsa Cumartesi günü daha iyi gibi siz ne diyorsunuz ?

Son düzenleme:
yaklaşık 7-8 ay önce fitnese başladım sadece kilo vermek için 3 5 ay içerisinde 30 kiloya yakın kilo verdim
daha sonra ara verdim ama bir aydır aynı şekilde devam ediyorum
şimdi ise vucut yapma işlemindeyim sizin önerileriniz neler
öyle fazla bi buyuk vucudum olsun istemiyorum sadece iyi görünüm için
kol kanatlar göğüs biraz cıksın göbek biraz olsun yok gözüksün yeter
şimdiden yardımcı olacagınız için teşekkürler
Vücut yaparken yani kas kütlesi üretirken aynı zamandada zayıflanılmaz yani zayıflanılır ama sonuçlar feci olur eğer kas yapcam diyosan ve 30 kilo verip normal fit duruma gelmiş isen makarna pilav ye ( yumurta, et ve süt her halükarda olucak zaten) ama eğer hala kilo fazlam var diyosan makarna pilav yemeyebilirsin ayrıca fazla büyük vücut yapmak zor iştir zaten ona kafanı yorma az kas yapmak istersen az yaparsın rahat ol. Hacim için kendine uygun programlar bulmalısın büyük kaslarda max. 4 hareket küçük kaslarda max. 3 hareket yapmanı öneririm fazlası zarardır bana kalırsa o 4 yada 3 hareketi adam akıllı yaptın mı gerisine gerek kalmaz zaten ayrıca bacak çalışmayı ihmal etme. Her antreman sonrası veya öncesi enseye ve göğse barfiks çek
Merhaba arkadaşlar, vg'de yeniyim 2.haftama gireceğim programım'da doğru düzgün bir bacak günü yok çoğunlukla sırttan sonra squad ve leg extension yapıp çıkıyorum. Haftada 3 gün gögüs ön kol çalışması yapıyorum, 4 set 10-12 tekrarla çünkü üst vücudum bacaklarıma göre oldukça zayıf.. Küçüklüğümden beri hep bisikleti sevmişimdir ve hayatımda hep olmuştur vg'den önce her gün günde 23km yol yapardım bisikletim ile, sanırım bu yüzden bacaklarım üst vücuduma göre daha kuvvetli, daha önce hiç leg extension yüzü görmemiş bacaklarla 4 set 12 tekrar 50-55kg leg ext. yapabiliyorum.

Programım şu şekilde;
Pazt: göğüs-ön kol;
Bench Press
Dumbell fly
İncle press(en nefret ettiğim ve zorlandığım hareket :)
Butterfly
Hummer
Barbel curl
Dumbel curl veya Standing Cable Curls

Salı: arka kol omuz;
Machine Deltoid Military Presses
Machine deltoid military press'in dumbel ile yapılanı tam adını bilmiyorum.
Dumbel ile yana açma(lateral raises)
Dumbel ile öne açma(front dumbel raised)
Dumbel ile arkaya açma(Bent-Over Dumbbell Lateral Raises)
Dumbbell shrugs

Lying Triceps Extensions

Carşamba
Off

Perşembe;
^Pazt tekrar

Cuma sırt arka kol;
Pulldown rear( şuanda pulldown front yapmıyorum ancak rear'dan sonra front'da yapmayı düşünüyorum.)
Pulldowns front
Seated (Cable) Row
Lying Triceps Extensions

Cumartesi;
^Pazt

Pazar;
Off

Haftada 5 gün çalışmış oluyorum, ancak bacak hareketlerini hangi güne koyayım karar veremedim.. Perşembe'mi yoksa Cumartesi'mi ? bana kalırsa Cumartesi günü daha iyi gibi siz ne diyorsunuz ?
Eğer vg ye yeni başladım diyosan 2. haftam diyosan bi kere bi sakin ol derim haftada 5 gün çalışmak gereksizdir senin seviyen için ilk 2 yada 3 hafta adaptasyon programı dediğimiz hafif tempolu antreman programı uygulanır genelde v.g de ve haftada 3 gün falan gelinir ilk 1-2 ay ondan sonra kendin bakarsın bana yetiyomu daha fazla yapabilir miyim diye ona göre arttırırsın bacak için ayrı bi gün yapmak en temizidir diye düşünüyorum hep en büyük kasımız çünkü bacak ona ayrı gün odaklanmak mantıklı olandır. Ağırdan al biraz işi yavaş yavaş oluyo kas dediğin şey

En çabuk gelişen bölege anladım ki kol kası.2,5 ayda 31 den 36 oldu benimki de...Salı ve cumartesi günleri göğüs ile birlikte giriyorum 3X10 şeklinde tek memnun olduğum taraf şuan için bu,diğer bölgeleri çok geride.

Diyetisyene gittim çok inandırıcı gelmedi ama yağ oranım % 11.5 çıktı ölçüm cihazlarında yani 9 kilo oranında. bunun doğruluk payı var mı sizce arkadaşlar
kilom 82 yapılı bir vücudum var

Merhabalar. Engelimden dolayı spor salonuna gidemiyorum. Evde kol ve göğüs çalışmak istiyorum. Başlangıç olarak 3 kg lık dumbel var. Mesela ilk gün 3 er set kollardan sonra göğüs çalışmak uygun olurmu arkadaslar Olursa geçişler arası dinlenme süresi ne kadar olmalı.. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla

Merhabalar. Engelimden dolayı spor salonuna gidemiyorum. Evde kol ve göğüs çalışmak istiyorum. Başlangıç olarak 3 kg lık dumbel var. Mesela ilk gün 3 er set kollardan sonra göğüs çalışmak uygun olurmu arkadaslar Olursa geçişler arası dinlenme süresi ne kadar olmalı.. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla
biceps triceps ve göğüs yapıcam diyosan olmaz ama göğüs biceps şeklinde çalısabilirsin tricepsle yapmamanı öneririm çünkü zaten göğüste triceps e de vuruyo yani performansın düşebilir iki antremandan birinde. Hangisini önce yaparsan sonraki yapacağın daha düşük verimle geçer. 3 kg lik dumbel az ama engelinden bahsedersen daha yardımcı olabilirim.

biceps triceps ve göğüs yapıcam diyosan olmaz ama göğüs biceps şeklinde çalısabilirsin tricepsle yapmamanı öneririm çünkü zaten göğüste triceps e de vuruyo yani performansın düşebilir iki antremandan birinde. Hangisini önce yaparsan sonraki yapacağın daha düşük verimle geçer. 3 kg lik dumbel az ama engelinden bahsedersen daha yardımcı olabilirim.

Atahan bey ozaman göğüs ve biceps çalışsam verim alabilirmiyim. Ben başlangıç olarak 3 kg düşündüm ama sizce hangi kilo uygun. Sol bacağım engelli. yani ya oturarak yada yatarak ağırlık çalışabilirim ayakta duramıyorum çünkü. Bu arada yaşım 27 :)

değerli hocalarım şuan boyum 1.85 kilom 77 bugün itibariyle yüzmeye başlıyorum yüzme havuzuna abone oldum benim öğrenmek istediğim konu göbek bölgesinde biraz yağ birikintisi var onu yüzme ile eritebilir miyim yada bölgesel yağ eritme bir şey var mıdır yüzmeden önce göbeğin erimesi için yapmam gereken hareket var mıdır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

değerli hocalarım şuan boyum 1.85 kilom 77 bugün itibariyle yüzmeye başlıyorum yüzme havuzuna abone oldum benim öğrenmek istediğim konu göbek bölgesinde biraz yağ birikintisi var onu yüzme ile eritebilir miyim yada bölgesel yağ eritme bir şey var mıdır yüzmeden önce göbeğin erimesi için yapmam gereken hareket var mıdır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
eğer beslenmeniz iyise abur cubur ve boş gıdalardan uzak duruyorsanız yüzme ile kilo veriirsiniz birde karın hareketleri göbek eritmez karın kaslarını çalıştırır sadece yani yağlar kalır kaldığı yerde

Back
Yukarı