Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam arkadaşlar ben 27 yaşındayım 1.85 boy ve 100 kilo civarındayım kilo sadece karın kısmında var öyle aşırı yağlanma şeklinde değil bunları eritip aşırı kaslı bir vücut değilde daha çok fit düz bir vücut istiyorum tabi biraz hatlar ortaya çıksın istiyorum ve şöyle bir durum var epilepsi hastasıyım 1 senedir ilaç kullanıyorum oda kilo aldırıyor aşırı kendimi yormadan zorlamadan program önerisi olan varmıdır + olarak sporun yapılma saatinin bir önemi varmıdır ne zaman yapılır ise daha verimli olur yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler şimdiden.

Merhabalalar ben Askeri ogrenciyim Spor sinavlarıma 3ay var ve baya kotu durumdayım 0 barfix cekiyorum 6 7 tane cekmem gerekiyo 38 sınav cekmem lazım 2 dk da suan 5 sınav zor cekıyodum ama herabah kosu sonra bıraz sınav felan derken 10 tane cekıyorum suan ıcın 10x3 part olarak ama cok eksigim var spor salonumuz var kosu bandı dısınta tum aletler var gunluk yapıla bılcek bi program cıkarta bılırse bı hocamız duzenlı olarak yapmam lazım k.bakmayın rahatsız ettiysem iyi forumlar
bu arada 184 boy 75 kilo

merhaba ben 19 yaşındayım. Vücut geliştirmeye başlamayı düşünüyorum.Forumda yapılan spor kadar beslenmenin de çok önemli olduğunu gördüm.Spor salonundakı eğitmenin vereceği beslenme programına güvenebilirmiyim yoksa ayrıca bi beslenme uzmanına gitmem gerekir mi ? Bi de şu protein tozları vb. şeylere spora başladıktan ne kadar sonra başlamalıyım ? Şimdiden teşekürler

Hocalarım kolay gelsin
Öncelikle etik açıdan uygunsuz olacağından isim vermeden sorumu soracağım.Ben bir spor salonuna düzensiz olarak (3 ay devamlı 6 ay sonra 2 ay devamlı) devam ediyorum.Gilbert sendromu denen bir kaaciğer düzensizliğine(uygun kelime mi bilemedim) sahibim.Salon çok kalabalık ve salondaki demirbaşlar da belli hoca sayısı az ama nitelikli fakat herkesle ilgilenemiyorlar haliyle.Beni her başlayışımda 6 ay fitness tarzı bir standart programa verip sonra bölgesele geçmeye yöneltiyor.Bende bu karaciğer sorunumdan kaynaklı 3 4 sonra ruhsal hezeyanlar yaşıyorum.Sizce artık hocama gidip bölgesele geçmeyi söylemeli miyim??
Şimdiden teşekkürler

Sa Beyler
BEN MEHMET ALI YASM 16
2.5 ay dogal fitness yaptm
gunleri cuma cumartesi.belirli bir programim vardi.ilk basladigmda herseyde cok zorlaniyordm. 1.72 60 kiloydm ama kas olarak hic birsey yoktu neredeyse biraz gogus biraz pazum vardi daha sonra alismaya basladm gittikce kilolarm yukseldi karnim oncekine gore baya sertlesti ve 8 dilim temeli atildi. Gogus kanat pazu arkakol olarak baya iyilestm. Mesela pazuda en basta 10 kilodan maksimum 8 yapip ikinci sette 1-2 yapiordm daha sonra 2. Ayin sonunda 15 kiloyla 4 x 8 yapiordm tabi zorlanarak :D son setlerde 6 ve 5 e dusuordu. Bench press en basta 20 kiloyken 2. Ay sonu 40 a cikti. Dumbell fly 5 den 10 a . Barfiks cekemiyordm cekmeye basladm . Arkakol ve kanat makinesnde 20 den 40 a ciktm dips te basta yapmaya calistigmda dahi kollarm dayanmayip dusecek gibi olurken sonralari 12 yapabilmeye basladm . Nese kisacasi eskiye gore cok daha iyi bi vucuda sahip oldm simdi bunlari neden anlattin diceksnz hakli olarak :D size sorum su body i biraktm su an birakmamin 6. Ayi kilomu ogrendgmde sok oldm 51 kiloya dusmusm bunun sebebi ne bileniniz varsa acl cevap ltfn aslinda bende zayifladigimin farkindaydm ama bu kadarini tahmin etmiyordm ustune su an boyumda uzadi 1.77 oldm.cok ince gozukuyorm tisortu cikarip baktgmda fena bi goruntu degil hala 8 dilim duruyor kutlesi biraz azalsada. Gogus ve kanatda yerinde. ama boyumun uzadigndanmi bilmiyorm neden bu kadar zayifladm kafamla govdem nerdeyse ayni buyuklukte olcak yakinda neden boyle arkadaslar bilen varsa lutfen cevap yazsn ne yapmam lazm ?

Merhabalalar ben Askeri ogrenciyim Spor sinavlarıma 3ay var ve baya kotu durumdayım 0 barfix cekiyorum 6 7 tane cekmem gerekiyo 38 sınav cekmem lazım 2 dk da suan 5 sınav zor cekıyodum ama herabah kosu sonra bıraz sınav felan derken 10 tane cekıyorum suan ıcın 10x3 part olarak ama cok eksigim var spor salonumuz var kosu bandı dısınta tum aletler var gunluk yapıla bılcek bi program cıkarta bılırse bı hocamız duzenlı olarak yapmam lazım k.bakmayın rahatsız ettiysem iyi forumlar
bu arada 184 boy 75 kilo
[DOUBLEPOST=1418584771][/DOUBLEPOST]3 ayda cok rahat sinav ve barfiksi o miktarlara getirebilirsn barfiksi destekli cek 4 set 10 ar sinavda ceke ceke gelisr sorun degl. Ama ara vermeyi unutma 4 gun calis 3 gunu dinlen. Sinavi cekebildign kadar cek sinirini zorla nizami cek her ikisinide 3 aya yaparsn.

Merhaba, 162 boyunda 48 kilo ve 26 yasindayim bayanim.Vucut kas kutlemi artirmak istiyorum.60 kilodan 48 kiloya dustum,kilo almadan saglikli bi vucuda kavusmak istiyorum.suan gogus ve sirt kemiklerim gorunuyo ve ben bundan cok rahatsizm.saglikli gorunen bi vucuda sahip olmak istiyorum.bundan once hic spor yapmadim.ozellikle gogus ve kalca kas kutlemi artirmak istiyorum. ne yapmam gerekio.evimde bir spor salonu var ve ben haftanin 4 gunu duzenli spor yapabilirim.tavsiyelerinizi bekliourm

Boyum 1.91 Kilom 85, Yaklaşık 3 ay sonra proteine başlayacağım ve 3 ay içinde düzgün bir kardio programı ile protein tozuna başlayana kadar vücudumdaki fazla yağlar,sarkmaları ortadan kaldırmak istiyorum, nasıl yağ yakabilirim? Kilo vermeden yani.

Merhaba ben 19 yaşında aslında zayıf bi bayanım. Birazcık daha zayıflamak istiyorum 2 aydır cardio yapıyorum. Merak ettiğim şey biraz da kalçam büyüsün istiyorum. Squat falan yapıyorum ama pek faydasını göremedim. Protein tozu kullanmayı düşünüyorum ama bacaklarım kalınlaşsın istemiyorum. Biri bu konuda yardımcı olabilir mi?

Merhabalar. Yasım 22 boy 185 64kiloyum. 1 2 hafta kadar sonra spor salonunda spora baslayacagım. Ögrenciyim aynı zamanda yurtta kalıyorum. Bazı besinlere ulasmam zor. Onun yerine giderilebilcek ve spora birlikte 75kilo civarına cıkmak için ne yapmam gereklidir? Ne kadar sürede 75 kiloya cıkabilirim bigli sahibi arkadaşlarım? Ve tavsiye üzerine Dymatize super mass gainer aldım. Sporla birlikte kullanacagım. +Vucuduma bakınca moralim bozuluyor bunu da eklemek istiyorum. Saglık problemim bulunmamaktadır.

İyi forumlar ben yaklaşık 1 yıldır 10 kg lık dumbellar ile evde spor yapıyorum dün halter siparişi verdim merak ettiğim nokta 120 cm z bara kaç tane plaka takılabilir ? Yani ben 5kgx4 . 1.5kgx4 1kgx4 toplam 12 plaka bu uzun bara ekleyebilir miyim ekledigim takdirde ortalama 30 bar agirliyla 35 kg ediyor bu iç göğüs çalışmam için yeterli bir agirlikmi sizce..Çok tesekkur ederim şimdiden

Merhaba arkadaşlar ben 16 yasında 1.82 boyunda 75 kiloda ogrenciyim göğüs omuz karın felan hic kas yok cok fazla yag var cok cok az biceps var altı gün önce spor salonunda vucut gelistirmeye basladim ama kilo almaya basladim bu iyi biseymi birde bu yaglari yakip kas yapabilirmiyim bir program onerebilirmisiniz okuldan dolayı gunasiri calisiyorum

Yağları yakabilirsin.işe hergun düzenli olarak şınav mekik çekmekle başla derim spor salonuna gidiyorsun zaten beslenmede çok önemli etmen antrenmandan yarim saat sonra protein ağırlıklı beslenmen lazim bunlar ileriki safhalar bence şuan en önemli sınav mekik.Ayrıca 5 kg dumbellarla biceps triceps omuz hatta göğüs kaslarını bile zamanla yapabilirsin..En önemli şey azim ve kararlılık gerisi gelecektir İyi çalışmalar

Yağları yakabilirsin.işe hergun düzenli olarak şınav mekik çekmekle başla derim spor salonuna gidiyorsun zaten beslenmede çok önemli etmen antrenmandan yarim saat sonra protein ağırlıklı beslenmen lazim bunlar ileriki safhalar bence şuan en önemli sınav mekik.Ayrıca 5 kg dumbellarla biceps triceps omuz hatta göğüs kaslarını bile zamanla yapabilirsin..En önemli şey azim ve kararlılık gerisi gelecektir İyi çalışmalar
Anladim tesekkur ederim

Yaşım 16 ve boyum 1.76 yani yaşıtlarıma göre 3-4 cm kısayım. Boy uzaması çoğunlukla genetik ve ergenlikle ilgiliymiş. Benim abim şu an 21 yaşında ve boyu 1.87 babam 1.75 annem de 1.68 falan. Bu verilere göre boyum 20li yaşlarda 1.80i bulur gibi geliyor fakat şöyle bir durum var ben yaşıtlarımdan daha erken ergenliğe girdim. Yani erken ergenlik sorunu var ve uzmanlar bunun boy kısalığı demek olduğunu belirtiyor. Yaşım 12 iken falan ergenliğe girmistim. 10-12 yaşları arasında da yüzmeye gitmiştim. İste ilk olarak merak ettiğim konu bu acaba uzamam durmuş mudur ve dediğim gibi 1.80 olabilme ihtimalim var mı?
Şu an ölçülerim :
Boy: 176
Kilo: 72
Omuz: 110
Göğüs:102
Bel: 84
Kol: 33
Sizce omzumun 120 cm veya üstü olması söz konusu mu ya da sizde boyle bir değisim oldu mu? tesekkurler simdiden :)

Merhabalar herkeze boyum 198 kilom 82 basketbolcuyum ama ara vermeye karar verdim bodye başladım 3 aydır gidiyorum iyi bi gelişme gösterdim
kol 35
gögüs 105
omuz 124
ama sorunum varki biraz zayıfım ama fitim suplement olarak whey gold kullanıyorum ama kilom hep sabit kalıyo kendi kilomda kaslanıyorum ama artk büyümek de istiyorum
geiner takviyesi başlayımmı yaglanma olurmu yoksa wheyle devammı edeyim teşekkürler[DOUBLEPOST=1423492715][/DOUBLEPOST]Merhabalar herkeze boyum 198 kilom 82 basketbolcuyum ama ara vermeye karar verdim bodye başladım 3 aydır gidiyorum iyi bi gelişme gösterdim
kol 35
gögüs 105
omuz 124
ama sorunum varki biraz zayıfım ama fitim suplement olarak whey gold kullanıyorum ama kilom hep sabit kalıyo kendi kilomda kaslanıyorum ama artk büyümek de istiyorum
geiner takviyesi başlayımmı yaglanma olurmu yoksa wheyle devammı edeyim teşekkürler

ben sırtım göğsüm kollarım aşırı kıllanma var bu kas oluşmasını engeller mi ? veya daha yavaş gelişmesine zararı varmı.
tabiki engellemez :)[DOUBLEPOST=1424363276][/DOUBLEPOST]
arkadaşlar benim boyum 1.70 kilom kilom 62 yaş 18 ergenliğe girmedim ergenliğe girince boyum uzarmı sizce
20-21 yaşına kadar boy uzamaya devam eder

Back
Yukarı