Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sporcu besinleri

Hocam daha once devamlı spor salonlarına yazıldım fakat arkadaşsızlıktan dolayı 10 gun gidip birdaha hiç ugramadım. son 3 aydan beri tekrar bır heves ettım çevremdekı arkadaslarımda feci bir şekilde gaza getırdıler beni.
önümüzdeki yazı bomba gibi geçirmek istiyorum ve butun ugrasım bundan dolayı.
spor hocamla konustum ve bana birkaç besın takvıyesı almam gerektiğini soyledi ve şunları aldırdı

twinlab %100 whey protein(2268gr)
weider pure creatine 600 gr
weider liquit mega forte 20x25 sıvı amınoasit
hardline 1000gr kılo aldırıcı

bunlarla 4-5 ay ıcınde gecici de olsa duzgun bır vucuda sahıp olabılırmıyım?

bu arada 180 boyunda 63 kılo agırlıgındayım
yada nasıl kullanmalıyım ek olarak almam gereken bırsey var mı?bench_O

5 aydır vg ile uğraşıyorum 1.78 boyum var kemikler sertleşmeye başlar gibi bişi yazıyor orada ama ben 4cm daha uzasam yada 5 cm yeterli olacağını sanıyorum 4 cm uzarmıyım yoksa bırakmam mı lazım yoksa iş işten geçti sen devam et mi dersiniz :)

Arkadaşlar merhaba.Yeni üye oldum.
Yaşım 18, boyum 185 cm, kilom 69.
Kilo alarak kas yapmak istiyorum.
Fakat nasıl çalışmam gerek, neler yemem gerek ve ne sıklıkla yemem gerek gibi bir çok merak ettiğim konu var.Forumda bi süredir ziyaretçi olarak takılıyordum.Ancak body hakkında bilgim olmayışından ve terimleri tam bilmediğimden tam olarak birşeyler anlayamadım.Anlayabileceğim dilde (halk dilinde) bana yardımcı olabilir misiniz lütfen?.
Hemen başlamak istiyorum kas yapmaya ihtiyacım var.

arkadaslar nasıl konu acıldıgını bilmedigim icin burdan yazıyorum
simdi benim boyum 1.70 kilom ise 55 ve 27.06.1992 dogumluyum.
boyum ve kilom bana az geliyor + boyum 16 yasından beri hep 1.70 lise 1. sıınfta tepeden baktıgm adam bugün bana tepeden bakıyor + sakallarım cıkmamıstı hergün cilet vurarauk cıkarttım :D ama tam gür cıkmıyor hala koyu degil rengi ince ve renksiz acaba boyumun uzama ihtimali nedir daha ? birde
jason statham gibi gözükmek istiyorum hep boy hem vücut yapısı olarak bu mümkünmüdür ? tskrler simdiden.hyper_

Ne yazıkki kimse vucudunun ileri aşamalarında kime benzeyeceğini burdan yorumlayamaz.... Heleki seni görmeden tahminde bile bulunamaz..:) Boy konusunu cok fazla dert etmeyin dengeli ve saglıklı beslenme ile boyunuz 25 yaşınıza kadar uzama gösterir.. Kısaca vucuda ne verirsen onu alırsın..

S: Vücut geliştirme boyu kısaltır mı?
C:Yapılan araştırmalar gelişimi devam eden kemiklerin baskıya maruz kalması sonucu daha çabuk sertleştiklerini göstermiştir.Ağırlık çalışmaları sonucu hem kemikler erken sertleşmekte hem de gelişen kas dokusu nedeniyle tendonlar kemikleri tutmaktadır.Bu nedenlerden dolayı ergenlik çağında yani büyüme safhasında ağır antrenman teknikleri uygulanmamalıdır.Yalnız bir temel oluşturmak üzere düşük ağırlıklar ile kültür fizik hareketleri uygulanabilir.

S:Anrenman yapmayı bırakınca kasların sarktığı doğru mu?
C:Nedense bu söylenti halk arasında çok yaygın.Aksine antrenman yapmayı bırakınca kaslar sarkmaz ,küçülür.Elbette kasların içinde hava veya su yok ki sarksın.Kaslar olağan zorlama ile karşılaşmayınca kas hacminde bir azalma-atrofi oluşur.Bu olayı en iyi uzun süre hareket edemeyen yatalak hastalarda veya kolu yada bir eklemi sakatlanmış kişilerde gözlemyebilirsiniz.Bu şahısların söz konusu adalelerinde gözle görülür derecede bir küçülme gerçekleşir,ama sarkma olmaz.Nitekim "kas hafızası" denen olaydan ötürü uzun süre baskı görmemiş kaslar eski formlarını çok kısa zamanda yakalamaktadırlar.Yalnız şunu da belirtmekte fayda var ki enerji tüketiminin azalmasından dolayı yağ dokusunda bir artma olabilir.

S:Vücut Geliştirme kalbi büyüterek kalp krizine yol açabilir mi?
C:Kalp istem dışı çalışan bir kas olmasına karşın devamlı zorlama sonucunda onun da gelişmesi doğaldır.Sadece Vücut Geliştirme ile değil diğer güç sporlarında da durum aynıdır.Sanılanın aksine bu durum lehimizedir.Gelişen kalp doğaladır ki güçlenecektir.Fakat uzun bir müddet devamlı egzersiz yapan bir şahıs aniden uzun bir süre neredeyse minimum efor sarfederse kalp ritminde bir bozulma olabilir.Bu yüzden eğer egzersizler bırakılıcaksa bu tedricen azalarak olmalıdır.Ayrıca ağırlığı kaldırırken yani zorlanma anında mutlaka nefesinizi verin ki basınç oluşmasın.

Benim sorum vücut geliştirmeyle alakalı değil ama başka yerde de bulamadım belki de vardır :( ben ewde koşu bandımda bi program yapmak istiyorum..bana yardımcı olabilir misiniz? yeni başlıcam daha nasıl bi hızda nasıl bi tempoda kaç dk koşucaz?hiç durmadan 45 dk mı? daha önce de bi başlıkta sormuştum ama başım döndü resmen bulamıyorum :( çok teşekkürler şimdidenduh

zeytinyağı

Merhabalar,

Diyette zeytinyağı kullanımı nasıl olmalıdır? Tamamen mi kesilmeli yoksa az miktar olsa da kullanılabilir mi? Mesala omlet yaparken zeytinyağı kullanımı bir sorun teşkil eder mi?

Saygılar,

arkadaslar body yapıyorum yas 14 boy 1.65cm bırakmayı düsünüyorum kollarım bana cok kalın gelmeye basladı ve boyun uzamasını önlüyormus ama hic agırlık calısmam dogal yollardan sınav ve mekik cekerim hergün sizce bundan bise olurmu yardım edin olursa bırakıcam ?

Ben amatörce vücudumu geliştirmek istiyorum spor salonuna gidebilirim ancak omuzlarımın çok düşük ve dar olduğunu düşünüyorum boyum 1.90 kilom 75 ve kafa boyun yapım biraz büyükçe omuzlarımın geniş ve hacimli görünmesi için hangi kas bölgelerini çalıştırmalıyım ve ne yapmalıyım bu arada yaşım 17 yardım edebilirseniz çok sevinirim ??? omuz ölçüsü =110

Bir eleştirim olucak saygıdeğer forum üyeleri.
Forumda kirliliği önlemek için ortak başlık açılmış, gayette hoş olmuş ama buradaki sorular geç yanıtlanıyor veyahut hiç yanıtlanmıyor. Bu başlığa biraz daha ilgili olsak diyorum.
Benimde bir sorum olucaktı ama başlık önemsenmediği için sormama gerek yok sanırım.
Saygılarımla.

Merhabalar.
23 yaşındayım boyun 1,65 kilom 53 bayanım. bacaklarımın üst tarafı alt tarafına oranla daha kalın ve bunun sonucu olarak hos olmayan bi görünüm ortaya çıkıyor. alt bacak kaslarımı geliştirmek istiyorum bununla bırlıkte üst kısmı da biraz incelsin istiyorum ama öncelik alt bacak kaslarının kalınlaşması internetten bır kaç alet baktım cardio twister ve leg magic bu aletlerın kullanımı yeterli ve faydalı olurmu bu konuda yardımcı olurmusunuz
Teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar. Vücut geliştirmeye yeni başlayacağım ve merak ettiğim bir konu var. Hafiften bir göbeğim var ve çalışmalara başlamadan önce göbeğin eritilmesi gerektiği, aksi takdirde göbekteki yağın kasa dönüşeceği, dolayısıyla daha sonra eritmenin mümkün olmayacağı gibi bazı söylemler duydum. Acaba bunun doğruluk payı nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhaba arkadaşlar. Vücut geliştirmeye yeni başlayacağım ve merak ettiğim bir konu var. Hafiften bir göbeğim var ve çalışmalara başlamadan önce göbeğin eritilmesi gerektiği, aksi takdirde göbekteki yağın kasa dönüşeceği, dolayısıyla daha sonra eritmenin mümkün olmayacağı gibi bazı söylemler duydum. Acaba bunun doğruluk payı nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Oyle bır sey yok, yaglar kasa donusmez.
Calısmalarınıza korkmadan baslayabılırsınız, saglıklı sporlar.

Merhaba Arkadaşlar

18 Yaşındayım 1,76 Boyum 72 Kilom Var . Allah İzin Verirse Bu Sene Askeri Liseler Mülakatına Gireceğim . Fakat Hiç Barfiks Çekemiyorum . Önümde 1 Ay Gibi Bir Süre Var Bunu Nasıl Geliştirebilirim . ?

Soru

S.a kolay gelsin, bi sorm olucaktı, 5 gün önce bir body salonuna yazldm ve çalışmaya basladm, salonda pazar günleri dışında her gün çalışıyorm, sadece pazar günleri dinleniyorm haftada 1 gün dinlenme yeterli midir ? yoksa artırmalımıyım ?

8 ay body yaptım vücudum bir forma kavuşmuşştu ancak araya askerlik girdi
ve bırakmak zorunda kaldım ? şimdi ne yapmalıyım eski programıma hemen devammı etmeli yoksa yeni bir programmı hazırlamalayım?

.Merhaba Arkadaşlar

18 Yaşındayım 1,76 Boyum 72 Kilom Var . Allah İzin Verirse Bu Sene Askeri Liseler Mülakatına Gireceğim . Fakat Hiç Barfiks Çekemiyorum . Önümde 1 Ay Gibi Bir Süre Var Bunu Nasıl Geliştirebilirim . ?

Arkadaşlar herkese selamlar, hocalarımızada saygılar. Bende aranıza yeni katılanlardanım.
Yaklaşık 2-2,5 aydır düzenli bir şekilde 2 ağırlığı değiştirilebilir dumbbell ve Z bar ile çalışmalar yapıyorum. Sitenizdeki bir kaç programıda uygulamaya başladım. Forum ile tanışmadan önce bazı hatalar yapmışım bunun farkına vardım. İlk başladığım zamanda Protein tozu kullanmıştım. 1,75kg bitirdikten sonra 2,5 Kg lik weigth gainer aldım ve şuanda da hala kullanmaktayım. Bunun yanında enerji seviyesini yükselttiği söylenilen bir kreatin aldım. weigth gainer kullanmadan önce kilom 60'tı fakat şuanda 65 kg.
weigth gainer bitmek üzere yenisini almayı düşünüyorum. Fakat yine aynı ürünümü almam lazım yoksa protein oranı yüksek bir ürüne mi yönelmem gerekiyor ? Hocalarımızdan ve bilgili arkadaşlarımdan yardım bekliyorum. Herkese hayırlı günler...

Back
Yukarı