Yeni başlayanlar nasıl çalışmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba
Ben 52 kilogramdan 67kilograma cıktım. 3 yıl icinde. Sonra spora basladım. Fakat dizimdeki sorun nedeni ile neyazık ki devam edemedim. Uzerine kendi agırlıgımı dahi veremiyorum. İc ve yan baglarda sorun olusmus. Bu yuzden ketojenik diyete basladım. Fakat protein yag olayını oranlayamadım. Sonucta 600 kalori civarı alıyorum gunde ya da maksimum 800 kalori. Karbonhidratı sadece peynirden, domates ve biberden alıyorum o da 5 mg civarı falan. Onun dısında et veyumurta yiyorum bir de balık. Tabii ki zaman zaman sersemliyorum. Bunun yanında desteklemesi icin hardline burner kullanacagım. biraz mekik biraz da hafif seviye pilates yapmaya basladım. Dizim zorluyor cunku.
Bu sekilde kilo verir miyim bilmiyorum. Amacım vucudumun yag yakmaya baslaması enerji icin. İse yarar mı?
Bu cok saglıksız bir sey diyeceksiniz, metabolizman yavasladı diyeceksiniz ama spor yapamıyorum ve sanki kilom azaldıkca dizlerim daha rahatlıyor gibi. Istedigim kiloya dusunce tabii ki saglıklı beslenme ve bir sekilde sporla desteklemeye devam edecegim. Bu arada boyum 172 ve 32 yasımdayım.

Merhaba
Ben 52 kilogramdan 67kilograma cıktım. 3 yıl icinde. Sonra spora basladım. Fakat dizimdeki sorun nedeni ile neyazık ki devam edemedim. Uzerine kendi agırlıgımı dahi veremiyorum. İc ve yan baglarda sorun olusmus. Bu yuzden ketojenik diyete basladım. Fakat protein yag olayını oranlayamadım. Sonucta 600 kalori civarı alıyorum gunde ya da maksimum 800 kalori. Karbonhidratı sadece peynirden, domates ve biberden alıyorum o da 5 mg civarı falan. Onun dısında et veyumurta yiyorum bir de balık. Tabii ki zaman zaman sersemliyorum. Bunun yanında desteklemesi icin hardline burner kullanacagım. biraz mekik biraz da hafif seviye pilates yapmaya basladım. Dizim zorluyor cunku.
Bu sekilde kilo verir miyim bilmiyorum. Amacım vucudumun yag yakmaya baslaması enerji icin. İse yarar mı?
Bu cok saglıksız bir sey diyeceksiniz, metabolizman yavasladı diyeceksiniz ama spor yapamıyorum ve sanki kilom azaldıkca dizlerim daha rahatlıyor gibi. Istedigim kiloya dusunce tabii ki saglıklı beslenme ve bir sekilde sporla desteklemeye devam edecegim. Bu arada boyum 172 ve 32 yasımdayım.

doktorunuz ne diyor bu duruma, fizik tedavi falan? beslenmede kendinizi fazlasıyla kısmışsınız ama hayatınıza bir nebze hareket ekleyebilseniz keşke
dışarıda yürüyüş yapmakta dizleri zorluyor mu? yürüyüş engel olmuyorsa sabah aç karnına 1 saatlik yürüyüş şeklinde başlayabilirsiniz mesela hareket etmeye

yuruyus yapabiliyorum. 1 saat kadar yuruyorum her gun. Onda cok sorun yok. Squat yapamıyorum mesela. Hafif esneme haraketleri verdi doktor gunluk ama onlar spor degil tabii. Yemekten kısmazsam bu kilo gitmeyecekti. Hareket de cok kısıtlı oldugu icin mecbur yemekten vazgeciyorum. Ama sıkıntı olmasın diye iste pilates mekik. Sizlerin yaptıgı gibi degil tabii komik geliyorumdur kesin.

merhabalar ben başlayalı 1 hafta oldu benle ilgilenen hoca 1 ay boyunca 4 set 10 tekrar olucak sekılde sholuder pres bench pres incline bench pres triceps push down pull down barbel curl oturarak karna çekiş squat çift dambıl çök kalk ve son olarak ta 3 set 15 tekrar mekik yapmamı söyledi 1 gün araylada dinlenmemi sizce doğrumudur yardımcı olabilirmisiniz

merhabalar ben başlayalı 1 hafta oldu benle ilgilenen hoca 1 ay boyunca 4 set 10 tekrar olucak sekılde sholuder pres bench pres incline bench pres triceps push down pull down barbel curl oturarak karna çekiş squat çift dambıl çök kalk ve son olarak ta 3 set 15 tekrar mekik yapmamı söyledi 1 gün araylada dinlenmemi sizce doğrumudur yardımcı olabilirmisiniz
Yeni başlayanlara vücudu adapte etmek için böyle program verebiliyorlar. Yinede biraz ağır geldi ama ağırlıkların hafif olduğunu düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. İlerde programı değiştirirler zaten np :)

Yeni başlayanlara vücudu adapte etmek için böyle program verebiliyorlar. Yinede biraz ağır geldi ama ağırlıkların hafif olduğunu düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. İlerde programı değiştirirler zaten np :)
ağırlık hafif olarak başladım gecen hafta 2.5 2.5 5 bu hafta 3.75 3.75 7.5 kg olacak şekilde çalısıyorum cevabınız içinde teşekkür ederim :)

Daha yoğun çalışabilirsiniz. Bölge bölge çalışıp ara vermeye gerek yok. Tam çalışanlar ara veriyor genelde. Haftada 6 gün çalış

Sent from my ZUK Z1 using Tapatalk

Merhaba.Ben tekrar dan vg ye başladım ilk 2 hafta düzenli olarak antremanlara gittim. Açma germe çalıştım.
şuanda hastalığımdan ötürü 6 gün ara verdim yarın tekrardan gideceğim.
Bana tavsiyeniz nedir nasıl çalışayım.

Merhaba.Ben tekrar dan vg ye başladım ilk 2 hafta düzenli olarak antremanlara gittim. Açma germe çalıştım.
şuanda hastalığımdan ötürü 6 gün ara verdim yarın tekrardan gideceğim.
Bana tavsiyeniz nedir nasıl çalışayım.
Aynı şekilde bence yeni başladım bugün motivasyonu yakalamışken full body çalışmayı düşünüyorum 2 ay sınra split bakalım

herkese merhaba.yaşım 27 boyum 1.82 ve kilom 140 bugün spor salonuna yazıldım.sadece kardiyo verdiler böyle olması normal mi ? kiloluyken kas yapsam sıkıntı olur mu?

Merhaba

İlk programa başladı 2 hafta üstüste 3 gün süre ile gittim bu hafta bazı sorunlardan dolayı gidemedim haftaya hergün yapsam etki olur mu

Konu başında flexor hocamız hacim içi hit antrenman ve haftada bir adeleyi 1 kere çalışılmasını söylemiş. Burada yeni başlayandan kasıt kaç aylık 3 aylık programı bitirmiş kişiler için mi acaba? Çünkü bazı kişiler haftada 1 adeleyi 1 defa çalışmak yetersiz olarak görüyorlar.

Back
Yukarı