Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba gunaydın,
konuyu basından berı okumaya calısıyorum ama arkadasımında dedıgı gıbı 41 sayfa olunca bıraz kastırıyor acıkcası :D daha once 6 ay kadar sport yapmıstım ve bu donemde 173 boy 90 kg ıdım. multipower L-carnitine kullanarak ve guzel bır dıet ıle 2 ayda 12 kılo vermıstım. saglık sorunları ve ıs yogunlugundan dolayı 1 yıl kadar ara verdım. yedıklerıme dıkkat etmedıgım ıcın yenıden kılo aldım. yaklasık olarak 1 haftadır spor yapıyorum. Multipower L-carnıtıne kullanıyorum her ıdmandan 20 dk once likit olarak alıyorum. ınanırmısınız bılmıyorum ama dıet ıle bırlıkte bır haftada 2 - 2,5 kg kadar bır kaybım oldu. sız degerlı arkadaslarıma sormak ıstedıgım şudur;

Ultimate CLA 1000Mg urunu gunde 3 ogun hergun alıp , sadece ıdman zamanları L-carnitine almam dogrumudur ? (ıdmanlarımı gun asırı ve daha cok cardıo agırlıklı yapmaktayım)

sız degerlı hocalarımın ve tecrubelı arkadaslarımın dusuncelerı benım ıcın cok onemlı ve degerlıdır. sımdıden yardımlarınız ıcın tesekkur eder, saglıklı bır gun gecırmenızı dılerım.

Arkadaşlar yaklaşık 4 ayda spor salonu ve diyetle 12 kilo vererek 70 kg ye düştüm boy 174 cm. Ramazanda ara verdim ama kilo almadım. Şimdi tekrar evde spora başladım. 12 kilo vermiş olmama rağmen yinede az bir göbeğim kaldı. Protein tozu + bcaa + cla almak istiyorum. Yalnız geçen GNC ye gittiğimde optimum gold protein tozu gördüm içinde 5.5 gr bcaa ve glutamin var. Benim gibi evde çalışan birisi için extra bcaa almama gerek varmı yoksa bu ürün yeter mi? Yarım saat 1 saat ağırlık sonra yarım saat kadar hızlı tempo yürüyüş yapıyorum.

Yeni başlayanlarda suplament kullanımı özellikle ilk 3 ay gerekli değildir.

Sebebi yeni başlayanların gerek kas tonusu gerek ise bu kaslara yapılan baskılar suplament kullanımı için yetersiz olup ilerki dönemlerde gerekli ise kullanımı önerilir..

Kişi spora başlamıştır günlük yediği yemeklerden (sabah,öğlen,akşam) almış olduğu kalori yapacağı hafif egzersiz için yeterlidir..

Ama alırsam ne olur derseniz vucut sistemi önceliği sindirim sisteminde parçalanan hücre zarından geçip enerji santraline düşen besinlere yer verir yani yediğimiz yeni başlayan bir kişide doğal yoldan üretilen enerji yeterlidir vucut haricen alınan suplamenti ikinci planda yada yedek olarak tuttuğundan antreman sonunda Alınmış olan gereksiz suplamentin atımı için uğraşır. burada paramızı çöpe atmış oluyoruz yani suplament vucut tarafından tercih edilmeyip
öncelik besine veriliyor aldığımız suplament vucutte vucut tarafından atılmaya çalışılıyor..

Buna ben boşa atılan para derim..

İleriki zamanlarda 3. aydan sonra artık standart proğramlar aşılmış adeleler gelişimini tamamlamış hoca çalışkan bölge ile tembel bölgeyi tespit etmiş çalışkan bölgeyi yerinde tutarken tembel bölgeyi tamamlayıcı proğram yazmış kısacası size biraz yüklenmeye başlamıştır..

Eğerki Bu yüklenmelerde yediğinizin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız önce hocanızın vereceği suplamentleri kullanın.

Çoğu yeni başlayanlarında yapmış olduğu hata direk suplament kullanmaktır gerek ucuz oluşu gerek ise kişiye güç vermesi kişileri yanılgı ve hataya sürükler hatadır çünkü kişi sadece cretine kullanarak performansını arttırır fakat karşılığı (amino asit) olmadığı için vucutta yıkımlar kaçınılmaz olur en yakın şubeden yıkım yaparak hareket halindeki bölgeye takviye yapar vucut haliyle cretinin ve antremanın etkisi ile şişen kolumuzdan zevk alsakta yaptığımız tek taraflı hamle yanlıştır.

kullanılan yada kullanacağınız herşey vucut sistemi antreman şiddeti suplamentlerin birbirine olan dayanışması çok önemlidir

Bu konu altında yeni başlayanların suplament kullanımı hakkında soru ve görüşlerinizi belirtebilirsiniz
antrenmanlar akşam olduğu için vucuda hızlı protein sağlamak için kullanmamızın bir sakıncası var mı? akşam tavuk, haşlanmış yumurta vb. yemek mide rahatsızlığı yaratıyor bende. gündüz doğal yoldan alıyorum proteini sadece antrenman sonrasını bu şekilde geçirmek istiyorum.
beslenmem su sekildedir: https://www.bodyforumtr.com/threads/yeni-başlayanlar-için-beslenme-tekniği.8692/page-30#post-893099

Sebebi yeni başlayanların gerek kas tonusu gerek ise bu kaslara yapılan baskılar suplament kullanımı için yetersiz olup ilerki dönemlerde gerekli ise kullanımı önerilir..

Kişi spora başlamıştır günlük yediği yemeklerden (sabah,öğlen,akşam) almış olduğu kalori yapacağı hafif egzersiz için yeterlidir..

Ama alırsam ne olur derseniz vucut sistemi önceliği sindirim sisteminde parçalanan hücre zarından geçip enerji santraline düşen besinlere yer verir yani yediğimiz yeni başlayan bir kişide doğal yoldan üretilen enerji yeterlidir vucut haricen alınan suplamenti ikinci planda yada yedek olarak tuttuğundan antreman sonunda Alınmış olan gereksiz suplamentin atımı için uğraşır. burada paramızı çöpe atmış oluyoruz yani suplament vucut tarafından tercih edilmeyip
öncelik besine veriliyor aldığımız suplament vucutte vucut tarafından atılmaya çalışılıyor..

İleriki zamanlarda 3. aydan sonra artık standart proğramlar aşılmış adeleler gelişimini tamamlamış hoca çalışkan bölge ile tembel bölgeyi tespit etmiş çalışkan bölgeyi yerinde tutarken tembel bölgeyi tamamlayıcı proğram yazmış kısacası size biraz yüklenmeye başlamıştır..

Eğerki Bu yüklenmelerde yediğinizin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız önce hocanızın vereceği suplamentleri kullanın.

Çoğu yeni başlayanlarında yapmış olduğu hata direk suplament kullanmaktır gerek ucuz oluşu gerek ise kişiye güç vermesi kişileri yanılgı ve hataya sürükler hatadır çünkü kişi sadece cretine kullanarak performansını arttırır fakat karşılığı (amino asit) olmadığı için vucutta yıkımlar kaçınılmaz olur en yakın şubeden yıkım yaparak hareket halindeki bölgeye takviye yapar vucut haliyle cretinin ve antremanın etkisi ile şişen kolumuzdan zevk alsakta yaptığımız tek taraflı hamle yanlıştır.

kullanılan yada kullanacağınız herşey vucut sistemi antreman şiddeti suplamentlerin birbirine olan dayanışması çok önemlidir

Bu konu altında yeni başlayanların suplament kullanımı hakkında soru ve görüşlerinizi belirtebilirsiniz

Ben arkadaşın gördüşlerine katılmıyorum yeni başlayan insanların vucutlarının spora adabte olabilmesi gereklidir bundan sonra üzerine konulabilir aminoasit protein tozu performans artıtrıcı glutamin creatin gibi suplementler .... Diger türlü bir bina inşa ediyorsunuz arkadaşlar temeliniz ne kadar sağlam olursa o kadar iyi netice alır ve üst katları o kadar hızlı cıkarsınız ... öncelikle vucudunuzu spora alıştırın aradan gecen birkaç ay sonunda takviye ürün almaya başlayın ben bunu söyler bunu derim .... ve benim gerçeğim budur ...[DOUBLEPOST=1408701269][/DOUBLEPOST]

Ayrıca ilk birkaç ay suplement almadan da bu sporu yapabilirsiniz protein tozu yerine ( lor peyrini, kefir yumurta deneyebilirsiniz ) aradan gecen birkaç ay sonrasında suplement alın derim

Boy∴183 kilo:77 , 4 aydir spor yapiyorum. 9Kilo aldim ama beslenmem ve supplement destegim iyi olmasina karsin son 1 aydir sadece 1 kilo alabildim..haftada 5 gun agirlik giriyorum.ektomorf vücut yapısına sahibim.suplement kullanmaya son 1 bucuk aydir basladim. Araştırdigim kadarîyla dymatize iso 100 whey+bcaa+glutamin kullaniyorm. Sabahbkalkinca glutamin+idman oncesi 3lu kombin+idman sonrasi 3 lu kombin+yatmadan glutamkn kullaniyorm.beslenmem dosyada.. ek olarak aksam 9da bir ogun ve 8de aragunde var. Supplement de nerede yanlis yapıyorum yada yapiyormuyum?

Yaz aylarındayız kilo alınmaması gayet normal antremanına aynı şekilde devam et sadece beslenmene karbonhidrat olarak biraz daha ağırlık ver protein yüzdesi çok fazla gibi görünüyor

Merhaba, sizleri fazla detaya bogmadan, rica etsem bana elınde Protein tozu, Creatin ve BCAA bulunan ve haftada ortalama 4 gun antreman yapan birinin bu ürünleri hem antreman performansi hem de metabolizma sagligi (karaciger gibi) acisindan optimal nasil bir duzenle kullanmasini tavsiye edersiniz, yazabilir misiniz ? (daha net olmak icin, oldukca normal ve dengeli beslenme sartlarinda hangi urunu antremandan önce ya da sonra almali ne sure alinmali gibi)
Tesekkurler

3 ay body yaptım fakat yeterince beslenmeye maddiyat ve zaman ayıramadım bundan dolayı protein tozuna yönelicem bana uygun fiyata 125 TL altında öneride buluna bilirmisiniz özeldende yazabilirsiniz teşekkürler :)

3 ay body yaptım fakat yeterince beslenmeye maddiyat ve zaman ayıramadım bundan dolayı protein tozuna yönelicem bana uygun fiyata 125 TL altında öneride buluna bilirmisiniz özeldende yazabilirsiniz teşekkürler :)
Burası türkiye ne yazık ki o fiyata kaliteli bir ürün yok.Xpro whey var bnm gördüklerim arasında en uygun fiyata sahip olan o da 147-155 lira arasında bir fiyatla satılıyor.71 servis.

hocam bi sorum daha olucak benim için tat önemli değil en düşük dediğiniz gibi 150li midir daha düşük bişi bulamazmıyız fiyat ve protein yüksekliği açısından ?

merhabalar . 3 ay fitness yaptım(çok düzenli olmasa da) . şimdi suplemente başlamak istiyorum. yaş 19 , boy 180 cm, kilo 68 hedef 73-75 kg olmak (yağlanmadan tabi) suplementlerimi yazsam yorumlar mısınız acaba?? lütfen::
bsn true mass
hardline 3 matrix protein tozu
hardline amino ve hardline creatine (creapure)
eksik yanlış veya öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.
bi sorum daha olacak bn antremanlarda çok çabuk yoruluyom ve bu yüzden ağır çalışamıyorum kasları tam yırtamıyorum . creatini sırf daha uzun süreli çalışmak ve daha ağır çLIŞMAK İÇİN ALIYORUM. acaba doğru düşünmüşmüyüm??

merhabalar vg sporuna başlayalı 1 ay oldu ve evde dambılla çalışıyorum şu an. 1. günde 6 öğün yapıyorum 1,72 boy 65 kg. merak ettiğim konu karbonhidrat tüketimim gün içinde makarna pilav yiyemediğimden fazla olamıyor. bunun yerine yulaf ezmesi yesem olur mu?

Yulaf ezmesi yiyebilirsin ama beslenmene uyku düzenine dikkat etmelisin ve hedefini belirle fitness mı yoksa hardmı ona yönelik ilerle saygılar.

Yulaf ezmesi yiyebilirsin ama beslenmene uyku düzenine dikkat etmelisin ve hedefini belirle fitness mı yoksa hardmı ona yönelik ilerle saygılar.
bilgilendirme için tşk ederim. beslenmeye mümkün olduğunca dikkat ediyorum ama kahvaltı da biraz yağlı peynir yemem var. 6 öğünün tamamında protein almaya çalışıyorum. günlük 100 gr protein hedefleyerek (kilom: 65) akşam yemeğinden sonra meyve yemiyorum. ama akşam yemeklerini ve salataları annem biraz yağlı yapıyor yağsız susuz yemeğe çalışıyoruım . hedefim hard olacak İnşallah. saygılar

Ben 14 yaşındayım vücut geliştirmeye başladım aynı zamanda basketbol oynuyorum 3 aydır fitnessa gidiyorum verdikleri programa göre çalışıyorum ama arkadaşlarımın gazına gelip protein tozu kullandım en fazla 7-8 kere 1 bardak içmişimdir antrenmandan sonra abilerim size sorum protein tozunun bi zararı olmuşmudur şimdi pişman oldumda bidaha başladığımda doğal yollardan yapıcam hep

Back
Yukarı