Merhabalar
26 yaşındayım, 1,87 boyunda ve yaklaşık 76 kilo civarındayım. Vucut yapısı olarak normalim sadece hafif bir göbeğim var ancak spora devam ettikçe onu da giderek azaltıyorum

Daha önceden spor geçmişi bulunan biriyim. Lisede çok uzun süreler basketboll oynadım bunun 1 seneside okul takımındaydı. Fitness olarak ise özellikle üniversiteyi ilk kazandığımda (2010 yılında) çok zayıf olduğum için fitness a gittim bir süre. O sayede tıknaz yapımı aştım denilebilir. Hayatımda sadece bir dönem supplement kullandım oda yanlış hatırlamıyor isem "Casein" idi. Vucut geliştirmeyle uzun süredir ilgilenen bir arkadaşım bir muhabbetin üzerine bana bir kaba koyup vermişti. Bende yazları çok fazla yüzerim, çok yüzdüğüm günler çok düşük gramajlarla süte karıştırarak tükettim, ve gerçekten çok memnun kalmıştımbu sayede kilo aldım kas kütlesi kazandım ve kaslarım biraz daha belirginleşti/ hacimlendi. Şimdilerde tekrar fitness a başladım ve aklımda bir soru var. Bunu bir bilene danışmak istedim

bu yüzden bende aranıza katıldım.
Sizlere danışmak istediğim konuma gelirsek. Normal bir vucut yapım var ancak biraz da göbeğimin etkisiyle fitness a tekrar başlamaya karar verdim ve şuanda 4. haftamdayım. Üniversitenin spor salonuna haftada 3 kere gidiyorum ve Uzun sürelerdir vucut geliştirmeyle uğraşan bir arkadaşızla beraber hazırladığımız bir programı uyguluyorum. Şimdilik gelişimimden memnunum. Bu fitness a gitme işini temmuz sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyorum ve buna ek olarak ta yazın fitness a gidemediğim sürelerde bol bol yüzmeyi planlıyorum.
Hala öğrenci evinde yaşamamdan ötürü devamlı ve güzel bir şekilde beslenmek bazen gerçekten zor oluyor. Temiz tencere bulmak, yemek yapmakla uğraşmak bulaşık yıkamak vs birikince biraz külfet haline geliyor. Ben beslenmeme dikkat etmeyi seviyorum elimden geldiğince de yapıyorum. Özellikle kahvaltılarımda haşlanmış yumurtayı ve lor peynirini hiç eksik etmiyorum. Okul yemeklerinde denk geldikçe tavuk diyorum, hemen hergün ara öğün olarak yulaf ezmesi tüketiyor, mümkün oldukça spordan sonra tavuk kızartıp bulgurla yada kepekli makarnayla yiyorum.
Ancak dediğim gibi bu beslenme işi biraz külfet haline gelmeye başladı, ben spora devam etmek istiyorum ancak düzenli bir şekilde bol protein tüketmek kahvaltılarım haricinde hep mümkün olmuyor. Hem bunu göz önüne alarak hemde artık biraz ağırlık arttırmayı düşündüğümden ötürü ufak bir ek gıda, supplement almayı düşünüyorum şu sıralar. İsteğim basit, minimal düzeyde bir ürün almak ve bunu yine olabildiğince minimal düzeyde tüketmek.
Bu noktada casein ile "Multipower Formula 80 EVO" arasında kaldım. Daha önceden casein kullandığım ve verimli geldiğini de düşündüğüm için tekrar casein alıp spor yaptığım günler geceleri tüketmeyi düşünüyorum çünkü dediğim gibi bazen spordan sonra yeterince,protein içeriği almamış gibi hissediyorum. Ancak öte yandan ""Multipower Formula 80 EVO" hakkında çok güzel yorumlar okudum ve spordan sonra böyle bir besin tüketmek en azından spordan hemen sonra protein içerikli bir yemek arama külfetinden beni az da olsa kurtarabilir mi diye düşünüyorum. Böylece spordan 3 de çıkarsam mesela en azından akşam yemeğine kadar kafam biraz daha rahat olur, belki okulda çıkacak düşük porsyonlu tavuk yemeği işimi görür diye düşünüyorum.
Bu noktada siz bilenlere danışmak istedim, sizce kurduğum mantıklı doğru mu? Bu mantıkla yola çıkarak alacağım protein tozunu normalin altında bir porsyon ile (mesela 2 yemek kaşığı yerine 1 yemek kaşığı) tüketmek fayda sağlar mı? Eğer bu iki sorudan özellikle ilkine cevabınız evet ise sizce benim için casein mi daha ideal olur yoksa "Multipower Formula 80 EVO" mu?
Biraz uzun bir yazı oldu, okuma zahmetine katlanıp yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim