Merhabalar 18 yaşında 1.75 boyunda 50 kiloyum. Psikolojik rahatsızlığım, kullandığım ilaçlar, sigara ve uyuşturucu yüzünden 25 kilo verdim. Önceden 75 kilo yağlı bir vücuda sahiptim. Şuan tedavim bitti uyuşturucu , sigarayı hayatımdan çıkardım ve yeni bir sayfa açmak istiyorum. Önümde bu sporu rahat bir şekilde yapabileceğim 20 ay var. 15 yaşımdayken 4-5 ay civarı body ile uğraşmıştım ve son 3-4 aydır forumu çok dikkatlice inceledim temel bilgilere sahibim diyebilirim.Amacım 75 kg fit bir vücuda ulaşmak olacak. Bazı konularda sizin görüşlerinizi almak istiyorum. Bu süreçte her ay 2 kilo alarak öncesinde hacimli bir vücuda ulaşıp ardindan definasyon mu ? Yoksa her ay 1-1.5 kilo arasında alarak bu 25 kiloyu 20 aya mı yaymalıyım ? Hangisinde daha az yağlanırım ? Diğer konu supplement ve takviyeler. Bütçem kısıtlı. 3.aydan itibaren creatin ve bcaa kullanmayı düşünüyorum bunlar hacim için doğru supplementler midir ? Takviye olarak çinko, magnezyum, balık yağı ve d3 vitamini kullanıcam bunlar haricinde bir öneriniz var mı ? Program olarak 3 ay full body 3 ay ppl dönüsümlü program uygulamayı düşünüyorum ama programlardaki hareketler değişmiyor yani fb deki hareketler sabit, ppl de farkli hareketler var ama onlarda sabit. Hareket değiştirmek şartmıdir yoksa program değiştirmek yeterli midir ? Antremandan sonra evime varmam 1 saati geçiyor bu sürede beslenemiyorum 3.aydan itibaren bcaa yi bu yüzden dahil ettim bu yeterli midir yoksa bu arada ögün tüketmek şartmıdır ? Şimdiden çok teşekkür ederim. Bu süreçte en büyük destekcim ailem ve sizler olacaksınız.Sağlıcakla kalın.