• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Yeni foto ve ölçülerim

voltaj

Üye
Spora başlamadan önceki ölçülerim

kol : 32
gögüs : 98
omuz : 110
bel : 92
ön kol : 24
bilek 17
bacak : 47
kilo : 74

2 ay. sonraki ölçüler

Kol : 36
gögüs : 104
Omuz : 115
bel : 87
Ön kol : 27
Bilek 17,5
Bacak 51
kilo 77

boy 1.80

Not: ilk 3 foto 1.ay bittikten sonraki. Son 4 Foto 2. ay bittikten sonraki fotolar

Yorumlarınızı eksik etmeyin :)

Eklentiler

• i1iftc.jpg
    i1iftc.jpg
    96,2 KB · Görüntüleme: 1.030
  • 2csc56o.jpg
    2csc56o.jpg
    105,3 KB · Görüntüleme: 1.183
  • 2zekxg7.jpg
    2zekxg7.jpg
    101,1 KB · Görüntüleme: 976
  • 1pckzt.jpg
    1pckzt.jpg
    104,9 KB · Görüntüleme: 1.067
  • 11jb2g6.jpg
    11jb2g6.jpg
    107,4 KB · Görüntüleme: 1.302
  • dvmzko.jpg
    dvmzko.jpg
    90,2 KB · Görüntüleme: 1.029
  • o5rgvn.jpg
    o5rgvn.jpg
    99,8 KB · Görüntüleme: 919
Son düzenleme:
sakin ol şampiyon:) şaka bir yana gayet orantılı gittiğini düşünüorum yani şuraya yüklen falan dersem orantı bozulabilir biraz cardio ya agırlık verirsen güzel olur ama:) kolay gelsin

Kardiyo çalışması yapmanızı öneriyorum.Yağlardan kurtulmalısınız ki daha iyi bir vücuda sahip olun.2 aya göre orantılı normal bir gelişim diye düşünüyorum,aynen devam fakat yağlardan kurtulmak şart.

Kardiyo çalışması yapmanızı öneriyorum.Yağlardan kurtulmalısınız ki daha iyi bir vücuda sahip olun.2 aya göre orantılı normal bir gelişim diye düşünüyorum,aynen devam fakat yağlardan kurtulmak şart.

şuanlık pek dert emiyorum :D yağları nisan a kadar iyi bir hacim yapayım ondan sonra 3-4 aylık güzel bir definasyonla yağlar gider :D

bence kardiyo yapmalısın, yağlardan kurtulman gerek, yağlı görünüyosun.

Spora başlamadan önceki ölçülerim

kol : 32
gögüs : 98
omuz : 110
bel : 92
ön kol : 24
bilek 17
bacak : 47
kilo : 74

2 ay. sonraki ölçüler

Kol : 36
gögüs : 104
Omuz : 115
bel : 87
Ön kol : 27
Bilek 17,5
Bacak 51
kilo 77

boy 1.80

Not: ilk 3 foto 1.ay bittikten sonraki. Son 4 Foto 2. ay bittikten sonraki fotolar

Yorumlarınızı eksik etmeyin :)
Tebrikler :)

Kolda 4cm olcuyu 2 ayda mi kazandiniz ?

lütfen doğru durust olun bide kac yaşınızdasınız yav 1 ayda 2 cm - 3 cm kol olcusu anlarımda 4 cm nedir arkadaş kendinizi kandırarak bir yere varamassınız gogus 6 santim omuz da 5 santim atmıs 8 ay sora mr olympia yarısmasına girersiniz siz onunuz açık

Tebrikler , Beslenmenize 1-2 Ek Öğün Eklemenizi Tavsiye Ederim Mümkünse 2 side protein ağırlıklı olsun.Bulk olmanıza yardımcı olur.Define dönemine gelince zaten napılması gerektiğini biliyosunuzdur.Kolay gelsin başarılar.

Tebrikler , Beslenmenize 1-2 Ek Öğün Eklemenizi Tavsiye Ederim Mümkünse 2 side protein ağırlıklı olsun.Bulk olmanıza yardımcı olur.Define dönemine gelince zaten napılması gerektiğini biliyosunuzdur.Kolay gelsin başarılar.

Saolasin gunde zaten 180-185 gr protein aliorum bundan dolayi ogun ekleme ihtiyabench_Oci duymadim.

ön kol ve bacak ölçüleri yetersiz duruyor. onun dışında yağ oranı zaten söylenmiş. bir de omuzlara biraz daha yüklen derim, göğüs omuza göre daha önde gidiyor gibi.

Dostum öncelikle selamlar,
Yorum yapmayacaktım ama yapılan bir sürü gereksiz yorumu okuyunca yazma gereği duydum.Bu forum öle bir hal almış ki 2 gün salano giden antrenör olduğunu zannediyo.Söylediğin gibi şuan yağ ve kiloya çok dikkat etmeden kütle yapmaya devam et.Eksik gördüğün adele grubuna yoğunlaş veya idmanın başına al.Beslenmene dikkat et kilo başına 2-3 gram protein iyi olur ve gece karbonhidrat alımını yarıya düşür veya sıfırla bu seni daha formda gösterir.İiyi antremanlar

Spora ilk başlanılan aylarda yüksek ölçü kazanımı doğaldır, iyi bir genetikle böyle ölçüler alabilmek mümkün.

Ben şu aşamada, ölçü kazanımının yüksek olduğu dönemde, cardio yapmanızı tavsiye etmiyorum, ilk amacınız hacim kazanmak olmalıdır. Bulk-definasyon döngünüzü mantıklı buluyorum: ona bağlı kalmanıza yararınıza olacaktır.

Ancak kilonuzun 80'nin altında olduğu için aldığınız protein miktarını yüksek buluyorum. Normal bir insan kendi kilosuna eşit miktarda gram cinsinden protein alması tavsiye edilir. Vücut geliştirme ile uğraşan bizler de antrenman durumumuza göre 1,5 kata kadar protein alabiliriz ancak, tavsiye edilen üst sınır 2'dir. Buna dikkat ediniz. Sağlığınıza zararı olmasa bile bu alınan proteinler kas gelişmesine ekstradan fazla yarar sağlamaz.

Vücudun genel gelişmesinde herhangi bir problem gözükmüyor. Ölçü alımı gayet yerinde. Beslenmenize dikkat ederek devam etmenizi diliyorum.

Başarılar

Back
Yukarı