realbiker
Üye
Real biker merhaba,
Yarın bu programa başlamayı düşünüyorum yalnız anlamadığım birşey var.Bu programın yanında tavsiye ettiğin Weider gold whey çikolatalı...etc kilo yaktırıcı şeyler mi? suan 15 kilo fazlam var ve bir an önce kurtulmak istiyorum. Ve yanlış anlamadıysam bu program 3 kesime hitap ediyor.Phase1-2-3 die geçiyor. Ve ben başlangıç 90 gün boyunca phase 1 ile gidip diğer 90 günümde pahse 2 ye geçicem.yanlışım var ise düzelt lütfen
Yok öyle değil dostum. detaylı anlatayım sana :
Faz 1 : 1. 2. 3. Haftalar yükleme-çalışma 4. Hafta yenilenme toparlanma haftası
Faz 2 : 5. 6. 7. Haftalar yükleme-çalışma 8. Hafta yenilenme toparlanma haftası
Faz 3 : 9. ve 11. Haftalar yükleme çalışma 10. ve 12. haftalar yenilenme toparlanma haftaları
Olmak üzere 90 günlük süreyi 4 er haftalık bölümlere ayırmışlar.
her faz (4 haftalık çalışma dönemi diyelim) seni bir sonrakine hazırlıyor ve içinde direnç ve kardiyo ve esneklik çalışmalarını barındırıyor 1. ve 2. dört haftalık periytların son haftaları recovery yani vücudun kendisini toparlayıp kas gelişiminin desteklendiği ve dinlendiğin (!) haftalar
3. periyod ise yükleme-yenilenme-yükleme-yenilenme haftaları
Bu haftalarda neler yapacağın P90X Calendar ya da P90X calendar (alternate) takvimlerinde yer alıyor.
Gelelim Classic, Lean ve Doubles çalışmalarına
Classic : Tipik bir P90X çalışma programı, P90 ve P90 Master programlarını bitirip henüz istediği form ve kiloya gelmemiş kişileri hedefe ulaştıracak sistem
Doubles : Kendisine güvenen ve formda hissedenler eğer Classic programında bitik hissetmiyorlarsa ve halen kilo vermeleri gerektiklerine inanıyorlarsa ilaveten her sabah bir Cardiyo X çalışması mevcut. Bu programda beslenme ve dinlenme çok çok çok önemli.
Lean : Formdayım zindeyim ama "formumu korumak istiyorum" diyen ( ve belkide P90X i önceden bitirmiş olan ya da salondan uzak kalan) herkesin uygulayabileceği "hafif" sistem (hafif derken hafif raylı anlayabilirsiniz çünkü alışık değilseniz bunda bile ray siz ve üzerinizden geçen de tren olabilir

Programlar son derece eğlendirici ve değişken, en önemlisi pozisyon ve postürleri tamamen gösterildiği gibi yapın, anlayabiliyorsanız (davranışlardan da takip edebilirsiniz) Tony'nin tavsiyelerine kulak verin. Yükleme yaparken sık sık tekrar edilen tavsiye: duruşunuz, mimikleriniz, yüzünüzün şekli değişiyorsa ağırlığınız fazla demektir. Arkadaki güzel ablalar sizi görmüyor fazladan kilo takınca etkilenmezler. Kendi iyiliğiniz için dambılları zamanla doldurun fazla zorlanmayın. Unutmayalım ki bu sistem Body Building değil fit olmak şekillenmek için uygulanıyor. Ha bir de kasları esnetirken sınırlarınızı zorlamayın sakat kalmayın lütfen.
Bende de yaklaşık 15 kilo fazlalık var. proteinimi antremandan sonra 400ml (büyük bardak) yağsız süt ile TEK ölçek alarak kullanıyorum, o gün tavuk balık et az yediysem 1.5 ölçek kullanıyorum. kahvaltıda yumurta yoksa ( kuzey afrikada mahrumiyey şartlarında şantiyedeyiz) kahvaltı-öğlen yemeği arasında ya da öğlen-akşamüzeri arasındaki ara öğünde alıyorum
Çalışmaları yaparken sakın motivasyonunu kaybetme, omuz kol trapez ve bacaklarındaki gelişimi 20 günde görerek hissedebilirsin, simit ve basenler 60. gün civarında azalmaya başlayacak hızla eriyecektir.
Gelelim P90X'e hazır mısınız ?
DVD içinde bulunan belgeleri kurcalayın bakalım aralarında "P90X Fitness Test" pdf formatındaki dosya var mı ? Oradaki efor testlerini geçmelisiniz ki P90X e başlayın, eğer testte çakarsanız bir sonraki eylüldeki bütünlemelere gelin

Hepinize keyifli ve verimli çalışmalar.